ce este analiza cauzei fundamentale (RCA)

Analiza principalelor cauze (RCA) este procesul de descoperire a originii/cauzei rădăcină a evenimentelor de securitate pentru a identifica vulnerabilități și a implementa măsuri strategice, astfel fiind blocat și limitat în mod eficient impactul în limitele toleranței la risc predefinite. Privind dincolo de cauza și efectul superficial, RCA poate oferi informații pentru a înțelege modelele de înmulțire a amenințărilor și poate ajuta la ghidarea eforturilor de răspuns și de recuperare.

Este cunoscut faptul că atacatorii cibernetici exploatează vectorii comuni de infectare și vulnerabilitățile pentru a compromite sistemele de apărare, pentru a obține acces și a-și menține persistența în rețeaua companiei.

Bitdefender RCA poate evidenția procesele afectate și vulnerabilitățile compromise care contribuie la o breșă de securitate a datelor. Oferă echipelor de securitate informațiile necesare pentru a pune cap la cap piesele puzzle-ului și a identifica problema principală, oprind astfel orice incident în curs de desfășurare care ar putea expune compania la atacuri suplimentare. 

Află mai multe
  • Vizualizați telemetria
  • Evaluați comportamentul malware-ului
  • Implementați măsurile specifice de remediere
vizualizarea analizei cauzei principale

Obțineți o vizibilitate sporită asupra înmulțirii atacurilor cibernetice

Protecția pe niveluri multiple a Bitdefender monitorizează ciclul de viață al atacului în timp real și oferă dovezi vizuale pentru a permite echipelor de securitate să efectueze o investigație eficientă.

O cronologie a activității cu o cauză principală suspectată este evidențiată grafic prin corelarea și combinarea evenimentelor istorice ale amenințărilor identificate și elementelor periculoase semnalate de tehnologia noastră machine learning avansată.

înțelegeți activitățile malware

Înțelegerea tiparelor comportamentale și identificarea activelor compromise

Este esențial să existe vizibilitate asupra atacului cibernetic în curs de desfășurare și să fie înțeles impactul. Soluțiile Bitdefender oferă o imagine de ansamblu asupra evoluției unui atac, de la vectorul inițial de atac până la punctul final de compromitere, și înregistrează mișcarea în timp real.

Pe baza indicatorilor de compromis detectați, threat hunt-urile pot fi efectuate în mod proactiv pentru a determina răspândirea în mediile IT.

luați măsuri de remediere a cauzelor fundamentale ale atacurilor cibernetice

Identificați rapid cauza principală a atacurilor cibernetice și atenuați riscurile de securitate

Tehnologia machine learning ale Bitdefender oferă informații intuitive despre cauza rădăcină probabilă a fiecărui eveniment de securitate. Clienții pot vizualiza în mod clar impactul, pot înțelege comportamentul și pot implementa rapid instrumente pentru a împiedica infractorii cibernetici să își atingă obiectivele.

identifica rapid cauzele principale ale incidentelor

Analiza rapidă a principalelor cauze

Bitdefender oferă vizibilitate completă asupra evenimentelor și instrumente interactive pentru a investiga atacurile cibernetice dintr-o singură consolă.

Folosind tehnologii integrate, echipele de securitate pot urmări vizual punctul de intrare al malware-ului și pot folosi instrumente de informații open source pentru a investiga în detaliu cu doar câteva apăsări de buton.

atenuarea riscurilor înainte de incidente

Reduceți riscurile la nivelul sursei

Procesele periculoase și cauzele principale probabile sunt evidențiate pentru ca echipele de securitate să acționeze rapid și să prevină atacurile cibernetice în timp real.

Echipele de securitate pot vizualiza și implementa cu ușurință instrumente de remediere pentru a fortifica sistemele de apărare și a securiza activele cu risc ridicat împotriva atacurilor cibernetice moderne. Permite companiilor să își atingă și să își mențină în mod eficient standardele de igienă cibernetică.

Obțineți tehnologia de analiză a cauzelor rădăcină GravityZone cu Business Security Premium

GravityZone Business Security Premium

Vă protejează organizația împotriva atacurilor cibernetice sofisticate, precum amenințările persistente avansate (APT-uri) și ransomware-ul, cu peste 30 de niveluri de tehnologii de securitate bazate pe machine learning.

Obțineți tehnologia de analiză a cauzelor fundamentale GravityZone cu Business Security Enterprise

GravityZone Business Security Enterprise

GravityZone Ultra combină cea mai eficientă protecție din lume cu capabilități eXtended Endpoint Detection and Response (XEDR) ,pentru a vă ajuta să vă apărați infrastructura de endpoint-uri (stații de lucru, servere sau containere) pe tot parcursul ciclului de viață al amenințărilor, cu eficiență și eficacitate ridicate.

Recunoaștere în industrie

Bitdefender este recunoscută de firmele de analiști din industria securității cibernetice și de organizațiile independente de testare.

  • Gartner logo
  • FORRESTER
  • Gartner Customer Choice 2023
  • Mitre Engenuity
  • AV Test
  • AV Comparatives

Resurse

Investigație criminalistică cibernetică
Blog

Analiza unui atac FIN8 - Investigație detaliată

Află mai multe
Află mai multe Fișă de produs

GravityZone Business Security Premium Datasheet

Află mai multe
Aflați mai multe Fișă de produs

GravityZone Business Security Enterprise Datahseet

Aflați mai multe