www

Ultimele știri

Patru din cinci copii sunt expusi unui comportament agresiv pe internet

October 2012


Agresivitatea infantila manifestata pe internet este un fenomen extrem de raspandit, releva un studiu derulat de Bitdefender, liderul pietei locale de antivirus.

 

BUCURESTI, 30 octombrie 2012– Agresivitatea infantila manifestata pe internet este un fenomen extrem de raspandit, releva un studiu derulat de Bitdefender, liderul pietei locale de antivirus, care a inclus un esantion de 2300 de parinti din SUA, Marea Britanie, Germania, Romania, Spania, Italia, Olanda, Brazilia, Franta si Austria.

 

Astfel, 82% dintre persoanele chestionate au confirmat un comportament agresiv manifestat asupra copiilor lor si au spus ca acestia au fost insultati si amenintati in mediul online ori le-au fost publicate fotografiile fara permisiunea lor.

 

Aproximativ acelasi procent de parinti dintre cei care au participat la studiu au afirmat ca stiu doar o mica parte dintre prietenii pe care copiii lor ii au pe internet.

 

In acelasi timp, aproape o treime dintre adolescenti le-au spus parintilor ca au facut publice informatii personale precum parole sau alte date sensibile, pe internet.

 

’’Fenomenul de cyber-bullying - care se refera la manifestarile de agresivitate in mediul online - ramane o amenintare reala, ce ii afecteaza serios pe copii. Acestia sunt expusi la violenta fie prin e-mail, fie prin intermediul telefonului mobil, al retelelor sociale, al programelor de instant messaging sau prin diverse website-uri sau bloguri. Fie ca sunt victime sau agresori, tinerii sunt extrem de afectati si o parte dintre ei au nevoie de ajutor specializat pentru a trece peste consecintele psihologice provocate de cyber-bullying’’, spune Sabina Datcu, e-Threat Researcher la Bitdefender.

 

Potrivit cercetarii, cele mai mari amenintari din aceasta categorie, la care copiii sunt expusi, sunt: imprastierea de zvonuri – in 93% din cazuri, ridiculizarea – 83%, insulta – 75%, amenintarea – 63% si distribuirea de fotografii fara permisiune – in 58% din situatii.

 

Studiul Bitdefender a fost derulat in perioada iulie - septembrie 2012, pe un esantion de 2300 de respondenti (parinti cu copii intre 7 si 18 ani) dintre care 14% din Romania.


Share