Capacități anti-ransomware multistrat GravityZone

Atacurile sunt în număr tot mai mare, iar complexitatea și impactul lor afectează toate organizațiile, indiferent de dimensiunea vizată. Acum, mai mult ca oricând, companiile trebuie să se adapteze și să implementeze tehnologii și practici de securitate cibernetică pentru a fi cu un pas în fața infractorilor cibernetici.​

Pentru a răspunde la amenințarea atacurilor ransomware este nevoie de mai mult decât consolidarea mecanismelor de apărare tehnologice. În contextul în care 95% dintre breșele de securitate cibernetică a datelor sunt provocate, în principal, de erorile umane, companiile vor fi în siguranță doar în momentul în care și componenta umană a organizației poate fi apărată.

Având în vedere deficitul de competențe în domeniul securității cibernetice, de la nivel global, toate organizațiile vor să realizeze mai multe cu mai puține resurse, păstrând sarcinile cât mai simple pentru echipele lor.​

* Sursa: IBM

Află mai multe

82% dintre victime sunt organizații de dimensiune medie*

Majoritatea victimelor atacurilor ransomware sunt organizații cu un număr mai mic de 1.000 de angajați.​

Suma medie de plată pentru un atac ransomware a fost de 322.168 de dolari​*

Suma medie plătită în T4, 2021​

45% dintre atacuri sunt provocate de e-mail/ phising/ BEC​*

Vectorul principal al atacurilor ransomware în 2022.​

(*) Gartner, Atacurile ransomware în întreprinderile mijlocii

Gartner® este o marcă înregistrată și o marcă de servicii a Gartner, Inc. și/sau a afiliaților săi în SUA și la nivel internațional și este utilizate aici cu permisiunea lor. Toate drepturile rezervate.

 

  • Ransomware-ul este o problemă a mediului de afaceri
  • Factorul uman, veriga cea mai slabă​
  • Obțineți un echilibru între ușurința în utilizare și eficiență și costuri​
Ransomware-ul este o problemă a mediului de afaceri

Atacurile ransomware reprezintă o problemă majoră. În special pentru întreprinderile mici și mijlocii.​

Perturbările pe care le provoacă un atac ransomware la nivelul activității companiei (în medie 20 de zile, Gartner, Ransomware in Midsize Enterprises) pot fi fatale pentru companiile mai mici.

Pentru a implementa un sistem de apărare puternic împotriva ransomware-ului, este nevoie de un efort conjugat între tehnologie, resursele umane și proceduri.​

Factorul uman, veriga cea mai slabă​

Când vine vorba de securitatea cibernetică, nu doar peisajul amenințărilor tot mai complexe și mai răspândite reprezintă o preocupare pentru companii. Organizațiile sunt expuse și unui risc intern. De la partajarea datelor companiei prin dispozitive nesecurizate, la practici necorespunzătoare de creare a parolelor, amânarea actualizărilor și patch-urilor, a cădea victimă e-mailurilor de phishing sau atacurilor Business Email Compromise sau, pur și simplu, accesarea link-ului greșit, angajații provoacă incidente de securitate cibernetică.​

De aceea factorul uman trebuie să fie un element important de luat în considerare de către CISO pentru a-și proteja organizațiile împotriva atacurilor cibernetice.​

Obțineți un echilibru între ușurința în utilizare și eficiență și costuri​

Este o provocare pentru toate companiile să asigure o securitate cibernetică eficientă, însă este în mod deosebit greu pentru companiile mai mici care se confruntă cu bugete și competențe cibernetice limitate. 

Dacă la toate acestea se adaugă un număr tot mai mare de atacuri sofisticate, devine clar de ce ușurința în utilizare este esențială în momentul în care o companie cu resurse limitate implementează o soluție de securitate cibernetică.​

Protecție proactivă împotriva ransomware-ului

Protecție proactivă împotriva ransomware-ului

Bitdefender oferă mai multe straturi de protecție împotriva ransomware, analizând și interceptând malware-ul la acces și la executare.

Împiedicăm criptarea datelor cu caracter personal sau sensibil de către malware, menținându-ți organizația în siguranță.De asemenea, soluția vă protejează în mod proactiv prin crearea automată a unui backup al fișierelor vizate, care sunt restabilite după blocarea malware-ului.

Continuitate perfectă a activității

Continuitate perfectă a activității

Remedierea ransomware oferă protecție împotriva tuturor vectorilor obișnuiți de atac ransomware.În plus, securitatea endpoint-urilor corelează mai mulți indicatori de atac și de compromis cu activitatea periculoasă observată în sistem și în rețea, facilitând răspunsul rapid și precis la incidente, care reduce timpul de infiltrare a atacatorului și facilitează recuperarea rapidă a fișierelor după atacurile ransomware.  

Person sitting on computer

Reduceți riscul asociat utilizatorilor

Bitdefender pune la dispoziție mai multe instrumente și tehnologii care să ajute organizațiile să se pregătească, să se protejeze împotriva breșelor de securitate declanșate de utilizator și să reducă efectele acestora. ​​

Opriți vectorul de atac nr. 1 — e-mailurile de phishing —cu soluția Security for Email.​

Eliminați vulnerabilitățile asociate comportamentului utilizatorului și reduceți riscurile asociate cu utilizatorii, cu tehnologia Human Risk Analytics.​

Ajutați echipa de IT să mențină sistemele și aplicațiile actualizate, cu Patch Management.  

Administrare facilă

Administrare facilă

Bitdefender ajută organizațiile să se pregătească și să se protejeze împotriva amenințărilor cibernetice, oferind, în același timp, soluții simple și ușor de utilizat.

Îmbinând tehnologii și instrumente complementare într-o abordare integrată, GravityZone protejează organizațiile mai eficient împotriva atacurilor ransomware cunoscute și necunoscute.​​

 

Model
Girl standing

Mențineți poziția generală de securitate

Ifractorii care operează cu ransomware folosesc kituri de exploatare care profită de vulnerabilitățile de tip zero-day sau fără patch-uri pentru a obține controlula supra sistemelor.

Modulul GravityZone Patch Management ajută organizațiile să-și mențină sistemele de operare și aplicațiile la zi în întreaga bază de instalare.

Model
Mirror effect building

Țineți pasul cu un peisaj de amenințări în continuă schimbare

Bitdefender ține pasul cu evoluția malware-ului cu ajutorul unuia dintre cele mai mari depozite din lumea reală din industrie, colectat dintr-o vastă rețea globală de senzori.

Motoarele puternice de machine learning și de emulare protejează împotriva noilor tipuri de malware care evită sistemele tradiționale de securitate. Bitdefender detectează continuu noi modele, previne criptarea fișierelor și păstrează accesul complet la sistem.

Model
blue pattern

Recuperați rapid cu protecția proactivă a datelor

Cu securitatea Bitdefender, administratorii pot monitoriza partajările de rețea și pot împiedica criptarea fișierelor.​

Bitdefender creează back-up-uri automate, actualizate și inviolabile ale fișierelor utilizatorilor, identificând momentul în care ransomware-ul încearcă să cripteze fișierele și creând automat o copie de rezervă a acestora care sunt restaurate după ce malware-ul este blocat.

Model
circle pattern

Descoperiți breșele de securitate înainte ca acestea să provoace daune

Bitdefender se concentrează pe înțelegerea tehnicilor de atac pentru a proteja sistemele și a preveni răspândirea ransomware-ului. Tehnologiile avansate anti-exploit pot identifica rapid și încheia automat procesele malware

GravityZone Endpoint și Human Risk Analytics monitorizează utilizarea necorespunzătoare a datelor de autentificare ale utilizatorilor pentru obținerea drepturilor superioare de acces. Astfel, echipele de securitate pot investiga în continuare pentru a opri atacatorii în fazele incipiente ale atacului.

Model
Colleague discussion

Beneficiați de mai multiple tehnici pentru a bloca malware-ul

GravityZone monitorizează procesele care rulează în timp real, cum ar fi modificările cheilor de regiștri, accesul la fișiere, criptarea neașteptată și multe altele, pentru a identifica procesele suspecte sau periculoase care urmează a fi blocate automat sau manual de către echipele de securitate.

Tehnologia machine learning blochează exploit-urile ransomware care pătrund prin punctele de intrare în rețea, oprind activitatea periculoasă în stadiile incipiente de acces, accesul la datele de autentificare, descoperirea și răspândirea în rețea.

Model
Person with computer

Reduceți timpul de infiltrare al atacatorilor pentru a minimiza costul breșelor de securitate

GravityZone Endpoint Detection and Response (EDR) corelează automat mai mulți indicatori de atac și de compromis (IOA/IOC) cu activitatea periculoasă observată la nivel de sistem și rețea.​

EDR facilitează răspunsul rapid și precis la incidente, care reduce timpul de infiltrare al atacatorului și permite recuperarea rapidă după infectare.

Produse Recomandate

Obțineți protecție completă împotriva ransomware-ului cu GravityZone Business Security

GravityZone Business Security

O soluție de securitate eficienta, performanta, ce oferă o protecție sporita, administrare centralizată, instalare ușoară și libertatea de a alege între cloud sau on-premise.

Protecție ransomware de nivel enterprise cu GravityZone Business Security Premium

GravityZone Business Security Premium

Vă protejează compania împotriva atacurilor cibernetice sofisticate, precum amenințările persistente avansate (APT-uri) și ransomware-ul, cu peste 30 de niveluri de tehnologii de securitate bazate pe machine learning.

GravityZone Patch Management

GravityZone Patch Management

Fortificați securitatea pentru IMM-uri și reduceți potențialele vulnerabilități ale software-urilor, sistemelor de operare și aplicațiilor, datorită capabilităților de aplicare automată a patch-urilor de securitate.

Recunoaștere în industrie

Bitdefender este recunoscută de firmele de analiști din industria securității cibernetice și de organizațiile independente de testare.

  • Gartner logo
  • FORRESTER
  • Gartner Customer Choice 2023
  • Mitre Engenuity
  • AV Test
  • AV Comparatives
mărturie de soluție anti-ransomware

Când ransomware-ul Wannacry a atacat Europa, Universitatea nu a fost afectată. De asemenea, personalul a reușit să regleze setările GravityZone pentru a viza și a elimina câteva infecții persistente cu Cryptolocker

Bitdefender blochează malware-ul la o universitate veche de 500 de ani

Studiu de caz
mărturie de soluție anti-ransomware

Cu ajutorul Bitdefender, Kansas Public Finance (KDFA) își protejează endpoint-urile împotriva randomware-ului, evitând activitățile de remediere și scăderile de productivitate și asigurând un flux de lucru eficient. Mai important este faptul că KDFA poate fi productivă și poate răspunde la solicitările clienților. Una dintre repercusiunile dificile care au apărut după un atac ransomware de dinainte ca firma să utilizeze Bitdefender a fost recrearea documentelor financiare pierdute și informarea utilizatorilor cu privire la faptul că datele lor au fost pierdute.

Kansas Public Finance Corporation se protejează cu ușurință de ransomware

Studiu de caz
mărturie software de afaceri anti-ransomware

În doi ani de funcționare, orașul nu a detectat niciun incident de securitate—și au rapoartele care dovedesc acest lucru. „Nu ne-am confruntat cu infecții”, spune el. „Nu ne-am confruntat cu nicio breșșă de securitate. Orice virus a fost combătut instantaneu. Am fost complet protejați de atacuri ransomware la nivel mondial sau de phishing-ul Google Docs.”

GravityZone conferă încredere în securitatea guvernului orașului

„Capabilitățile de analiză de risc ale GravityZone sunt valoroase, deoarece oferă informații despre amenințările la care suntem expuși. Pot vedea frecvența atacurilor și ce sisteme ar putea fi cele mai valoroase și fortific anumite endpoint-uri. Îmi place consola GravityZone în cloud deoarece interfața este aerisită și ușor de utilizat. Cu doar câteva clic-uri, pot afișa utilizatorii sau site-urile web care au fost blocate și pot vedea detalii despre amenințări și factorii de risc.”

Ph.D., Chief Information Officer, A-Core Concrete Specialists

Andrew Black

Resurse

Rezumat privind soluția de protecție și atenuare a ransomware-ului
Whitepaper

Raport tehnic Ransomware

Citește mai multe
Vizionați Webinar la cerere

Top 10 mituri și concepții greșite despre ransomware

Vizionați
Vizionați Webinar la cerere

Cum să dezvoltați o strategie de securitate solidă într-un context caracterizat de atacuri ransomware

Vizionați