Nu pot accesa un Site Web atunci când Bitdefender VPN este activ. Ce trebuie să fac?

Dacă nu puteți accesa un anumit site web atunci când dispozitivul este conectat la Bitdefender VPN, există măsuri pe care le puteți lua pentru a rezolva situația. În acest ghid, vă vom prezenta două soluții eficiente: schimbarea serverului VPN și utilizarea tunelului distinct.

 

Pasul 1 - Conectați-vă la alt server VPN

Anumite site-uri web practică geoblocarea ca modalitate de limitare a accesului la conținutul lor în funcție de locația geografică a utilizatorului. Geo-blocarea se face prin identificarea adresei IP. Prin urmare, ca o primă metodă de depanare, schimbați serverul VPN pentru a obține un nou IP și pentru a ocoli restricția:

  1. Deschideți aplicația Bitdefender VPN și apăsați butonul Locații.
  2. Selectați țara în care site-ul web pe care încercați să îl accesați nu este restricționat. Acest lucru va face să apară ca și cum ați naviga din acea locație.Change Location if apps won't work
  3. Așteptați ca Bitdefender VPN să se conecteze, apoi încercați să accesați din nou site-ul.
  4. Dacă site-ul nu funcționează cu țara în care vă aflați, încercați să vă conectați la diverse servere VPN din lista de locații disponibile.

Dacă site-ul nu funcționează indiferent de serverul VPN ales, treceți la pasul următor.

 

Pasul 2 - Utilizați funcția Tunel Distinct

Split Tunneling (Tunel distinct) vă permite să direcționați orice site în afara conexiunii VPN, pentru a accesa internetul direct. Această funcție este disponibilă pentru Windows, Mac, Android și iOS.

Selectați una dintre următoarele opțiuni pentru mai multe informații:

După urmarea acestor instrucțiuni, ar trebui să puteți accesa site-ul web atunci când Bitdefender VPN este activ. Pentru a elimina un site din lista Tunel distinct apăsați pictograma in formă de coș de gunoi de lângă acesta.