Bitdefender susține masterul de securitate cibernetică al Facultății de Matematică-Informatică din cadrul Universității din București
September 2017
Bitdefender a anunțat, în parteneriat cu Universitatea din București, lansarea unui program de masterat în securitate cibernetică, începând cu anul universitar 2017-2018.
Programul de masterat Securitate și logică aplicată al Facultății de Matematică-Informatică își propune să ajute studenții să își dezvolte abilități practice în domeniul securizării informației și abilități avansate de gândire critică în domeniu. Printre disciplinele studiate se numără: securitatea spațiului cibernetic, sisteme de operare, inginerie inversă și tehnici de securizare a codului, machine learning și criptografie avansată.
Masterul de Securitate și logică aplicată cumulează atributele unui program științific, de cercetare, cu cele ale unui master profesional. Durata programului care poate fi urmat la zi este de patru semestre.
În momentul actual, organizațiile din întreaga lume se confruntă cu absența specialiștilor necesari pentru a administra infrastructuri IT în condiții de siguranță, capabili să remedieze vulnerabilitățile și să contracareze amenințările de securitate. Combinarea securității cu elemente de logică matematică și informatică teoretică vizează formarea unor specialiști cu competențe variate care să poată înfrunta ușor provocările care apar în cele mai variate paradigme practice, indiferent de platforma folosită, limbajul de programare sau de resursele hardware.
Bitdefender a susținut conceperea programului de masterat și va contribui și la implementarea acestuia.
„Obținerea unei diplome de master în securitate informațională oferă studenților un avantaj competitiv în această industrie. Parteneriatele public-private între universități și companii ajută studenții să devină mult mai bine pregătiți și să se integreze rapid în piața muncii. Bucureștiul este unul dintre orașele de importanță fundamentală pentru companie și contribuie decisiv la produsele și tehnologiile românești folosite de 500 de milioane de utilizatori de pe toate continentele”, spune Carmen Buruiană, Enterprise HR Manager la Bitdefender.
Jumătate dintre cei peste 1.300 de angajați lucrează în cercetare și dezvoltare în cele patru centre R&D din București, Cluj-Napoca, Iași și Timișoara.
De-a lungul timpului, Bitdefender a contribuit la dezvoltarea unor programe de studii similare la Universitatea Tehnică din Cluj-Napoca și la Universitatea Alexandru Ioan Cuza din Iași. La Cluj-Napoca, peste 60% din materii sunt susținute de angajați, iar 13 doctoranzi și 15 masteranzi sunt implicați în pregătirea studenților, unde predau cursuri și laboratoare în facultățile clujene. La Iași, nouă doctoranzi lucrează în echipele tehnice, iar manageri și oameni cheie predau materii precum securitatea sistemelor de operare și sisteme periculoase, rețele neuronale și reverse engineering.
Înscrierile au loc în perioada 14-18 septembrie, iar examenul constă în analiza rezultatelor obținute de candidat pe parcursul programului de licență absolvit și un interviu susținut pe marginea lucrării de licență.