Îmbunătățirea traficului aplicațiilor cu Optimizarea Traficului Aplicațiilor din Bitdefender VPN

Optimizarea Traficului Aplicațiilor din Bitdefender VPN permite prioritizarea traficului efectuat de cele mai importante aplicații de pe dispozitivul dvs. fără a expune conexiunea la riscuri de confidențialitate. VPN-urile redirecționează traficul de Internet printr-un tunel securizat, utilizând în același timp algoritmi de criptare puternici pentru a-l proteja. Cu toate acestea, această combinație de tehnici poate avea unele dezavantaje, în principal în ceea ce privește viteza conexiunii. Mai mulți factori pot încetini conexiunea, cei mai comuni fiind distanța până la serverul la care vă conectați, congestia rețelei și utilizarea unei lățimi de bandă mari. Dacă ați observat că, uneori, Bitdefender VPN vă încetinește conexiunea la internet, există o soluție mai bună decât oprirea VPN-ului.

 

Unele aplicații consumă mai multă lățime de bandă

Anumite aplicații și servicii, cum ar fi platformele de streaming, clienții de torrent și jocurile necesită mai multă lățime de bandă. Folosirea constantă a acestora ar putea afecta viteza conexiunii dvs. De exemplu, este posibil să întâmpinați lag în jocul online dacă ați setat și clientul torrent să descarce fișiere în fundal. Sau ați putea avea viteze slabe de descărcare dacă rulați și un joc care necesită o lățime de bandă mare. Rutarea traficului printr-un tunel VPN supune deja conexiunea dvs. la o relativă încetinire. Supunerea conexiunii la o presiune suplimentară poate degrada grav experiența online.

În această situație, cea mai evidentă soluție ar fi închiderea oricărei aplicații sau serviciu care necesită lățime de bandă și de care nu aveți nevoie imediat. O soluție mult mai convenabilă, însă, este gestionarea adecvată a traficului.

 

Prioritizarea traficului efectuat de aplicații

Optimizarea Traficului Aplicațiilor din Bitdefender VPN poate ameliora viteza conexiunii VPN prin prioritizarea traficului efectuat de aplicații. Această funcție vă permite să decideți ce aplicații ar trebui să primească cea mai mare parte a traficului, apoi alocă resursele în consecință. De exemplu, dacă vă aflați într-o ședință și observați o calitate inferioară a apelului, Optimizarea Traficului Aplicațiilor vă permite să prioritizați traficul către aplicația de videoconferință pentru rezultate mai bune.

În mod obișnuit, utilizatorii de VPN ar recurge la închiderea tuturor proceselor care interferează pe dispozitivul lor sau chiar la dezactivarea conexiunii VPN pentru a mari viteza internetului. Cu Optimizarea Traficului Aplicațiilor vă bucurați de o protecție neîntreruptă a confidențialității fără a compromite viteza conexiunii.

 

Folosirea funcției Optimizarea Traficului Aplicațiilor

În prezent, funcția este disponibilă doar pe dispozitivele Windows și vă permite să prioritizați traficul către o singură aplicație. Urmați acești pași pentru a activa și configura Optimizarea Traficului Aplicațiilor:

1.     Lansați aplicația Bitdefender VPN Bitdefender VPN pe computerul Windows.

 

2.     Faceți clic pe Setări în partea de sus a ferestrei Bitdefender VPN.

Setări

 

3.     Apoi, selectați Avansat în meniul din stânga și faceți clic pe Optimizarea traficului aplicațiilor.

Optimizarea Traficului Aplicațiilor

 

4.    Activați Optimizarea traficului aplicațiilor. Culoarea comutatorului se va schimba din gri în albastru.

Optimizarea Traficului Aplicațiilor

 

5.     Faceți clic pe Răsfoire pentru a merge la locația aplicației pentru care doriți să optimizați traficul, selectați numele aplicației, apoi faceți clic pe Adaugă. Aplicația va apărea în secțiunea În funcție de priorități.

Sfat: Alternativ, dacă ați deschis recent aplicația pe care doriți să o prioritizați, apăsați butonul + din fereastra Optimizarea traficului aplicațiilor.

Optimizarea Traficului Aplicațiilor - Adauga aplicatie

 

6.    Utilizați butonul din interfață pentru a vă deconecta și reconecta la Bitdefender VPN după ce ați adăugat sau eliminat aplicații din listă.

 

Pentru a elimina o aplicație din Optimizarea Traficului Aplicațiilor, faceți clic pe coșul de gunoi de lângă numele acesteia.

Optimizarea Traficului Aplicațiilor - elimina