www

Ultimele știri

Bidefender avertizeaza: furtul cartilor de credit MasterCard poate da nastere unor noi virusi

July 2005


Specialistii in analiza virusilor din cadrul companiei romanesti SOFTWIN avertizeaza asupra posibilitatii aparitiei unor virusi

Specialistii in analiza virusilor din cadrul companiei romanesti SOFTWIN avertizeaza asupra posibilitatii aparitiei unor virusi care folosesc trucuri de \"social-engineering\", ca urmare a furtului de informatii despre peste 40 milioane de conturi de carti de credit, la finalul sapatamanii trecute.

\"Ne asteptam sa apara noi virusi si cazuri de phishing in cursul acestei saptamani. Desi poate parea un timp scurt, astfel de tentative apar forte repede, cat timp subiectul este fierbinte pentru presa. Exista deja un precedent: cazul Paris Hilton, cand, intr-o perioada in care a avut multe aparitii in presa, s-au raspandit virusi care pretineau ca au atasate poze sau clipuri \"adult\" cu vedeta\" a declarat Mihai Radu, WW Communications Manager, din partea BitDefender.

In cazul de fata, virusii pot avea atasamente de genul \"avem nevoie de ajutorul dvs pentru a va recupera banii din cont\", sau pot fi cerute informatii confidentiale pentru recuperarea unor date. Specialistii BitDefender indeamna la prudenta si la ignorarea unor astfel de cereri.


Share