De ce se deconectează frecvent aplicația Bitdefender VPN pentru Android?

Dacă observați că aplicația Bitdefender VPN se deconectează în mod constant pe smartphone-ul sau tableta Android dar funcționează normal pe alte sisteme de operare (Windows, macOS, iOS) - urmați acest ghid simplu de depanare pentru a remedia deconectările aleatorii.

De ce se deconectează frecvent Bitdefender VPN pentru Android?

Există câțiva factori care pot face ca Bitdefender VPN să se deconecteze constant pe dispozitivele Android. Iată care sunt cele mai frecvente cauze pentru deconectările aleatorii ale VPN-ului și diverse modalități de soluționare.

 

Optimizarea bateriei

Este posibil ca producătorul telefonului să fi setat ca acțiunea "Elimină din aplicațiile recente" sa închidă și procesul acelei aplicații. Această funcție de optimizare a bateriei va întrerupe, de asemenea, în mod neașteptat conexiunea VPN pentru o aplicație, dacă aceasta a fost deja stabilită. Această problemă apare mai ales pe modele de telefoane de la mărci precum Xiaomi, Realme și OnePlus. Pentru a afla ce model de telefon Android aveți, verificați partea din spate a telefonului sau căutați în Setări → Despre dispozitiv. Este un test rapid care poate reduce timpul de investigație.

Soluție: Dacă Bitdefender VPN se deconectează frecvent pe un telefon Xiaomi, Realme sau OnePlus, dar funcționează corect pe alte dispozitive, încercați să nu mai eliminați aplicația din Aplicații recente.

 

Multiple aplicații VPN

Aplicațiile VPN multiple pot cauza probleme, în special atunci când li se acordă permisiuni Android. Unele aplicații VPN pot opri Bitdefender VPN, deoarece sistemul de operare nu permite mai mult de o conexiune criptată. De exemplu NordVPN are o funcție care deconectează toate celelalte conexiuni VPN active atunci când telefonul Android nu a fost treaz pentru o anumită perioadă de timp.

Soluție: Pentru a remedia această problemă, fie dezinstalați toate celelalte aplicații VPN cu excepția Bitdefender VPN, fie eliminați profilul VPN al altor aplicații VPN, accesând Setări settings 1 → Conexiuni → Mai multe setări de conexiune → VPN → în partea dreaptă a aplicației VPN respective atingeți pictograma ⚙︎ și eliminați profilul VPN de acolo.

 

Always-on VPN

Pe Android 7 și versiunile ulterioare, este posibil să doriți să vă uitați la o funcție numită Always-on VPN (Rețea VPN activată permanent). Aflați ce versiune Android folosiți. Dacă funcția Always-on este activată pentru o altă aplicație VPN instalată pe dispozitiv, aceasta va bloca toate conexiunile de rețea care nu utilizează VPN-ul respectiv, inclusiv Bitdefender VPN.

Soluție: Pentru a rezolva această problemă, dezactivați profilul Always-on VPN  pentru toate aplicațiile VPN instalate pe dispozitiv.

  1. Deschideți aplicația Setări settings 1 a telefonului dvs.
  2. Atingeți 'Rețea și internet'. În funcție de modelul dispozitivului, denumirea poate varia. De exemplu, Wi-Fi & internet, Wi-Fi & rețea etc.
  3. Atingeți "VPN". Dacă nu găsiți această intrare, căutați cuvântul VPN.
  4. Atingeți rotița dințată ⚙︎ din dreptul numelui fiecărei aplicații VPN din această listă.
  5. Dezactivați opțiunea "Rețea VPN activată permanent"/Always-on VPN dacă este activată pentru orice VPN, cu excepția aplicației Bitdefender.

Always-ON VPN - De ce se deconectează frecvent Bitdefender VPN pentru Android?

 

Rețea

Întreruperea conexiunii VPN poate fi adesea un semn al unor probleme de rețea, nu o problemă cu dispozitivul Android sau cu aplicația Bitdefender VPN. Dacă internetul este prea lent sau instabil pentru o conexiune fiabilă, Bitdefender VPN va încerca să se reconecteze. În funcție de modelul dispozitivului și de versiunea Android, este posibil să fiți sau nu notificat că Bitdefender încearcă să restabilească o conexiune VPN prin afișarea mesajului "Conectare".

Soluție: Încercați să vă conectați la o altă rețea - casa unui amic, Wi-Fi public - pentru a verifica dacă este o problemă cu internetul.

Dacă întâmpinați aceasta situație pe date mobile sau pe o rețea Wi-Fi pe care o puteți controla, testați viteza conexiunii dvs. de internet pe speedtest.net sau un site similar. Dacă viteza de internet este mult mai mică decât cea pentru care plătiți, adresați-vă operatorului de telefonie sau furnizorului de servicii de internet.

 

Abonament VPN gratuit

Dacă folosiți versiunea gratuită Bitdefender VPN iar aplicația nu este deschisă în fundal atunci când atingeți limita zilnică de trafic, aceasta se va deconecta automat fără nicio notificare.

Soluție: Verificați contul dvs. de utilizator pe central.bitdefender.comAbonamentele mele pentru a afla dacă sunteți abonat la Premium VPN sau la versiunea VPN gratuită. Dacă doriți să deblocați traficul nelimitat, va invităm sa consultați acest tutorial - Cum se poate trece de la versiunea gratuită Bitdefender VPN la Premium VPN pe Android.