Cum pot împiedica Bitdefender să blocheze un site web legitim?

Acest articol explică pas cu pas cum puteți accesa un site web legitim blocat de Bitdefender.

Pagină periculoasă blocată

Bitdefender vă protejează împotriva atacurilor cibernetice printr-un set de funcții care scanează diferite zone ale dispozitivului dumneavoastră. Una dintre aceste funcții, Protecția Web, este concepută pentru a scana tot traficul web și a bloca orice conținut rău intenționat - URL-uri infectate, pagini web nesigure, link-uri frauduloase și phishing.

De câte ori încercați să vizitați un site web clasificat ca fiind nesigur, acesta este blocat și un avertisment este afișat în browser. Avertizarea conține informații precum URL-ul paginii și tipul de amenințare detectată.

Pe lângă paginile web, Bitdefender poate bloca aplicațiile online cum ar fi jocurile, serviciile și diverse utilitare, dacă acestea accesează un link sau o adresă IP infectată. Veți primi întotdeauna o notificare de tip pop-up "Amenințare detectată" pe ecran când Bitdefender blochează o resursă online.

Rareori, Bitdefender poate bloca un site web sigur dacă acesta prezintă un comportament suspect, similar cu amenințările cibernetice reale. Pentru a trece de Protecția Web Bitdefender și a vizita un site web blocat care știți că nu este infectat, puteți alege una dintre cele trei metode descrise mai jos.

 

 

Cum accesați un site web legitim blocat de Bitdefender - 3 metode simple

Metoda 1 - Faceți clic pe "Înțeleg riscurile, du-mă acolo oricum" în partea de jos a avertismentului care apare pe site-ul web blocat. Această acțiune vă permite să accesați site-ul doar o singură dată. Dacă veți revizita site-ul mai târziu, acesta va fi blocat din nou de Bitdefender.

Înțeleg riscurile

 

 

Metoda 2 - Trimiteți o cerere către Laboratorul Bitdefender pentru a elimina definitiv blocarea incorectă a site-ului. Odată confirmate, alarmele false sunt corectate în câteva ore prin intermediul actualizării automate Bitdefender.

Notificări Bitdefender Central

Puteți vedea adresa site-ului web blocat în secțiunea Notificări din contul dumneavoastră Bitdefender Central. Faceți clic pe clopoțelul din colțul din dreapta sus și apoi deschideți intrarea "Un URL malițios a fost blocat" / "Amenințările au fost blocate" pentru a vedea link-ul.

 

Alternativ, pe computerele cu Windows URL-ul site-ului web blocat apare si în secțiunea Notificări a produsului de securitate Bitdefender instalat pe dispozitiv, în fila CriticPagina web infectată detectată. Iată un asemenea exemplu:

Notificare de pagină web infectată în Bitdefender security, Windows

 

 

Metoda 3 - Adăugați site-ul web la lista de Excepții.

Această opțiune este disponibilă pe computerele Mac și Windows. Unele site-uri web pot fi periculoase, așa că numai site-urile în care aveți încredere deplină ar trebui adăugate la această listă. Pentru a adăuga un site la lista de Excepții din Bitdefender, selectați una dintre următoarele opțiuni:

După ce ați urmat pașii furnizați în acest ghid, ar trebui să aveți din nou acces la site-ul web, la adresa IP sau aplicația online.