www

Ultimele știri

VIRUŞII DEVIN PARTE INTEGRANTĂ A SISTEMELOR DE OPERARE

October 2009


Bucuresti, 24.02.2003

BitDefender, furnizor premiat pentru programele si serviciile sale dedicate securitatii datelor, lanseaza astazi un utilitar gratuit de dezinfectie impotriva virusului LovGate (in ultima sa varianta - Win32LovGate.C@mm), care s-a raspandit extrem de mult in ultimele patru zile. Noutatea in cazul acestui virus consta in faptul ca se integreaza sistemului de operare Windows, devenind astfel o parte a procesului sistemic de operare.

Autorul virusului a avut acces la o functie nedocumentata a unuia dintre sistemele de operare Windows, reusind astfel sa
patrunda in procesul "Isass" si sa se integreze acestui proces de sistem. "Virusul este cu atat mai periculos cu cat nu poate fi blocat pana la oprirea procesului Isass, insa oprirea acestui proces ar putea determina avarierea sistemului de operare" a afirmat Mihai Chiriac, Cercetator de Virus la BitDefender.

Virusul soseste prin e-mail, fara a exploata celebra vulnerabilitate I-Frame, dar demonstreaza o serie de structuri bine definite ale ingineriei sociale. "De fapt totul se reduce la sex, software piratat sau curiozitate omeneasca", spune Mihai Chiriac. "Psihologia actuala de software presupune o mare incredere din partea oricarei persoane. In cazul realizarii unui patch, instalarea de Service Pack-uri si testarea devin adevarate reguli, astfel ca nimeni nu ar trebui sa se intrebe de ce deschiderea unor asemenea atasamente este atat de frecventa", a adaugat Mihai.

Virusul infecteaza de asemenea si directoarele locale partajate si incearca sa intre in cele aflate in retea, spargand parolele respective.

Utilitarul lansat de BitDefender dezinfecteaza automat si restaureaza sistemul, aducandu-l la statusul initial. Pentru a beneficia de protectie permanenta impotriva acestui vierme de Internet si a altor coduri virale, va recomandam sa folositi BitDefender Professional.

Utilitarul de dezinfectie pentru acest virus se gaseste la urmatoarea adresa:
www.bitdefender.com/html/free_tools.php, impreuna cu alte solutii antivirus gratuite.
Pentru detalii tehnice despre acest virus si dezinfectie, puteti vizita BitDefender Virus Center la adresa: www.bitdefender.com/html/virus_info.php.

Pentru mai multe informatii cu privire la virusi si la modul lor de raspandire, va rugam sa apelati la sprijinul specialistilor Laboratorului Antivirus SOFTWIN.



Share