www

Ultimele știri

Dezinfecteaza-ti sistemul de Downadup!

March 2009


Specialistii laboratoarelor BitDefender� au detectat sambata un vierme extrem de agresiv.

Specialistii laboratoarelor BitDefender� au detectat sambata un vierme extrem de agresiv care se raspandeste prin exploatarea unei vulnerabilitati din Windows RPC Server Service, numit Win32.Worm.Downadup.C.

Versiunea noua a viermelui difera de predecesorii sai prin rezistenta sa mai crescuta la dezinfectie. Odata intrat in sistem, viermele dezactiveaza serviciul Windows Update si blocheaza accesul la majoritatea site-urilor antivirus, facand dezinfectia lui o adevarata povara.

BitDefender ofera in premiera o unealta gratuita care dezinfecteaza toate versiunile cunoscute ale lui Downadup, la adresa bdtools.net .Programul poate fi folosit de orice utiliaztor, deoarece acest domeniu nu este blocat de catre vierme.

Viermele nu este o noutate in piata, acesta fiind cunoscut si sub denumirea de Conflicker sau Kido, aparand pentru prima oara la sfarsitului lunii noiembrie 2008. Acesta exploateaza vulnerabilitatea descrisa in buletinul de securitate MS08-067 pentru a obtine acces la directoare partajate in retele locale, cu scopul de a instala aplicatii antivirus false pe calculatoare infectate.



Share