www

Ultimele știri

Compania Bitdefender a fost recunoscută lider în securitatea endpoint de către o renumită organizație independentă de cercetare

October 2023


Potrivit raportului, Bitdefender a primit cel mai mare scor posibil pentru zece criterii

Bitdefender, lider global în domeniul securității cibernetice, a fost numit Lider în cea mai recentă evaluare globală a furnizorilor de securitate pentru endpoint realizată de Forrester Research, Inc. Raportul The Forrester Wave™: Endpoint Security, Q4 2023 a evaluat 13 furnizori pe baza a 25 de criterii, inclusiv prevenirea amenințărilor informatice, a exploiturilor, remedierea atacurilor, inovația, adopția de tehnologii, flexibilitatea și transparența în prețuri și altele.

În cadrul raportului, Forrester menționează: „Bitdefender se diferențiază prin abordarea sa fermă de a prioritiza prevenția. Prin motoarele sale dovedite de prevenție, Bitdefender face din apărarea endpoint-ului baza securizării workload-urilor utilizatorilor.” Raportul mai punctează: „Bitdefender se concentrează în mod temeinic asupra opririi amenințărilor înainte ca acestea să poată afecta endpoint-urile, iar în cazul în care un atac trece de apărare, profunzimea instrumentelor sale de remediere reprezintă o soluție atractivă pentru organizațiile dispersate”.

„Credem că elementele prin care ne diferențiem în piață sunt rezultatul unor eforturi susținute în a crea o abordare stratificată în ceea ce privește securitatea endpoint, care include prevenție și protecție împotriva atacurilor, detecție și răspuns extins (XDR) și analize de risc. Poziția remarcabilă de Lider acordată de Forrester ne reconfirmă printr-o analiză independentă faptul că Bitdefender a dezvoltat o platformă puternică de securitate pentru endpoint-uri. În opinia noastră, această recunoaștere reprezintă o validare suplimentară a direcției strategice a planurilor noastre tehnologice și a valorii noastre de portofoliu, pe măsură ce amenințările continuă să evolueze”, spune Andrei Florescu, deputy general manager și vicepreședinte pentru soluții de business în cadrul Bitdefender.

Forrester definește securitatea endpoint în termeni de strategii, practici și produse software utilizate pentru a preveni amenițările informatice, acțiunile periculoase, furtul de date și toate celelalte atacuri cibernetice care ar putea afecta endpoint-urile unei întreprinderi.¹ Atunci când evaluează un furnizor de securitate pentru endpoint, Forrester recomandă mai multe criterii pe care organizațiile ar trebui să le ia în considerare atunci caută un astfel de furnizor. Printre acestea se numără prioritizarea prevenției; asigurarea unei tranziții fără probleme către detecția și răspunsul la endpoint (EDR) și la soluția de detecție și răspuns extins (XDR); extinderea capacității de a face mai mult cu mai puțin, cum ar fi integrarea funcțiilor precum remedierea vulnerabilităților și a patch-urilor pentru a reduce numărul de instrumente pe care organizațiile trebuie să le gestioneze pentru a menține o postură corespunzătoare de securitate a endpoint-urilor.

Forrester a evaluat platforma Bitdefender GravityZone, o platformă centralizată de securitate și analiză a riscurilor care oferă protecție avansată pentru endpoint-uri, EDR, XDR și securitate în cloud pentru mediile fizice, virtuale și multi-cloud. Platforma furnizează un context de securitate detaliat pentru detecție și oferă acces către serviciile Bitdefender Managed Detection and Response (MDR).

Principale rezultate ale raportului:

Scor maxim în prevenția amenințărilor informatice și a exploit-urilor – Bitdefender GravityZone a obținut punctajul maxim posibil în criteriile de prevenție a amenințărilor și a exploit-urilor.

Bitdefender GravityZone utilizează o strategie de securitate stratificată care include o tehnologie avansată antimalware, inteligență artificială (AI), învățare automată, automatizare și corelare între endpoint-uri pentru a preveni, detecta și răspunde la amenințări și tehnici de atac advers într-un peisaj al amenințărilor în continuă evoluție.

Scor maxim în remedierea atacurilor, vulnerabilităților și patch-urilor – Bitdefender a obținut punctajele maxime posibile în aceste criterii. Bitdefender GravityZone se remarcă prin remedierea amenințărilor detectate, a atacurilor în curs și a proceselor critice de securitate cibernetică care consolidează mediul unei organizații, cum ar fi automatizarea aplicării și gestionării patch-urilor pentru a asigura că sistemele de operare și software-ul sunt întotdeauna actualizate.

Scor maxim în detectarea amenințărilor de rețea – Bitdefender GravityZone protejează datele între endpoint-uri, workload-urile în cloud, dispozitivele de rețea și dispozitivele IoT utilizând Network Attack Defense (NAD), o soluție independentă de sistemul de operare, concepută pentru a stabili un perimetru de protecție în jurul tuturor endpoint-urilor, indiferent de locație.

Scor maxim în inovație – Bitdefender a obținut scorul maxim posibil în criteriul de inovație.

Bitdefender este un pionier renumit în mai multe domenii ale securității cibernetice și deține peste 480 de patente pentru tehnologii de bază, inclusiv inteligența artificială (AI), algoritmi avansați de învățare automată și tehnici de detecție bazate pe anomalii pentru identificarea și blocarea atât a amenințărilor cunoscute, cât și a celor necunoscute.

Scor maxim în adopție de tehnologii, flexibilitate și transparență în prețuri – Bitdefender GravityZone a obținut scorurile maxime posibile în criteriile de flexibilitate în prețuri și transparență și adopție de tehnologii.

Bitdefender GravityZone este extrem de ușor de implementat, permițând clienților să adauge rapid noi capabilități (inclusiv EDR și XDR) și să crească în funcție de mediul de lucru. Prețurile sunt directe și se bazează pe nevoile imediate ale unei organizații.

Lider dovedit în domeniul securității cibernetice

Bitdefender continuă să conducă evaluările tehnologice independente recunoscute la nivel global pentru soluțiile și serviciile de securitate cibernetică. Compania a obținut, pentru trei ani consecutivi, cel mai înalt nivel de detecție pentru toți pașii principali din cadrul evaluării MITRE Engenuity ATT&CK® Enterprise. Bitdefender s-a evidențiat în Business Security Test al AV-Comparatives și a fost recunoscută drept „Lider Strategic” în raportul său de Endpoint Prevention and Response. În plus, Bitdefender GravityZone a primit în 2023 Gartner® Peer Insights™ Customers’ Choice for Endpoint Protection Platforms în regiunea EMEA, o recunoaștere prestigioasă bazată pe feedback-ul clienților cu privire la capacitățile produsului, ușurința de utilizare și suportul în implementare. Bitdefender a fost de asemenea menționat în cadrul Gartner® Hype Cycle™ din 2022 pentru Endpoint Security în categoriile Endpoint Protection Platforms (EPP), XDR and EDR.

Pentru a obține o copie gratuită a raportului The Forrester Wave™: Endpoint Security, Q4 2023, vizitați: https://businessresources.bitdefender.com/forrester-wave-endpoint-security-q4-2023

¹”The Endpoint Security Landscape, Q2 2023”, Forrester, March 21, 2023


Share