De ce durează prea mult scanarea Bitdefender? Cum se poate optimiza timpul de scanare?

De ce durează atât de mult timp scanarea Bitdefender pe calculator? În cazuri izolate, Scanarea Sistem nu se încheie. Bitdefender afișează „Scanare în curs...” chiar și după o jumătate de zi, în timp ce numărul de obiecte scanate crește într-un ritm extrem de lent. Scanarea Rapidă poate fi efectuată cu succes, nu însă și Scanarea Sistem.

 

De ce durează prea mult timp scanarea Bitdefender?

Durata unei scanări de sistem depinde de mai mulți factori, precum: configurația hardware, volumele mari de date, resursele computerului prioritizează alt software, este prima scanare de la instalarea Bitdefender și, cel mai important, numărul de arhive și copii de rezervă comprimate. Cu fiecare Scanare Sistem, Bitdefender indexează fișierele care au fost deja scanate, iar timpul de scanare va fi redus semnificativ.

 

Cum pot să reduc timpul necesar unei scanări?

Pentru a accelera scanarea sistemului, dacă resursele de sistem nu reprezintă o problemă, puteți modifica prioritatea scanării Bitdefender. Acest lucru va instrui motorul de scanare să concureze pentru resursele sistemului cu alte programe și va reduce timpul necesar pentru scanare.

1. Faceți clic pe Protecție în meniul din partea stângă a interfeței Bitdefender.

2. În panoul Antivirus, faceți clic pe Deschide.

3. Faceți clic pe butonul ••• de lângă Scanare Sistem, apoi alegeți Editare.

4. În fereastra Administrare Scanări, utilizați meniul derulant pentru a schimba Prioritate sarcina de scanare din Scăzut în Ridicat

5. Faceți clic pe Înainte, apoi faceți clic pe Salvează.

6. Apăsați Pornire scanare și așteptați ca Scanarea Sistem să ajungă la final.

Dureaza prea mult timp scanarea Bitdefender - metoda de optimizare

După aplicarea modificărilor de mai sus, ar trebui să observați că scanarea Bitdefender nu mai durează nejustificat de mult timp pentru a se încheia.