www

Ultimele știri

Virusii nu intra in vacanta

December 2005


Laboratorul de cercetare antivirus BitDefender a identificat fisiere care folosesc o vulnerabilitate recent aparuta

De sarbatori, virusii nu intra in vacanta, ba mai mult, exploateaza aceasta perioada in care traficul si schimbul de imagini sunt mai mari decat de obicei. Tocmai astfel de imagini pot produce daune importante calculatorului.

Laboratorul de cercetare antivirus BitDefender a identificat fisiere care folosesc o vulnerabilitate recent aparuta in programul Windows Picture and Fax Viewer. Aceasta vulnerabilitate este exploatata prin fisiere cu extensia WMF, special create, care descarca si ruleaza coduri malitioase pe calculatorul victimei. In acelasi timp pot lasa deschisa o conexiune care permite executia de comenzi de la distanta.

In cele mai multe cazuri, falsele imagini de tip WMF se afla pe site-uri web. Utilizatorul se poate infecta prin simpla accesare a unei adrese de Internet. Fisierele corupte pot circula si prin e-mail.

Pentru moment, Microsoft nu a lansat un patch care sa previna aceasta vulnerabilitate. Cercetatorii BitDefender sfatuiesc utilizatorii de calculatoare sa trateze cu maxima atentie orice fisier cu extesia .wmf.

Utilizatorii BitDefender sunt protejati impotriva acestei amenintari, iar fisierele care contin acest exploit sunt identificate de BitDefender ca: exploit.Win32.WMF-PFV.


Share