www

Ultimele știri

Din nou Sober N

April 2005


Divizia de securitate a datelor din cadrul companiei romanesti SOFTWIN, BitDefender, avertizeaza despre raspandirea rapida

Divizia de securitate a datelor din cadrul companiei romanesti SOFTWIN, BitDefender, avertizeaza despre raspandirea rapida a unei noi versiuni a mass mailer-ului Sober, Sober.N.

A n-a varianta a mass mailer-ului Sober a fost descoperita astazi. Analistii BitDefender informeaza despre raspandirea rapida a virusului, care se propaga prin intermediului executarii unui atasament infectat. Subiectul e-mailului poate fi \"FwD: Ich bin\'s nochmal\" [literally \"It\'s me again\"] sau \"I\'ve_got your EMail on my_account!.\", iar corpul mesajului este scris in germana sau in engleza, ceea ce sugereaza ca autorul este de origine germana.

\"Acesta noua amenintare vine ca o reamintire a faptului ca in lumea antivirus nu exista numai vulnerabilitati si viermi care se propaga singuri. In timp ce companii de securitate antivirus din toata lumea au anuntat ca \"bots???\" sunt vedetele lunii, avem acum de a face cu un mass mailer simplu care are un enorm succes, fara a folosi decat simple abilitati de programare si cateva trucuri de \"social-engineering\", a declarat Bogdan Dumitru, BitDefender CTO.

Laboratorul BitDefender a emis deja o semnatura pentru aceasta noua versiune a viermelui. Utilizatorii de Internet sunt sfatuiti sa actualizeze produsul antivirus si sa mentina activate scuturile impotriva virusilor.


Share