Asistența la căutare nu funcționează în Chrome, Firefox, Edge, Opera

Asistența la căutare (Search Advisor) verifică rezultatele căutărilor din motoarele de căutare Google, Bing, Baidu, Yahoo pentru a avertiza împotriva paginilor web periculoase înainte de a le accesa. Când efectuați o căutare pe Google, de exemplu, veți observa una dintre următoarele pictograme în dreptul fiecărui rezultat al căutării, care indică dacă Bitdefender consideră site-ul de încredere sau nu:

   Această pagină este sigură. Poți continua.

!    Această pagină web poate avea conținut periculos. Vizitează cu atenție această pagină.

    Îți recomandăm să părăsești pagina web imediat, deoarece conține programe periculoase sau alte amenințări.

Dacă aceste pictograme nu apar în rezultatele căutărilor din Chrome, Firefox, Edge sau Opera însă le vedeți în alte browsere web dezactivați protocolul HTTP/3 (QUIC).

 

Descriere generală

QUIC este denumirea unui protocol experimental și provine din Quick UDP Internet Connection (conexiune la internet UDP rapidă). Protocolul acceptă un set de conexiuni suprapuse peste UDP și a fost creat pentru a furniza o protecție de securitate echivalentă cu TLS/SSL, împreună cu o conexiune și timpi de așteptare de transport mai reduși.

Anumite site-uri web nu sunt filtrate deoarece utilizează protocolul QUIC. QUIC nu este un protocol standard SSL, iar funcția de scanare web criptată din Bitdefender nu acceptă browserele Windows cu protocol HTTP/3 (QUIC) activ.

 

Soluționarea problemei de Asistență la Căutare prin dezactivarea HTTP/3 (QUIC)

Protocolul HTTP/3 (QUIC) poate fi dezactivat urmând pașii de mai jos în browserul afectat:

După ce ați urmat aceste instrucțiuni, asistența la căutare din Bitdefender ar trebui să funcționeze în browserul dumneavoastră.