Bitdefender VPN: Întrebări frecvente

Unele întrebări despre Bitdefender VPN au tendința de a se repeta. Aici puteți afla mai multe despre aplicația Bitdefender VPN, locațiile serverelor virtuale, abonamentele Premium VPN și alte subiecte importante pentru clienții noștri. Dacă nu găsiți răspunsul căutat pe această pagină, vă recomandăm sa consultați și articolele conexe de mai jos pentru mai multe informații.

 

Ce este Bitdefender VPN?

Un VPN (sau Rețea Privată Virtuală - Virtual Private Network) este un serviciu care îți permite să te conectezi la internet prin intermediul unui tunel criptat și sigur. Astfel, traficul tău rămâne privat și anonim. Bitdefender VPN îți securizează activitatea online astfel încât să rămâi protejat atunci când te conectezi la rețele wireless nesecurizate în aeroporturi, mall-uri, cafenele sau hoteluri. În acest fel, pot fi evitate situațiile nefericite cum ar fi furtul de date personale sau tentativele de a face IP-ul tău accesibil de către hackeri. De asemenea, poate fi accesat conținutul restricționat indiferent de țara care practică cenzurarea conținutului online.

Prezentare video:

Notă: Pentru a schimba subtitrarea tutorialului video în română sau altă limbă se poate apăsa butonul CC din partea de jos a videoclipului pentru a activa subtitrările, apoi pictograma ⚙︎, se selectează Subtitles/CC, clic pe Auto-translate și se alege limba dorită.

 

Când ar trebui să folosesc Bitdefender VPN?

Trebuie să procedezi cu atenție atunci când accesezi, descarci sau încarci conținut pe Internet. Ca să fii sigur că ești protejat atunci când navighezi pe web, îți recomandăm să folosești Bitdefender VPN când:

  • când dorești să te conectezi la rețele wireless publice
  • dorești să accesezi conținut care în mod normal este restricționat în anumite zone, indiferent dacă ești acasă sau în străinătate
  • dorești să-ți păstrezi confidențialitatea datelor personale (nume de utilizator, parole, datele cardului de credit etc.)
  • când dorești să-ți ascunzi adresa IP

 

In ce locații există servere Bitdefender VPN?

Bitdefender VPN are servere în 53 de țări din întreaga lume:

 

Pot să mă conectez la un anumit oraș cu Bitdefender VPN?

Da. În prezent, doar Bitdefender VPN pentru macOS, Android și iOS poate fi folosit pentru a selecta un anumit oraș. Iată lista orașelor disponibile:

  • Statele Unite ale Americii - Atlanta, Charlotte, Chicago, Dallas, Denver, Houston, Los Angeles, Miami, New York, Newark, Phoenix, Portland, San Jose, Seattle, Washington.
  • Canada - Montreal, Toronto, Vancouver
  • Marea Britanie - Londra, Manchester

 

Poate fi instalat Bitdefender VPN ca aplicație autonomă?

Aplicația VPN Bitdefender VPN Întrebări frecvente este instalată automat împreună cu soluția de securitate Bitdefender. Se poate instala, de asemenea, ca aplicație autonomă din pagina produsului, din Google Play Store și App Store sau din contul dvs. Central.

 

Poate fi folosit Bitdefender VPN pe Firestick?

Nu, deoarece aplicația Bitdefender VPN nu este listată în Amazon Appstore, aceasta nu poate fi utilizată pe Firestick.

 

Care este diferența dintre versiunea Bitdefender VPN și versiunea Premium VPN?

Bitdefender VPN este inclus implicit în produsul tău Bitdefender pe Windows, Android, macOS și iOS. Oferă 200MB de trafic zilnic (un trafic zilnic de 500 MB este inclus doar in abonamentul Bitdefender Small Office Security) pentru fiecare dispozitiv și te conectează automat la serverul optim, fără a avea posibilitatea să îl modifici. Poți achiziționa un abonament Bitdefender Premium VPN pentru a obține trafic nelimitat și opțiunea de conectare la orice server disponibil. Beneficiile versiunii Premium se vor debloca în momentul în care activezi abonamentul.

 

Bitdefender Premium VPN este un abonament diferit?

Da, Bitdefender Premium VPN este un abonament separat de cel al soluției de securitate Bitdefender.

 

Ce se întâmplă când abonamentul pentru soluția mea de securitate Bitdefender expiră, dar mai am încă un abonament valabil Premium VPN?

În momentul în care abonamentul Bitdefender expiră dispozitivul tău nu va mai fi protejat împotriva amenințărilor și nu vei fi avertizat când încerci să accesezi site-uri periculoase. Totuși, funcția Premium VPN va fi încă disponibilă în produs.

 

Câte dispozitive acoperă abonamentul meu VPN Premium?

Indiferent de tipul de abonament, VPN Premium poate fi utilizat pe maximum 10 dispozitive simultan.

Dacă soluția ta de securitate Bitdefender include un abonament VPN Premium (de exemplu, Bitdefender Premium Security), atunci VPN va avea aceeași limita de dispozitive precum pachetul de securitate (10, 15 etc.). Poți proteja același număr de dispozitive incluse în abonamentul tău Bitdefender pentru soluția de securitate, dar nu vei putea conecta la VPN mai mult de 10 dispozitive odată.

Dacă soluția ta de securitate Bitdefender nu include un abonament VPN Premium (cum ar fi Bitdefender Family Pack care acoperă până la 15 dispozitive), atunci când achiziționezi un abonament VPN Premium acesta va acoperi doar 10 dispozitive, nu 15.

 

Va comunica Bitdefender adresa mea IP și datele mele personale unor terți?

Nu, cu Bitdefender VPN ai confidențialitate 100%. Nimeni (agenții publicitare, furnizori de servicii internet, companii de asigurări etc.) nu poate avea acces la conexiunile tale online.

 

Pot avea acces la conținutul restricționat geografic ?

Cu VPN Premium ai acces la o rețea extinsă de locații virtuale în întreaga lume.

 

Ce algoritm de criptare utilizează Bitdefender VPN?

Bitdefender VPN utilizează protocolul Hydra pe toate platformele, criptare AES pe 256 de biți sau cel mai mare cifru disponibil acceptat atât de client cât și de server, cu Perfect Forward Secrecy. Aceasta înseamnă că se generează chei de criptare pentru fiecare sesiune nouă de utilizare a VPN-ului se șterg din memorie atunci când sesiunea VPN se încheie.

 

Bitdefender VPN va avea un efect negativ asupra bateriei dispozitivului meu?

Bitdefender VPN este conceput să îți protejeze datele personale, să îți ascundă adresa IP în timp ce ești conectat la rețele wireless nesecurizate și la conținutul cu acces restricționat din anumite țări. Pentru a evita consumarea inutilă a bateriei, îți recomandăm să folosești funcția VPN numai atunci când ai nevoie de ea și să te deconectezi atunci când ești offline.

 

De ce îmi încetinește VPN-ul conexiunea la internet?

Bitdefender VPN este conceput să îți ofere o navigare ușoară pe web. În funcție de distanța dintre locația ta reală și locația serverului la care alegi să te conectezi, este de așteptat o anumită încetinire a vitezei de navigare pe internet, însă aceasta este aproape întotdeauna suficient de mică încât să treacă neobservată în timpul unei activități online normale. În plus, ne bazăm pe una dintre cele mai rapide infrastructuri VPN din lume. Dacă nu este obligatoriu să te conectezi din locația ta la un server îndepărtat (de exemplu, din SUA în Franța), îți recomandăm să permiți VPN-ului să te conecteze automat la cel mai apropriat server, sau să găsești un server cat mai apropiat de locația ta curentă. Sfaturi pentru a ameliora viteza VPN-ului

 

Cum depanez erorile de conexiune VPN?

Dacă întâmpini probleme în timp ce utilizezi Bitdefender VPN, poți încerca să le rezolvi urmând instrucțiunile furnizate în acest articol - Depanarea erorilor de conexiune Bitdefender VPN.