www

Ultimele știri

Atentie la noua versiune Conficker!

April 2009


Toate solutiile BitDefender 2009 sunt actualizate pentru a detecta si aceasta noua varianta a viermelui

Specialistii laboratorului Antimalware de la BitDefender au identificat aseara o noua varianta a viermelui Conficker/Downadup, capabil sa evite detectia si dezinfectarea sistemului prin intermediul uneltelor special create impotriva versiunilor sale anterioare.

Pe langa blocarea accesului la orice site al producatorilor de solutii de securitate, precum si a serviciilor third-party de scanare online, aceasta varianta a fost programata sa refuze accesul si la bdtools.net, site-ul special creat de BitDefender pentru programul de dezinfectare oferit utilizatorilor.

Noile instrumente de dezinfectare impotriva acestei versiuni a Conficker sunt acum disponibile pe site-ul www.disinfecttools.com, un domeniu inca neregasit in listele de site-uri blocate de acest vierme.





Toate solutiile BitDefender 2009 sunt actualizate pentru a detecta si aceasta noua varianta a viermelui, Win32.Worm.Downadup.Gen, si sa opreasca instalarea acestuia in sistem.

Pentru a evita orice varianta de Conficker, va recomandam sa instalati o solutie actualizata de securitate si sa operati update-uri ale sistemul de operare in orice moment


Share