Bitdefender este compatibil cu macOS Sonoma și procesoarele Apple M1

Acest articol conține informații referitoare la compatibilitatea Bitdefender Antivirus for Mac cu macOS Sonoma, Ventura, macOS Monterey, Big Sur și procesoarele Apple M1.

 

Prezentare generală

După actualizarea macOS Catalina la versiunea 10.15.4, din 24 martie 2020, utilizatorii Bitdefender vor întâmpina acest mesaj:

Bitdefender - compatibil cu Sonoma

Legacy System Extension - Software-ul existent pe sistemul dvs. a încărcat o extensie de sistem semnată de „Bitdefender SRL”, care va fi incompatibilă cu o versiune viitoare a macOS. Contactați dezvoltatorul pentru asistență.

 

Apple a anunțat că următoarea versiune majoră macOS Big Sur va dezactiva suportul pentru extensiile de kernel. Mai exact, API-urile EndpointSecurity și NetworkExtension vor înlocui interfața de programare a kernel-ului (KPI), fiind complet diferite din punct de vedere tehnic. Detalii tehnice se regăsesc în acest document Apple, disponibil exclusiv in limba engleză.

 

Este compatibil Bitdefender cu macOS Sonoma?

Da, Bitdefender Antivirus for Mac este compatibil cu sistemul de operare macOS Sonoma (versiunea 14.x) lansat pe 26 septembrie 2023.

 

Este compatibil Bitdefender cu macOS Ventura?

Da, începând cu versiunea 9.2.0.12 Bitdefender Antivirus for Mac este compatibil cu sistemul de operare macOS Ventura (versiunea 13.x) lansat pe 24 octombrie 2022. Verificarea versiunii Bitdefender Antivirus for Mac

 

Este compatibil Bitdefender cu macOS Monterey?

Da, Bitdefender Antivirus for Mac este compatibil cu sistemul de operare macOS Monterey (versiunea 12.x) lansat pe 25 octombrie 2021.

 

Este compatibil Bitdefender cu macOS Big Sur?

Din decembrie 2020, Bitdefender Antivirus for Mac este 100% compatibil si funcțional cu noua tehnologie inclusă in macOS Big Sur (versiunea 11.x) și cu noile computere Mac cu procesoare Apple silicon.

 

Bitdefender Antivirus for Mac este compatibil cu procesoarele Apple M1 și cu versiunile M mai recente?

Da, Bitdefender Antivirus for Mac este compatibil atât cu M1, precum și cu toate seria M mai nouă de sisteme pe cip (SoC) bazate pe ARM realizate de Apple: M1 Pro, M1 Max, M1 Ultra, M2, M3 etc.

 

Bitdefender funcționează nativ pe procesoare ARM sau este emulat prin Rosetta 2?

Începând cu versiunea 9.0.0.3 lansată în iunie 2021, Bitdefender Antivirus pentru Mac rulează nativ pe procesoarele Apple M1. Nu aveți nevoie de Rosetta 2 pentru a rula Bitdefender Antivirus for Mac pe un Mac cu procesor Apple silicon bazat pe ARM. Rosetta 2 permite aplicațiilor bazate pe Intel să ruleze pe procesoare Apple M1 comenzi pe care cipurile Apple le pot înțelege.