Cum vei interacționa cel mai des cu Scamio?

Nu-ți face griji! Vei putea accesa în continuare Scamio pe toate celelalte aplicații.

WhatsApp
Cod QR Wathsapp

Să ai un detector de scam-uri adăugat la contacte pe WhatsApp? Cât de tare! Scanează codul QR sau apasă pe butonul de mai jos pentru a începe o conversație pe chat. Cu Scamio poți verifica mesaje frauduloase, inclusiv cele cu oferte de locuri de muncă sau linkuri suspecte.

Aplicație web

Te poți baza pe aplicația web Scamio pentru o detecție fără probleme a oricărui scam. Indiferent că navighezi pe internet, îți verifici emailurile sau faci cumpărături online, cu o simplă conversație te poți asigura că nu îți fură nimeni banii sau datele personale.

Messenger
Cod QR Messenger

Preferi Facebook Messenger ca aplicație de chat? Scamio va fi ca un prieten la care apelezi pentru sfaturi legate de securitatea pe internet. Adaugă în chat linkuri suspecte, mesaje sau reclame false de pe rețele de socializare pentru o analiză rapidă.

scamio

De ce să folosești Scamio?

Dacă ai impresia că cineva încearcă să te înșele, în loc să intri în rol de detectiv, începe o conversație cu Scamio. Poți să dai copy-paste la orice mesaj primit, să încarci o imagine, să trimiți un link sau să descrii o problemă de securitate. Scamio analizează totul și îți spune dacă este sau nu o tentativă de fraudă.

 

 • Chatbot bazat pe AI, gratuit și ușor de folosit

 • Nu necesită instalare sau descărcarea de fișiere

 • Disponibil pe web, WhatsApp și Facebook Messenger

 • Analiza detaliată a amenințărilor și detecția scam-urilor

 • Sfaturi practice pentru evitarea scam-urilor.

Bitdefender Scamio.
Cum funcționează?

Cu Scamio, e foarte ușor să scoți la iveală chiar și cele mai bine deghizate scam-uri. Tot ce trebuie să faci este să parcurgi pașii de mai jos, fără să-ți mai asumi vreun risc.

 

Pasul 1. Pentru a începe o conversație pe chat cu Scamio, conectează-te sau creează-ți un cont Bitdefender.

Pasul 2. Descrie scam-ul sau încarcă o imagine, trimite un link sau un text.

Pasul 3. Află rezultatele, obține sfaturi pentru evitarea scam-urilor și evaluează-ți experiența.

scamio
scamio

Explică-mi ce înseamnă Scamio ca unui copil de 5 ani

Imaginează-ți că Scamio este asistentul tău personal care detectează scam-urile. Cum știe dacă un mesaj este sau nu un scam? Scamio îl descompune pentru a identifica elemente cheie, precum informațiile despre expeditor, structura mesajului și tiparele ce țin de limbă.

 

Conținutul este comparat cu un set de reguli predefinite și cu imensa bază de date de scam-uri și tentative de phishing cunoscute pusă la dispoziție de Bitdefender. Dacă Scamio detectează vreun element suspect sau găsește un scam cunoscut care corespunde informațiilor căutate, atunci semnalează imediat acest lucru pentru ca tu să stai fără griji.

 

În plus, Scamio devine mai inteligent cu fiecare conversație.

Niciun scam nu poate evita detecția

Cu fiecare oră, cei ce încearcă să te înșele devin tot mai creativi. Din fericire, poți conta pe Scamio.


Indiferent că este vorba despre tentative de phishing, site-uri frauduloase, e-mailuri suspecte sau tactici de inginerie socială, Scamio le dă de urmă ca un câine de vânătoare.


Cu Scamio alături, te bucuri de protecție împotriva scam-urilor de azi și de mâine.

scamio


„Sunt ținta unui scam?”

E mai ușor ca oricând să afli răspunsul.

Știi deja cum să folosești Scamio

Știi deja cum să folosești Scamio

Nu trebuie să fii expert pentru a profita la maximum de Scamio. Îl poți folosi ca și când ai vorbi cu un prieten. Dacă știi să începi o conversație pe chat, n-ai nevoie de mai mult.

Obține o a doua părere

Obține o a doua părere

Campanii de dezinformare. E-mailuri de phishing. Site-uri false. Linia de delimitare dintre autentic și fals nu a fost nicicând mai greu de sesizat. Din fericire, Scamio identifică instant acele oferte care sunt prea bune pentru a fi adevărate astfel încât să nu-ți pierzi banii sau datele personale.

Detectorul tău de fraude

Detectorul tău de fraude

Bitdefender Scamio combină tehnologia performantă de detecție a amenințărilor cu inteligența artificială generativă pentru a preveni înșelătoriile sau tentativele de fraudă.

Susținut de tehnologia Bitdefender

Cu un istoric ce denotă excelență, Bitdefender își folosește experiența de peste 20 de ani, algoritmii performanți de detecție a amenințărilor și expertiza în domeniu pentru a crea nucleul chatbotului Scamio.

Te bucuri mai mult de siguranță când sunt bine și cei dragi

Dă mai departe vestea despre Scamio și sprijină și tu schimbarea în lupta împotriva fraudelor online. Arată-le prietenilor și familiei tale cum pot prelua controlul asupra propriei securități digitale. Împreună, nu doar protejăm, ci dejucăm și planurile escrocilor. Hai să rescriem împreună regulile securității online!

Cum să folosești Scamio

Scamio este un chatbot bazat pe AI (inteligență artificială), creat și antrenat de Bitdefender pentru a detecta diverse scam-uri, tot mai numeroase în spațiul online. Pentru a începe o conversație, accesează scamio.bitdefender.com/chat sau scrie-i lui Scamio pe WhatsApp sau Facebook Messenger. Conectează-te sau creează un cont Bitdefender. Nu-ți face griji, trebuie să faci asta o singură dată.

 

Odată conectat, poți interacționa cu Scamio în mai multe moduri:

 • descrie detaliile mesajului posibil fals pe care l-ai primit
 • copiază și lipește texte, linkuri sau coduri QR
 • adaugă imagini sau capturi de ecran cu e-mailuri, texte sau mesaje suspecte din aplicații de mesagerie.

 

Scamio va analiza materialul trimis de tine și te va anunța dacă e sigur sau dacă există un pericol de securitate. Apoi te va ajuta în continuare cu recomandări pentru a se asigura că nu vei fi victima infractorilor din spațiul online.

Utilizarea Scamio este gratuită?

Da! Bitdefender Scamio este un detector de fraude bazat pe AI, care te va ajuta atât pe tine, cât și pe cei dragi să depistați cu ușurință mesajele false. Poți conversa cu Scamio în aplicația web, pe WhatsApp sau pe Messenger pentru a primi o analiză instant.

De ce ar trebui să folosesc un detector gratuit de fraude, precum Scamio?

Escrocii își schimbă mereu tacticile.
Utilizarea unui instrument de detecție a fraudelor precum Scamio te ajută să recunoști diverse tipuri de fraude online, permițându-ți astfel să iei decizii informate. Scamio îți oferă rapid o a doua opinie, ajutându-te să verifici informațiile și să identifici orice activitate suspectă. Este ca și cum ai avea un partener detectiv, care identifică fraudele, mereu lângă tine să te ajute.

Cum colectează și utilizează Bitdefender informațiile mele personale?

Respectăm și prețuim confidențialitatea celor care accesează site-ul nostru web. Colectăm și utilizăm datele tale personale numai în conformitate cu Politica noastră de confidențialitate. Poți avea încredere că informațiile tale sunt gestionate într-un mod sigur și utilizate în mod responsabil. Dacă ai nelămuriri sau întrebări cu privire la confidențialitatea, nu ezita să ne contactezi.

Cum pot evita să devin victima fraudelor?

Iată câteva tactici de inginerie socială utilizate frecvent pentru a te convinge să descarci programe malware sau să dezvălui informații sensibile, cum ar fi date personale sau financiare:

 • Poți primi un e-mail de la o bancă sau de la o companie cunoscută din domeniul tehnologic, care te îndeamnă să îți verifici contul sau detaliile cardului bancar accesând un link.
 • Poți primi un mesaj care te anunță că un colet n-a putut fi livrat sau că un curier urmează să facă o livrare. Pentru a urmări livrarea, ți se cere să descarci o aplicație.
 • Pe telefon apare un număr necunoscut care te apelează. Persoana care te-a sunat pretinde că este un agent fiscal și dorește să îți verifice identitatea din cauza unei plăți restante.

 

Dacă primești solicitări sau linkuri suspecte, e preferabil să accesezi direct site-ul sursă în loc să urmezi instrucțiunile din mesaj. De asemenea, poți apela la Scamio pentru a verifica dacă linkurile sunt reale sau false și poți afla cum să te protejezi.

Unde pot trimite feedback despre experiența cu Scamio?

Dacă vrei ne trimiți feedback-ul tău sau sugestii despre acest chatbot, ne poți scrie un e-mail la scamio@bitdefender.com sau îți poți împărtăși opinia pe platforma Bitdefender Community.

Scamio este un chatbot bazat pe inteligență artificială, aflat în fază inițială de acces, creat pentru a-i ajuta pe utilizatori să recunoască și să evite fraudele sau mesajele false. Prin capacitatea de învățare, Scamio oferă detecție și recomandări tot mai bune.