Bitdefender Password Manager: Întrebări frecvente

Unele întrebări frecvente despre Bitdefender Password Manager tind să se repete. Mai jos puteți găsi răspunsurile. Aici puteți afla mai multe despre contul dumneavoastră Bitdefender, cum se pot importa parole, protocoale de securitate a datelor și alte subiecte importante pentru clienții noștri. Dacă nu găsiți răspunsul la întrebarea dvs. nu ezitați să consultați articolele conexe din josul paginii pentru mai multe sfaturi și tutoriale pas cu pas.

 

Întrebări generale despre Bitdefender Password Manager

 

Ce este Bitdefender Password Manager?

Bitdefender Password Manager este un serviciu multiplatformă care salvează și completează automat, generează automat și vă gestionează parolele pentru toate site-urile web și serviciile online cu ajutorul unei singure parole principale. Password Manager instalează o extensie de browser pe Windows și macOS. Este compatibil cu Chrome, Firefox, Safari și Edge. De asemenea, Password Manager este disponibil ca aplicație mobilă pentru Android și iOS.

Pentru mai multe informații, vă invităm să consultați videoclipul de mai jos - Prezentare generală a Bitdefender Password Manager:

 Notă: Pentru a schimba subtitrarea tutorialului video în română se apasă butonul CC din partea de jos a videoclipului pentru a activa subtitrările, apoi pictograma ⚙︎, se selectează Subtitles/CC, clic pe Auto-translate și se alege limba dorită.

 

Cum pot opri fereastra pop-up Password Manager afișată în soluția de securitate Bitdefender?

Notificarea Password Manager afișată de Bitdefender Total Security, Internet Security și Antivirus Plus poate fi închisă făcând clic pe butonul "x". Fereastra "Gestionează-ți parolele cu Bitdefender Password Manager" va mai reapărea aleatoriu de 2 ori înainte de a dispărea definitiv. Ca orice mesaj promoțional, acest tip de comunicare în cadrul produsului poate fi oprită prin dezactivarea comutatorului Notificări cu recomandări din Setări Bitdefender.

fereastra pop-up Gestionează-ți parolele cu Bitdefender Password Manager

 

Care este diferența dintre noul Bitdefender Password Manager și funcția Portofel?

Portofelul și Bitdefender Password Manager nu sunt același produs. Principala diferență constă în sincronizarea parolelor pe mai multe platforme. Password Manager este un software de sine stătător compatibil cu Windows, Android, macOS și iOS, în timp ce Portofelul este un modul de gestionare a parolelor cu funcționalități de bază integrat în soluțiile noastre de securitate Bitdefender Antivirus Plus, Bitdefender Internet Security, Bitdefender Total Security. Portofelul este disponibil numai pe Windows și nu funcționează pe Mac, Android sau iOS.

  • Portofelul se integrează cu următoarele browsere Windows: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Bitdefender Safepay. Spre deosebire de Password Manager, Portofelul nu oferă opțiuni de recuperare a parolei principale: dacă vă uitați parola principală, vă pierdeți toate parolele. Funcțiile din Portofel sunt limitate la salvare și completare automată, blocare automată și un generator de parole. Portofelul poate importa date din alte aplicații de gestionare a parolelor numai în format .db și .csv.
  • Bitdefender Password Manager funcționează cu Chrome, Firefox, Microsoft Edge și Safari pe Windows, macOS, Android și iOS, fiind integrat, de asemenea, în browserul Bitdefender Safepay pe Windows. Dacă vă uitați parola principală, o puteți reseta oricând și vă puteți recăpăta accesul la date. Are o multitudine de funcții bonus care vă sporesc confidențialitatea: salvare și completare automată, generator de parole, verificare a calității parolelor, căutare și ștergere a parolelor duplicate, ascunde parolele pe măsură ce le tastați, raport de securitate, alertă scurgere de date, note securizate, deconectare de la distanță, deblocare biometrică pe dispozitive mobile. Puteți importa date din alte aplicații de gestionare a parolelor în mai multe formate: csv, json, xml, txt, 1pif, fsk.

 

A fost eliminată funcția Portofel din Bitdefender?

Da. La 5 aprilie 2023 a început procesul de Final Ciclu de Viață pentru vechea funcție Portofel din Bitdefender care va fi înlocuită de noul Bitdefender Password Manager. Mai multe informații

 

Care este diferența dintre versiunea de evaluare Bitdefender Password Manager si cea Premium?

Bitdefender Password Manager oferă un abonament anual Premium la prețul de 29,99 dolari. Cu versiunea de evaluare, aveți acces la toate funcțiile produsului pentru numai 30 de zile. Apoi, aplicația va expira și nu veți mai avea acces la funcțiile sale.

 

Ce se întâmplă când expiră Bitdefender Password Manager?

Odată ce abonamentul Bitdefender Password Manager expiră și nu mai este activ, veți avea la dispoziție maximum 90 de zile pentru a vă exporta parolele. Parolele vor fi păstrate într-o copie de rezervă pentru încă 30 de zile. 

În timpul acestor 90 de zile, veți putea doar să vă exportați datele. Nu puteți utiliza Bitdefender Password Manager. Funcția de autocompletare nu va mai funcționa, la fel ca și capacitatea de a genera parole.

La sfârșitul perioadei de grație de 90 de zile, aveți 30 de zile în plus pentru a contacta serviciul de asistență Bitdefender și a solicita restaurarea parolelor în baza de date live. Veți putea apoi să exportați parolele din Bitdefender Password Manager.

Datele vor fi păstrate în baza de date live doar până la sfârșitul zilei în care au fost restaurate la cerere. La miezul nopții, baza de date este ștearsă - iar dacă nu ați depășit încă perioada suplimentară de 30 de zile, parolele pot fi restaurate din nou din copia de rezervă. O formă brută a bazei de date din copia de rezervă poate fi furnizată la cererea utilizatorului, dar această bază de date este criptată și informațiile nu pot fi accesate.

 

Cum se instalează Bitdefender Password Manager?

Puteți instala rapid Bitdefender Password Manager pe telefoane mobile, calculatoare Windows și Mac direct din contul dumneavoastră Bitdefender Central. Trebuie doar să mergeți la panoul "Dispozitivele mele", să faceți clic pe + ADAUGA DISPOZITIV și să alegeți "Password Manager" în ecranul de selecție.

 

Cum pot importa parolele din alte aplicații și browsere?

Password Manager importă cu ușurință date dintr-o multitudine de aplicatii de gestionare parole și formate de fișiere. Puteți prelua parolele din 1Password, Bitwarden, Bitdefender Password Manager, Bitdefender Wallet, Bitwarden, ByePass, Google Chrome, Claro, Dashlane, Microsoft Edge, ESET Password Manager v2, ESET Password Manager v3, F-Secure, Mozilla Firefox, Gestor de contraseñas - Claro, Gestor de contraseñas - SIT, Gestor de contraseñas - Telnor, KeePass 2.x, LastPass, Panda Dome Passwords, PassWatch, Roboform, Saferpass, SFR Cybersécurité, SIT, StickyPassword, Telnor, Watchguard. Sunt suportate numeroase formate de fișiere: CSV, JSON, JSON, XML, TXT, 1pif, FSK.

Pentru mai multe informații, va invitam sa consultați articolul - Cum se pot importa parole din alte aplicații și browsere în Bitdefender Password Manager.

 

Ce este o parolă principală și de ce trebuie să o țin minte?

Parola principală este cheia care deschide ușa către toate parolele stocate în contul dumneavoastră Bitdefender Password Manager. Parola principală trebuie să aibă cel puțin 8 caractere. Așadar, creați o parolă principală puternică, memorați-o și nu o partajați niciodată cu alte persoane. Pentru a crea o parolă principală puternică, vă recomandăm să folosiți o combinație de litere majuscule și minuscule, numere și caractere speciale (cum ar fi #, $ sau @).

 

Cum pot opri Bitdefender să ceară parola principală de fiecare dată când deschid browserul?

Dacă blocați dispozitivul fără să închideți browserul, Password Manager nu se inchide și veti putea accesa datele când vă întoarceți. Ca măsură de securitate, de fiecare dată când deschideți browserul trebuie să vă autentificați in contul dumneavoastră Bitdefender Central, apoi să introduceți parola principală.

  • Pentru a opri fereastra de conectare la Bitdefender Central, intrați în ⚙︎ Setări și bifați opțiunea „Disable login tab on startup” (Dezactivează fila de conectare la pornire).
  • Pentru a preveni solicitarea parolei principale timp de 72 ore, bifați caseta „Remember me” (Ține minte) din ecranul de deblocare Bitdefender Password Manager.

 

De ce nu-mi stocați parola principală și ce se întâmplă dacă o uit?

Motivul pentru care nu salvam parola principală pe serverele noastre este pentru ca numai dvs. să vă puteți accesa contul. Este cea mai sigură metodă. Dacă Bitdefender Password Manager nu vă recunoaște parola principală, asigurați-vă că o tastați corect și că tasta Caps Lock nu este activă pe tastatură.

Dacă uitați parola principală, puteți folosi oricând cheia de recuperare pentru a debloca Password Manager. În timpul procesului de înregistrare, Bitdefender Password Manager oferă o cheie de recuperare care poate fi utilizată pentru a redobândi accesul la cont fără a vă pierde datele. Este un cod de 24 de cifre. Acesta trebuie păstrat la îndemâna într-un loc sigur pe care îl puteți ține minte cu ușurință.

Dacă uitați sau rătăciți atât parola principală, cât și cheia de recuperare, ca ultimă soluție, puteți contacta un reprezentant Bitdefender pentru a reseta contul.

Notă: Resetarea contului va șterge toate datele și parolele salvate în Bitdefender Password Manager.

 

Pot mai mulți utilizatori să folosească in paralel acelasi abonament Bitdefender Password Manager?

Da, posibilitatea de a avea mai mulți utilizatori pe același abonament Password Manager este disponibilă cu Bitdefender Password Manager Shared Plan.

 

Cum pot adăuga un cont?

Bitdefender salvează automat conturile atunci când vă conectați la site-uri web. Pentru a adăuga manual conturi, deschideți Password Manager și apăsați butonul ⊕ Adaugă cont. Introduceți informațiile de conectare, apoi apăsați butonul Salvează.

 

Cum pot șterge o intrare din Bitdefender Password Manager?

Pentru a șterge parolele salvate în Bitdefender Password Manager apăsați mai întâi pictograma de editare de lângă intrarea pe care doriți să o eliminați. Derulați în jos, apoi alegeți Șterge. Când sunteți întrebat dacă sunteți sigur că doriți să eliminați contul, selectați butonul Elimină.

 

Ce este modul Offline și cum funcționează?

Modul offline se activeaza automat atunci când conexiunea la internet este întrerupta în timp ce utilizați Bitdefender Password Manager. Dacă sunteți deja autentificat și ați introdus parola principală, modul offline vă permite să accesați parolele atunci când o conexiune la internet nu este la îndemână. Practic aveți acces la parolele dvs. oricând și oriunde.

 

Ce este funcția Identități?

Funcția Identități funcționează ca o agendă de contacte pe care o puteți completa cu numele și datele de contact ale dumneavoastră, ale prietenilor și familiei, ale partenerilor de afaceri etc. Dacă doriți ca Bitdefender să salveze automat contactele pe măsură ce le introduceți pe diverse site-uri, nu trebuie decât să bifați căsuța "Cere salvarea identităților" din Setări. Identități va completa apoi automat informațiile de contact și vă va păstra contactele organizate. Password Manager poate stoca mai multe identități și vă poate completa automat detaliile în formularele web înainte de a face o achiziție. Rapid, ușor și sigur! Toate identitățile sunt criptate local pe computerul sau telefonul mobil al utilizatorului, astfel încât nimeni, cu excepția dvs., nu are acces la aceste date sensibile.

 

Cum dezinstalez Bitdefender Password Manager?

Pentru a dezinstala Bitdefender Password Manager:

  • Pe PC și Mac: eliminați extensia Password Manager din browserul dvs. web. Faceți clic dreapta pe pictograma Bitdefender și selectați "Șterge". Aflați mai multe despre dezinstalarea extensiei Bitdefender Password Manager.
  • Pe Android: atingeți și țineți apăsată aplicația Password Manager, apoi trageți-o în partea de sus a ecranului, unde scrie "Dezinstalare".
  • Pe iPhone și iPad: țineți apăsată aplicația Password Manager până când toate aplicațiile de pe ecran încep să se miște, apoi atingeți "X" în stânga sus a pictogramei Bitdefender.

 

Întrebări de securitate despre Bitdefender Password Manager

 

Cât de sigur este Bitdefender Password Manager? Ce algoritm de criptare folosește?

Cea mai înaltă securitate a datelor este asigurată prin intermediul celor mai noi algoritmi criptografici, standard militar - AES-256-CCM, SHA512, BCRYPT, HTTPS și protocoale WSS pentru transmiterea datelor.

Password Manager folosește un sistem de criptare end-to-end, ceea ce înseamnă că toate datele sunt criptate și decriptate doar local pe dispozitivul dumneavoastră. Acest lucru garantează că nimeni, cu excepția titularului de cont care cunoaște parola principală, nu are acces la parole.

Password Manager nu stochează și nu transmite niciodată parola principală, ceea ce înseamnă că nimeni altcineva nu poate accesa seiful dvs. în cazul puțin probabil al unei încălcări a datelor.

Bitdefender Password Manager este conform cu ISO 27001 și GDPR.

 

Ar putea angajații Bitdefender să-mi vadă parolele?

Categoric nu. Confidențialitatea dvs. este prioritatea noastră principală. Acesta este motivul pentru care nu stocăm parola dvs. principală pe serverele noastre de date: pentru ca nimeni să nu aibă acces la contul dvs., nici măcar angajații companiei. Fiecare parolă și cont sunt criptate la nivel înalt cu cel mai puternic algoritm de securitate a datelor, iar codul pe care îl vedem arată ca un șir aleatoriu de numere și litere amestecate.

 

Ce s-ar întâmpla dacă serverele Password Manager ar fi piratate?

Fiecare parolă este criptată local pe dispozitivul dvs. înainte de a ajunge în apropierea serverelor noastre, astfel încât dacă hackerii ar reuși sa pătrundă în sistemul nostru, ar obține doar pagini de litere și numere aleatorii fără cheia dvs. pentru a le putea decripta. Acest lucru înseamnă că dvs. și detaliile contului dvs. sunteți mereu în siguranță.

 

Ce este funcția Note?

Notele securizate acționează ca un jurnal secret în care puteți stoca date sensibile, le puteți sorta și folosi culori pentru a le vizualiza mai bine. Folosiți funcția "Note securizate" pentru a nota chei de activare software, parole Wi-Fi, setări ale routerului, informații despre pașaport, adrese, secrete sau orice altceva doriți. Password Manager le păstrează ordonate în siguranță.

 

Ce este funcția Secure Me?

Activați funcția "Secure Me" pentru a vă deconecta de la distanță de la Bitdefender Password Manager de pe computer, telefon sau tabletă. De asemenea, puteți să vă deconectați de la distanță de pe toate site-urile web la care sunteți conectat sau să vă ștergeți istoricul browserului cu doar câteva clicuri. Este la îndemână dacă vă lăsați calculatorul deschis la serviciu, la școală sau nu sunteți singura persoana care folosește dispozitivul respectiv.

 

Cum pot accesa raportul de securitate?

Faceți clic pe scutul din partea de sus a aplicației/extensiei Bitdefender Password Manager sau mergeți în meniul din stânga sus ≡ și accesați "Raport de securitate" pentru a vizualiza raportul de securitate. Rezumatul acestuia vă arată dintr-o privire toate parolele slabe și vă oferă sfaturi pentru îmbunătățirea securității parolelor dumneavoastră.