www

Ultimele știri

Începând de luna aceasta, companiile pot achiziţiona Security for Virtualized Environments by Bitdefender

October 2011


Noua soluţie de securitate centralizează funcţiile antimalware pentru a creşte rata de consolidare în servere virtualizate sau în medii desktop care funcţionează pe tehnologii de virtualizare

 

Bucureşti, România – 20 Octombrie, 2011– Cu ocazia VMworld® 2011 Europe, Bitdefender, liderul pieţei româneşti de securitate a informaţiilor, a anunţat lansarea versiunii comerciale a soluţiei integrate pentru centre de date virtualizate VMware vShield™ 5. Security for Virtualized Environments by Bitdefenderintegrează tehnologia VMware vShield Endpoint™, pentru protecţia serverelor şi a desktop-urilor Windows, extinsă pentru sistemele Linux şi Solaris.

 

Securitatea este o prioritate pentru centrele de date virtualizate, pe măsură ce tot mai multe companii internaţionale vor atât aplicaţii specializate, cât şi servicii cloud. Security for Virtualized Environments by Bitdefender oferă soluţii complete de securitate şi consum redus de resurse, ceea ce permite creşterea numărului de servere virtualizate, fără a compromite securitatea sistemului.

 

“Suntem încântaţi că Bitdefender este printre primii parteneri care lansează o soluţie comercială ce integrează cea mai recentă tehnologie de securitate a noastă, VMware vShield Endpoint™”, a declarat Parag Patel, Vice President, Global Strategic Alliances, VMware. “Combinarea expertizei de virtualizare VMware cu expertiza Bitdefender de securitate va aduce valoare adăugată clienţilor noştri. Prin integrarea funcţiilor cheie de protecţie antimalware pe o maşină virtuală, performanţa acesteia va creşte”, a adăugat acesta.

 

Security for Virtualized Environments by Bitdefenderoferă un set de beneficii şi funcţii pentru companii:

 

  • Protecţie sporită pentru mediile Vmware şi medii care au la bază tehnologii de virtualizare

Instalat în medii VMware, noul produs Bitdefender se integrează cu tehnologia VMware vShield Endpoint™, pentru funcţii de securitate îmbunătăţite. Această arhitectură de securitate oferă protecţie şi mediilor care au la bază alte tehnologii de virtualizare, printre care Citrix® Xen®, Microsoft® Hyper-V, Oracle® VM şi Red Hat® Enterprise Virtualization pentru sisteme de operare Windows, Linux şi Solaris.

 

 

·           Funcţii complete de securitate, incluzând scanarea centralizată

Beneficiind de o arhitectură unică de produs, multe dintre sarcinile de scanare sunt centralizate şi rulate într-o maşină virtuală, ceea ce reduce consumul de resurse şi elimină problemele de securitate care pot apărea în momentul încărcării sistemului. Scanarea centralizată permite produsului să reducă încărcarea sistemului atunci când se fac update-uri, sunt activate diverse sarcini de management şi în timpul scanărilor. Pentru protecţie îmbunătăţită, scanarea antimalware este completată de un agent de scanare silenţios pentru memorie şi procese,cu o interfaţa grafică locală pentru utilizatorii mediilor virtualizate de lucru. (VDI) 

 

  • Arhitectură Gravity.

Security for Virtualized Environments by Bitdefender face parte din noua generaţie de produse business de la Bitdefender, ce au la bază o arhitectură de tip Gravity. Noua arhitectură Bitdefender Gravity este folosită totodată şi de tehnologia Cloud Security for Endpoints by Bitdefender, ce permite sarcini de management centralizat pentru multiple soluţii de securitate Bitdefender. Construind noua arhitectură  în medii virtualizate ce pot fi folosite ca soluţii de sine stătătoare, companiile de mari dimensiuni şi furnizorii de soluţii pot să ofere clienţilor soluţii scalabile pentru securitate sporită.

 

“Security for Virtualized Environments este produsul cheie din noua generaţie de soluţii de securitate pentru companii, prezentată la VMworld® 2011 Europe”, a declarat Bogdan Dumitru, Chief Technical Officer, Bitdefender. „Pe măsură ce companiile îşi cresc numărul de servere virtuale, rolul produselor create special pentru a adresa problema securităţii în medii virtualizate devine critic. Arhitectura  Security for Virtualized Environments by Bitdefender le permite organizaţiilor să-şi maximizeze investiţia şi să folosească un număr crescut de maşini virtuale, fără să îşi compromită securitatea datelor”, a continuat acesta. 


Share