Ultimele știri

Romanii de la BitDefender - cea mai rapida reactie in anul 2004

October 2004


In cadrul conferintei internationale Virus Bulletin 2004, Institutul Antivirus Test Center din Germania

In cadrul conferintei internationale Virus Bulletin 2004, Institutul Antivirus Test Center din Germania (http://www.av-test.org) a dat publicitatii raportul asupra vitezei de reactie a principalilor producatori de antivirus la nivel mondial la aparitia noilor amenintari informatice. Analiza reflecta pozitionarea romanilor de la BitDefender ca avand cel mai rapid timp mediu de reactie pentru virusii nou-aparuti, testele cuprinzand perioada 1 ianuarie 1 septembrie 2004.
Pentru utilizatorii de produse antivirus, acesti timpi de reactie in fata noilor amenintari reprezinta masura sigurantei oferite de respectivii producatori.\"Timpul pe care companiile producatoare de antivirusi il au la dispozitie scade o data cu fiecare noua amenintare informatica, de aceea, orice ora de intarziere orice ora de intarziere poate insemna infectarea cu un virus major, ajungand la blocarea conexiunilor si chiar stoparea activitatii. Echipa noastra de analiza antivirus lucreaza in regim non-stop, ca de altfel si cea de suport tehnic. Numai asa avem certitudinea ca utilizatorii BitDefender sunt permanent protejati impotriva oricarei amenintari informatice\" a declarat Daniel Ionescu, directorul Diviziei BitDefender din cadrul SOFTWIN.

Pentru a fi protejati in cel mai scurt timp impotriva unui virus nou, utilizatorii de calculatoare trebuie sa-si actualizeze produsul antivirus cat mai des cu putinta. Pentru a veni in intampinarea acestei nevoi, ultimele versiuni BitDefender dedicate serverelor de mail (Linux si Exchange 2000/2003) includ optiunea \"update pushing\". Prin acest serviciu, administratorii de retele vor beneficia de ultimele semnaturi de virusi \"impinse\" catre serverele lor de catre serverele de update BitDefender chiar in clipa in care apare un nou update de urgenta (precum in situatia aparitiei unui atac viral extrem de periculos si cu raspandire rapida). In aceste conditii, actualizarea antivirusului se va realiza in timp real, in locul celei programat, reducandu-se astfel la minim pericolul infectarii cu un virus nou.

Evolutia amenintarilor informatice a fost una exponentiala in anul 2004, laboratorul antivirus BitDefender identificand nu mai putin de 11.650 de virusi noi sau variante ale acestora doar in primele 6 luni ale anului (de 7 ori mai multi decat in aceeasi perioada a anului trecut).


Share