Bitdefender VPN este lent? 7 Sfaturi pentru a ameliora viteza VPN

Păstrarea VPN-ului conectat vă poate ascunde adresa IP, poate proteja dispozitivul de atacurile asociate cu rețelele Wi-Fi publice nesecurizate și vă poate ajuta să ocoliți diverse geo-restricții - dar poate, de asemenea, încetini conexiunea la internet. Acest ghid prezintă 7 ajustări simple pentru a îmbunătăți viteza internetului atunci când utilizați Bitdefender VPN pe un PC Windows, Mac, Android sau iPhone.

VPN lent? Sfaturi pentru a crește viteza Bitdefender VPN

De ce este lent VPN-ul?

Deși VPN-urile sunt o modalitate excelentă de a contracara încălcările de confidențialitate, acestea au unele dezavantaje, iar unul dintre ele este încetinirea conexiunii la internet. Pot exista mai multe motive pentru care un VPN este lent.

  • Acest lucru se poate întâmpla deoarece VPN-urile redirecționează traficul prin servere la distanță, ceea ce poate cauza întârzieri. Cu cât serverele sunt mai îndepărtate, cu atât întârzierea este mai mare. Să presupunem o rețea de fibră optică: în acest scenariu, latența se referă la timpul necesar pentru ca lumina să călătorească prin rețea. Această latență crește în funcție de distanța parcursă. Având în vedere că viteza luminii este de 299.792.458 de metri pe secundă, latența este de 3,33 microsecunde pentru fiecare kilometru parcurs. Având în vedere indicele de refracție al cablului de fibră optică, este logic să spunem că lumina călătorește mai încet în acesta, ceea ce duce latența la 4,9 microsecunde pe kilometru. Nu toate infrastructurile de rețea se bazează pe fibră optică, așadar conectarea la un server VPN îndepărtat vă poate afecta viteza de conectare chiar mai mult decât scenariul nostru ipotetic.
  • De asemenea, criptarea vă pune la încercare conexiunea într-un mod similar. Utilizarea unei criptări mai puternice va declanșa un răspuns mai lent din partea rețelei. Cu toate acestea, este important să rețineți că acest compromis în ceea ce privește viteza merită adesea pentru securitatea și confidențialitatea suplimentare pe care le oferă un VPN.

 

Cum se poate îmbunătăți viteza VPN

Bitdefender VPN vă poate accelera conexiunea de internet în anumite situații, inclusiv atunci când furnizorul de servicii de internet (ISP) vă încetinește în mod artificial conexiunea ca răspuns la activități online, cum ar fi streaming, torrenting și jocuri. Furnizorii de servicii de internet practică limitarea lățimii de bandă pentru a preveni congestia rețelei în timpul orelor de vârf. Fluctuațiile sau vitezele lente de conectare pot fi frustrante, dar puteți utiliza VPN-ul pentru a ocoli această limitare. Mulți ISP din întreaga lume limitează anumite servicii sau destinații pentru a prioritiza alte tipuri de trafic în rețeaua lor sau pur și simplu pentru a descuraja abonații să utilizeze un serviciu.

Viteza de internet poate fi supusă unor ușoare încetiniri atunci când utilizați un VPN. Acest lucru se datorează pasului suplimentar creat de direcționarea traficului prin intermediul unui server VPN. În cazul în care o conexiune VPN este extrem de lentă, puteți aplica recomandările de mai jos pentru a îmbunătăți viteza conexiunii VPN:

Dacă niciuna dintre aceste sugestii nu v-a fost utilă, este posibil ca VPN-ul sa fie lent ca urmare a unei probleme cu serviciul VPN în sine. În acest caz, puteți lua în considerare posibilitatea de a contacta serviciul de asistență Bitdefender pentru a vă ajuta să rezolvați problema sau pentru recomandări suplimentare de ameliorare a vitezei conexiunii VPN.