Protecția Web se oprește frecvent pe telefonul meu Android. Ce pot face?

Notificare Bitdefender Security: Protecția Web a fost dezactivată de un alt serviciuÎn acest articol, vom trata cazurile in care funcția Protecția Web din Bitdefender Mobile Security se oprește frecvent. Uneori, pe anumite telefoane și tablete Android chiar dacă reactivați Protecția Web, aceasta se dezactivează din nou la scurt timp și apare notificarea "Protecția Web a fost dezactivată de un alt serviciu. Activați-o pentru a beneficia de protecție online."

 

De ce se oprește frecvent Protecția Web?

Funcția de Protecție Web din Bitdefender Mobile Security pentru Android se dezactivează în mod constant atunci când dispozitivul utilizează modul de economisire a energiei pentru a crește durata de viață a bateriei, însă oprește aplicațiile în curs de execuție.

Multe funcții bonus ale smartphone-urilor privesc duratei de viață a bateriei și  optimizarea performanței. Din acest motiv, producătorii includ funcții de economisire a bateriei cu fiecare versiune Android. Însă unele mecanisme de optimizare sunt atât de agresive încât închid aplicații utile din fundal atunci când ecranul se stinge pentru a maximiza durata de viață a bateriei smartphone-ului.

Acest lucru are impact asupra majorității aplicațiilor care rulează în fundal. Cele mai afectate sunt ceasurile deșteptătoare terțe, aplicațiile de automatizare și, in special, aplicațiile care trebuie să funcționeze chiar și atunci când nu folosiți în mod activ smartphone-ul. În această ultimă categorie intră și Protecția Web de la Bitdefender. Protecția Web pierde permisiunea de accesibilitate necesară pentru a funcționa atunci când sistemul Android oprește forțat aplicațiile din fundal.

Acesta este motivul pentru care a fost implementată alerta care avertizează că un alt serviciu a dezactivat Protecția Web și trebuie reactivată.

 

Cum se poate activa Protecția Web Bitdefender pe Android?

După cum am văzut mai sus, problema este cauzată de un mecanism de optimizare a sistemului, care elimină permisiunea necesară funcționării Protecției Web. Soluționarea poate diferi în funcție de dispozitiv. Puteți fie să căutați setările de optimizare a bateriei și să excludeți (eliminați) aplicația Bitdefender Mobile Security, fie să căutați unele reguli de dispozitiv pentru gestionarea aplicațiilor sau prioritizarea funcțiilor din fundal.

 

Pasul 1 - Excludeți Bitdefender din setările de economisire a bateriei

Etapele de excludere pot varia în funcție de marca telefonului/tabletei.

Notă: Dacă nu găsiți instrucțiuni pentru marca smartphone-ului dvs. sau versiunea Android în lista de mai jos, vă recomandăm să căutați în setările de economisire a bateriei sau de economisire a energiei ale dispozitivului o metodă de excludere a aplicației Bitdefender, astfel încât Protecția Web să rămână activă în permanență.

În ultimă instanță, luați în considerare posibilitatea de a contacta producătorul telefonului pentru îndrumări suplimentare și soluții alternative.

 

Pasul 2 - Acordați permisiunea de accesibilitate aplicației Bitdefender Mobile Security

După ce ați eliminat Bitdefender din setările de economisire a bateriei, trebuie să restabiliți permisiunea din Accesibilitate pentru ca Protecția Web să funcționeze. Pentru a reactiva permisiunea de Accesibilitate:

  • Accesați Setări ⚙︎ pe dispozitivul Android.
  • Deschideți secțiunea Accesibilitate.
  • Selectați Bitdefender Mobile Security din lista de aplicații descărcate.

Protecția Web se oprește frecvent pe Android - pasul 2

Activați glisorul de permisiuni Accesibilitate pentru aplicația Bitdefender Mobile Security.

Protecția Web se oprește frecvent pe Android - pasul 2

Atingeți Permite - dacă vi se solicită - pentru a confirma modificarea. Serviciul de Accesibilitate este necesar la scanare.

Protecția Web se oprește frecvent pe Android - pasul 2

 

Pasul 3 - Activați din nou funcția Protecție Web

În cele din urmă, activați din nou funcția de Protecție Web, astfel încât aplicația Bitdefender Mobile Security să poată scana și bloca site-urile web periculoase accesate în browsere.

 

După ce ați implementat toți pașii furnizați în acest ghid, Protecția Web nu ar trebui să se mai dezactiveze pe dispozitivul dvs. Android.