Calculatorul este lent după instalarea Bitdefender? 5 sfaturi pentru a îmbunătăți performanța Windows

După instalarea unei soluții de securitate, este posibil ca sistemul să devină puțin mai lent, ceea ce este normal într-o anumită măsură. Dacă observați o încetinire semnificativă, acest ghid rapid vă va ajuta să optimizați performanțele calculatorului.

calculator lent

 

1. Mai multe programe antivirus

Cauza cea mai frecventă este instalarea de multiple programe de securitate pe sistem.

În timpul instalării, Bitdefender caută și dezinstalează programele antivirus găsite pe sistem. Folosirea concomitentă a mai multor soluții de securitate instalate pe același computer va duce la încetinire, probleme de incompatibilitate și instabilitate. Acesta este motivul pentru care recomandăm clienților noștri să elimine orice alt antivirus înainte de a instala Bitdefender. Pentru mai multe informații, consultați acest articol - Utilitare de dezinstalare pentru diverse solutii antivirus.

 

2. Cerințe de sistem

Dacă ați eliminat toate celelalte soluții de securitate din computer, asigurați-vă că sunt îndeplinite cerințele de sistem pentru rularea Bitdefender.

Dacă PC-ul nu îndeplinește cerințele de sistem, acesta va începe să răspundă lent, mai ales atunci când mai multe aplicații rulează în același timp. Puteți găsi aici cerințele de sistem pentru rularea Bitdefender.

 

3. Aplicații pe care nu le folosiți

Orice calculator are programe care nu sunt utilizate. Multe programe nedorite rulează în fundal, ocupând spațiu pe disc și încărcând memoria calculatorului. Dacă nu folosiți un program, dezinstalați. Acest lucru este valabil și pentru orice alte programe preinstalate sau versiuni de evaluare pe care ați uitat să le eliminați.

Important: Dacă suspectați că un program sau o aplicație fac parte din sistemul de operare, nu le ștergeți ci contactați Serviciul de asistență clienți Bitdefender.

 

4. Hard disk fragmentat

Este posibil să existe prea multe chei registry invalide rămase in Windows Registry sau unitățile hard disk sunt prea fragmentate. Fragmentarea determină ca hard diskul să efectueze activități suplimentare ce pot încetini computerul. 

In acest caz, rularea funcției Defragmentare disc din Windows poate îmbunătăți performanțele sistemului. Vă recomandăm să urmați pașii din acest articol.

 

5. Sistem infectat

Infecțiile pot afecta viteza PC-ului precum și comportamentul acestuia. Programele periculoase de tip spyware, malware, troieni și adware afectează performanța calculatorului. Scanați sistemul periodic, cel puțin o dată pe săptămână. Este recomandat să utilizați funcția de Scanare sistem din Bitdefender deoarece aceasta scanează toate tipurile de amenințări care pot pune în pericol securitatea sistemului.

Pentru a porni Scanarea de sistem:

• deschideți fereastra Bitdefender
• accesați Scanare sistem