Bdservicehost – consum crescut al procesorului și memoriei

Poate deveni un motiv de îngrijorare faptul că bdservicehost determină un nivel excesiv de utilizare a procesorului, discului sau memoriei după instalarea Bitdefender pe Windows. Înțelegând cauzele posibile și aplicând soluțiile din acest articol, puteți rezolva problema și asigura un echilibru între securitatea și performanța sistemului.

bdservicehost - nivel mărit de utilizare a procesorului și memoriei

Ce este bdservicehost?

bdservicehost.exe localizat în C:\Program Files\Bitdefender\Bitdefender Security\ este componenta principală a serviciilor anti-malware Bitdefender. Este un proces protejat care rulează continuu în plan secund atunci când Bitdefender este instalat și nu poate fi oprit, pentru o protecție sporită împotriva potențialelor atacuri cibernetice asupra componentelor critice ale sistemului.

Bdservicehost este format din mai multe procese care îndeplinesc funcții diferite:

  • Include scutul antivirus Bitdefender, care oferă protecție continuă prin monitorizarea și analiza activă a comportamentului fișierelor și proceselor de pe computer.
  • În plus, încorporează componentele auxiliare Bitdefender care îndeplinesc sarcini suplimentare și susțin funcționalitățile primare ale antivirusului.

 

Nivelul normal de utilizare a procesorului, memoriei și discului

În mod normal, bdservicehost utilizează aproximativ 500 MB de memorie pentru operațiunile Bitdefender. Prin urmare, dacă observați un consum de memorie în jurul acestei valori, nu este un motiv de îngrijorare.

Bdservicehost nu utilizează procesorul atunci când calculatorul nu este folosit activ, dacă Bitdefender nu scanează sau nu execută alte sarcini automate în fundal.

În timpul unei scanări Bitdefender la cerere sau automate este normal ca utilizarea CPU, RAM și a discului să crească. Scanarea implică procese intensive care necesită resurse semnificative pentru a analiza fișierele, folderele și zonele de sistem în căutarea unor potențiale amenințări. Creșterea temporară a utilizării resurselor care apare în timpul scanării de sistem și a scanării rapide Bitdefender este normală. Nu încetinește semnificativ Windows și nu trebuie interpretată ca fiind o problemă.

 

Calcularea procentului de utilizare RAM

Pentru a afla procentul real de utilizare a memoriei de către bdservicehost afișat în Task Manager, trebuie să luați în considerare utilizarea memoriei de către toate aplicațiile enumerate sub procesul bdservicehost.

  • Pentru a calcula procentul de utilizare a memoriei de către bdservicehost: faceți clic dreapta pe bdservicehost în Task Manager > selectați Resource values > Memory > Percents.

Această acțiune arată exact câtă memorie utilizează bdservicehost în raport cu alte procese în execuție.

bdservicehost - nivel mărit de utilizare a procesorului și memoriei - calculare corecta

bdservicehost - Reducerea consumului procesorului și memoriei

Deși bdservicehost este proiectat să funcționeze eficient, unii utilizatori se pot confrunta cu o utilizare a procesorului și a memoriei mai mare decât cea așteptată. Iată câțiva pași pe care îi puteți întreprinde pentru a rezolva utilizarea anormal de ridicată a CPU și a memoriei legată de bdservicehost.exe:

 

1. Actualizați Bitdefender. Asigurați-vă că aveți cea mai recentă versiune a soluției de securitate Bitdefender pentru o performanță optimă. Ultima versiune include adesea corecturi de erori, caracteristici noi și îmbunătățiri de performanță.

 

2. Dezinstalați alte soluții de securitate. Folosirea concomitentă a mai multor programe antivirus poate duce la o utilizare mărită a procesorului și chiar împiedica detectarea corectă a amenințărilor cibernetice. Eliminați celelalte programe antivirus și verificați dacă nivelul de utilizare al procesorului revine la normal.

 

3. Rulați System File Checker (SFC) pentru a vă asigura că problema nu este legată de sistem. Scanarea SFC este un utilitar încorporat în Windows care verifică și repară fișierele de sistem corupte sau deteriorate. Pentru a rula o scanare SFC:

  • Faceți clic pe meniul Start din Windows, tastați cmd apoi faceți clic dreapta pe Command Prompt în rezultatele afișate și selectați Run as administrator.

cmd

 

  • În fereastra Command Prompt, tastați sfc /scannow și apăsați Enter pe tastatură.

sfc /scannow

 

  • Așteptați ca verificarea să se încheie.

100%

În cazul în care scanarea SFC nu poate remedia problema, treceți la pasul următor.

 

4. Reglați opțiunile de scanare Bitdefender pentru a reduce impactul acestora asupra resurselor sistemului. De exemplu, ați putea programa scanărea într-o perioada de utilizare redusă a computerului sau ați putea reduce frecvența de scanare.

 

5. Excludeți fișierele și folderele care nu prezintă factor de risc de la scanarea Bitdefender pentru a reduce volumul de scanare și a îmbunătăți performanța. De exemplu, dacă problema apare doar atunci când utilizați un anumit program sau când compilați software într-un anumit director etc, adăugați acele aplicații specifice și folderele pe care le accesează la lista de excepții din Bitdefender.

 

6. Contactați serviciul de asistență Bitdefender. Dacă problema persistă, contactați suportul tehnic Bitdefender pentru îndrumări suplimentare.

Dacă este posibil, încercați să determinați și să le comunicați în prealabil cauza principală a utilizării neobișnuite bdservicehost pe computer. Procedând astfel, suportul vă poate oferi recomandări specifice. Iată cum puteți identifica elementul declanșator:

  • Începeți prin a observa dacă utilizarea bdservicehost crescută a procesorului este constantă, dacă persistă după repornirea PC-ului sau dacă apare intermitent.
  • Dacă problema se manifestă doar la anumite intervale de timp - de exemplu atunci când rulați anumite aplicații sau când laptopul este conectat la priză, este posibil să existe un tipar care să ajute la identificarea cauzei.
  • Dezactivați temporar toate funcțiile Bitdefender și verificați dacă situația se ameliorează. Apoi, activați câte o funcție pe rând. Această abordare pas cu pas ajută la identificarea caracteristicii Bitdefender care cauzează problema.