Nu pot folosi o Aplicație atunci când Bitdefender VPN este activ. Ce trebuie să fac?

Dacă o anumită aplicație nu funcționează după conectarea la Bitdefender VPN, în timp ce alte programe instalate pe dispozitivul dvs. au în continuare acces la internet, urmați pașii de depanare de mai jos Unele servicii detectează și blochează traficul de la serverele VPN pentru a impune restricții geografice. În consecință, aplicațiile care utilizează aceste servicii nu se vor încărca sau vor afișa erori atunci când conexiunea la internet este filtrată printr-un VPN.

Pentru a determina dacă problema este cauzată de VPN, deconectați temporar Bitdefender VPN și apoi încercați să utilizați din nou aplicația afectată (de exemplu, Outlook sau o altă aplicație de e-mail, Xbox, Steam etc.). Pentru a deconecta Bitdefender VPN, apăsați butonul de alimentare din interfața sa. Dacă în continuare software-ul nu poate fi folosit după întreruperea Bitdefender VPN, înseamnă ca problema are alte cauze. Dacă funcționalitatea aplicației se reia după dezactivarea VPN-ului, atunci Bitdefender VPN este cauza.

Iată tot ce puteți încerca după ce constatați că o aplicație nu mai funcționează corect atunci când Bitdefender VPN este activ:

 

Pasul 1 - Conectați-vă la un alt server Bitdefender VPN

Anumite servicii blochează traficul de la VPN-uri pentru a limita utilizarea și accesul la conținutul lor din punct de vedere geografic. Geo-blocarea se face prin identificarea unei adrese IP. Ce înseamnă acest lucru? De exemplu, dacă locuiți în SUA și vă conectați la Bitdefender VPN la serverul din Suedia, un IP corespunzător acelei țări va fi atribuit dispozitivului dvs. Acum, va apărea ca și cum ați accesa internetul din Suedia. Așadar, dacă un serviciu nu este disponibil în Suedia, aplicația sa nu va mai funcționa.

Schimbarea serverului Bitdefender VPN

Schimbarea serverului când o aplicație nu funcționează cu Bitdefender VPN

Prin urmare, dacă o aplicație nu funcționează cu Bitdefender VPN, primul lucru pe care ar trebui să îl faceți este să schimbați locația serverului din lista de locații disponibile.

Începeți cu țara în care vă aflați în prezent. Bitdefender Premium VPN oferă servere în peste 45 de regiuni din întreaga lume. Dacă nu există niciun server VPN pentru țara dvs. sau dacă locația VPN este deja setată în țara dvs., alegeți cea mai apropiată regiune. De exemplu, dacă locuiți în Monaco, alegeți să vă conectați la Franța.

Pentru a vă conecta la un alt server:

 1. Deschideți aplicația Bitdefender VPN Bitdefender VPN pe dispozitivul dvs. 
 2. Apăsați butonul Virtual Location (Locație virtuală) din partea inferioară a interfeței.
 3. Selectați orice țară doriți sau introduceți numele unei țări în bara de căutare pentru a filtra rezultatele.
 4. Faceți clic pe butonul Conectare la [țara aleasă] din partea inferioară a interfeței.

Dacă aplicația nu funcționează indiferent de serverul VPN, treceți la pasul următor.

 

 

Pasul 2 - Utilizați Split Tunneling pentru a exclude aplicația

Split Tunneling (Tunel distinct) vă permite să direcționați aplicația care nu funcționează cu Bitdefender VPN în afara tunelului VPN, pentru a accesa direct internetul. Această funcție este disponibilă în prezent doar pe Windows și Android, fiind utilă în diverse scopuri:

 • Păstrarea lățimii de bandă - Traficul VPN este criptat, deci este transmis mai lent decât traficul obișnuit, necriptat. Activarea tunelării divizate poate spori viteza, ceea ce este primordial dacă rețeaua are restricții de lățime de bandă.
 • Acces la resursele LAN - Dacă aveți nevoie să accesați resursele rețelei, cum ar fi folderele partajate, dispozitivele sau serviciile, acest lucru este imposibil dacă întregul trafic este direcționat printr-un tunel VPN. Tunelul distinct vă permite să excludeți anumite aplicații sau servicii din tunel, permițându-vă să accesați resursele LAN.
 • Securitate sporită pentru munca la distanță - Tunelul distinct le permite angajaților să lucreze în siguranță de la distanță cu resurse cu caracter sensibil printr-o conexiune criptată, permițând în același timp accesarea mai rapidă a altor resurse de internet noncritice prin conexiunea ISP.
 • Flexibilitate - În timp ce călătoriți, puteți activa Split Tunneling pentru a accesa conținut în țara de origine și pentru a utiliza în continuare aplicații locale restricționate geografic prin excluderea acestora din tunelul VPN criptat.

Selectați una dintre următoarele opțiuni pentru mai multe informații:

Aplicațiile adăugate la lista Split Tunneling ar trebui să funcționeze acum cu Bitdefender VPN. Pentru a elimina o aplicație din Split Tunneling, faceți clic pe pictograma coșului de gunoi de lângă numele acesteia.

 

 

Pasul 3 - Schimbați serverul DNS implicit

Dacă aplicația tot nu funcționează sau nu se conectează prin VPN, luați în considerare modificarea setărilor DNS de pe dispozitivul dvs.

DNS (Domain Name System - Sistemul de nume de domeniu) funcționează ca o agendă telefonică pentru dispozitivele cu acces la internet: vă permite să accesați site-uri web și alte servicii online utilizând nume de domenii în loc de adrese IP. Majoritatea utilizatorilor se bazează pe serverele DNS oferite de furnizorul de servicii internet (ISP). Deși acest lucru nu este greșit în mod inerent, ISP-ul sau administratorul de rețea vă poate împiedica cu ușurință să accesați anumite aplicații și servicii prin introducerea pe lista neagră a domeniului acestora. Partea bună este că puteți ocoli acest lucru prin schimbarea serverului DNS furnizat de ISP.

Schimbarea DNS-ului este perfect legală, reversibilă și, cu excepția cazului în care ISP-ul dvs. are unele limitări cablate, este, de asemenea, o modalitate excelentă de a ocoli geoblocarea. Urmați acest ghid pentru a schimba setările DNS și a vedea dacă acesta este motivul pentru care aplicația nu funcționează.

 

 

Pasul 4 - Configurați o adresă Default Gateway

Dacă întâmpinați în continuare probleme de conectare a aplicației dvs. la internet, setați traficul Bitdefender VPN pentru a utiliza gateway-ul implicit din rețea.

ⓘ Notă: Această secțiune se aplică doar computerelor Windows.

1. Deschideți mai intâi Network Connections (Conexiuni de rețea): apăsați meniul Windows Start windows key de pe ecran, apoi tastați ncpa.cpL și apăsați tasta Enter de pe tastatură. 

O aplicație nu funcționează cu Bitdefender VPN - soluția Default Gateway

2. Fereastra Network Connections va apărea pe ecran, afișând mai multe pictograme. Fiecare pictogramă reprezintă un anumit adaptor de rețea al computerului dumneavoastră (de exemplu, Bluetooth, cablu de rețea, Wi-Fi etc.). TAP-Windows Adapter V9 este adaptorul VPN Bitdefender.

Faceți dublu clic pe pictograma care are TAP-Adaptor Windows V9 in descriere și alegeți Proprietăți din lista de opțiuni.

O aplicație nu funcționează cu Bitdefender VPN - soluția Default Gateway

 

3. Selectați Internet Protocol Version 4 (TCP/IPv4), apoi apăsați butonul Properties (Proprietăți) de mai jos.

O aplicație nu funcționează cu Bitdefender VPN - soluția Default Gateway

 

4. Deschideți fila General în fereastra care afișează proprietățile protocolului TCP/IPv4, apoi faceți clic pe butonul Advanced (Avansat).

O aplicație nu funcționează cu Bitdefender VPN - soluția Default Gateway

 

5. Mergeți la fila IP Settings (Setări IP) și faceți clic pe butonul Add (Adaugă) din secțiunea Default gateways (Gateway-uri implicite).

Default gateways

 

6.  Introduceți adresa IP a routerului, apoi apăsați butonul Adaugă și OK pentru a salva modificarea.

adresa IP

 

Cum găsiți Gateway-ul implicit

În captura de ecran cu titlu exemplificativ de mai sus am adăugat un gateway implicit 192.168.0.1, care este adresa IP implicită a majorității routerelor și modemurilor ADSL. Pentru a găsi IP-ul routerului dvs:

 • mergeți în meniul Start din Windows, tastați cmd și apăsați tasta Enter
 • după aceea, tastați ipconfig în fereastra Command Prompt, apoi apăsați Enter
 • adresa IP a gateway-ului dvs. va fi afișata in dreptul Gateway implicit (Default Gateway)

Ce trebuie să faceți când o aplicație nu funcționează cu Bitdefender VPN - identificarea Default Gateway

 

După urmarea pașilor de mai sus reconectați-vă la Bitdefender VPN, iar aplicația care inițial nu funcționa se va putea conecta la internet.