Consumer Support » Bitdefender Password Manager: Întrebări frecvente

Bitdefender Password Manager: Întrebări frecvente

Unele întrebări frecvente despre Bitdefender Password Manager tind să se repete. Mai jos puteți găsi răspunsurile. Aici puteți afla mai multe despre contul dumneavoastră Bitdefender, cum se pot importa parole, protocoale de securitate a datelor și alte subiecte importante pentru clienții noștri. Dacă nu găsiți răspunsul la întrebarea dvs. nu ezitați să consultați articolele conexe din josul paginii pentru mai multe sfaturi și tutoriale pas cu pas.

 

Întrebări generale despre Bitdefender Password Manager

 

Ce este Bitdefender Password Manager?

Întrebări Bitdefender Password Manager

Bitdefender Password Manager este un serviciu multiplatformă care salvează și completează automat, generează automat și vă gestionează parolele pentru toate site-urile web și serviciile online cu ajutorul unei singure parole principale.

Password Manager vine ca o extensie de browser pentru Windows și macOS. Este compatibil cu Chrome, Firefox, Safari și Edge. De asemenea, Password Manager este disponibil ca aplicație mobilă pentru Android și iOS.

Cu "Modul offline" - o funcție care vă permite să vă accesați parolele atunci când nu aveți la îndemână o conexiune la internet - practic aveți acces la parolele dvs. oricând și oriunde.

 

Care este diferența dintre noul administrator de parole Bitdefender Password Manager și Portofel?

Portofelul și Bitdefender Password Manager nu sunt același produs. Principala diferență constă în sincronizarea parolelor pe mai multe platforme. Password Manager este un software de sine stătător compatibil cu Windows, Android, macOS și iOS, în timp ce Portofelul este un modul de gestionare a parolelor cu funcționalități de bază integrat în soluțiile noastre de securitate Bitdefender Antivirus Plus, Bitdefender Internet Security, Bitdefender Total Security. Portofelul este disponibil numai pe Windows și nu funcționează pe Mac, Android sau iOS.

Portofelul se integrează cu următoarele browsere Windows: Chrome, Firefox, Internet Explorer, Bitdefender Safepay. Spre deosebire de Password Manager, Portofelul nu oferă opțiuni de recuperare a parolei principale: dacă vă uitați parola principală, vă pierdeți toate parolele. Funcțiile din Portofel sunt limitate la salvare și completare automată, blocare automată și un generator de parole. Portofelul poate importa date din alte aplicații de gestionare a parolelor numai în format .db și .csv.

Pe de altă parte, Bitdefender Password Manager funcționează cu Chrome, Firefox, Microsoft Edge și Safari pe Windows, macOS, Android și iOS. Dacă vă uitați parola principală, o puteți reseta oricând și vă puteți recăpăta accesul la date. Are o multitudine de funcții bonus care vă sporesc confidențialitatea: salvare și completare automată, generator de parole, verificare a calității parolelor, căutare și ștergere a parolelor duplicate, ascunde parolele pe măsură ce le tastați, raport de securitate, alertă scurgere de date, note securizate, deconectare de la distanță, deblocare biometrică pe dispozitive mobile. Puteți importa date din alte aplicații de gestionare a parolelor în mai multe formate: csv, json, xml, txt, 1pif, fsk.

 

Care este diferența dintre versiunea de evaluare Bitdefender Password Manager si cea Premium?

Bitdefender Password Manager oferă un abonament anual Premium la prețul de 29,99 dolari. Cu versiunea de evaluare, aveți acces la toate funcțiile produsului pentru numai 90 de zile. Apoi, aplicația va expira și nu veți mai avea acces la funcțiile sale.

 

Ce se întâmplă când expiră Bitdefender Password Manager?

Odată ce abonamentul Bitdefender Password Manager expiră și nu mai este activ, veți avea la dispoziție maximum 90 de zile pentru a vă exporta parolele. Parolele vor fi păstrate într-o copie de rezervă pentru încă 30 de zile. 

În timpul acestor 90 de zile, veți putea doar să vă exportați datele. Nu puteți utiliza Bitdefender Password Manager. Funcția de autocompletare nu va mai funcționa, la fel ca și capacitatea de a genera parole.

La sfârșitul perioadei de grație de 90 de zile, aveți 30 de zile în plus pentru a contacta serviciul de asistență Bitdefender și a solicita restaurarea parolelor în baza de date live. Veți putea apoi să exportați parolele din Bitdefender Password Manager.

Datele vor fi păstrate în baza de date live doar până la sfârșitul zilei în care au fost restaurate la cerere. La miezul nopții, baza de date este ștearsă - iar dacă nu ați depășit încă perioada suplimentară de 30 de zile, parolele pot fi restaurate din nou din copia de rezervă. O formă brută a bazei de date din copia de rezervă poate fi furnizată la cererea utilizatorului, dar această bază de date este criptată și informațiile nu pot fi accesate.

 

Cum se instalează Bitdefender Password Manager?

Puteți instala rapid Bitdefender Password Manager pe telefoane mobile, calculatoare Windows și Mac direct din contul dumneavoastră Bitdefender Central. Trebuie doar să mergeți la panoul "Dispozitivele mele", să faceți clic pe + ADAUGA DISPOZITIV și să alegeți "Password Manager" în ecranul de selecție.

 

Cum pot importa parolele din alte aplicații și browsere?

Password Manager importă cu ușurință date dintr-o multitudine de aplicatii de gestionare parole și formate de fișiere. Puteți prelua parolele din Bitdefender Wallet, 1Password, Bitwarden, browserul Chrome, Dashlane, LastPass, browserul Firefox, Sticky Password. Sunt suportate numeroase formate de fișiere: CSV, JSON, JSON, XML, TXT, 1pif, FSK.

Pentru mai multe informații, va invitam sa consultați articolul - Cum se pot importa parole din alte aplicații și browsere în Bitdefender Password Manager.

 

Ce este o parolă principală și de ce trebuie să o țin minte?

Parola principală este cheia care deschide ușa către toate parolele stocate în contul dumneavoastră Bitdefender Password Manager. Parola principală trebuie să aibă cel puțin 8 caractere. Așadar, creați o parolă principală puternică, memorați-o și nu o partajați niciodată cu alte persoane. Pentru a crea o parolă principală puternică, vă recomandăm să folosiți o combinație de litere majuscule și minuscule, numere și caractere speciale (cum ar fi #, $ sau @).

 

De ce nu-mi stocați parola principală și ce se întâmplă dacă o uit?

Motivul pentru care nu salvam parola principală pe serverele noastre este pentru ca numai dvs. să vă puteți accesa contul. Este cea mai sigură metodă. Dacă Bitdefender Password Manager nu vă recunoaște parola principală, asigurați-vă că o tastați corect și că tasta Caps Lock nu este activă pe tastatură.

Dacă uitați parola principală, puteți folosi oricând cheia de recuperare pentru a debloca Password Manager. În timpul procesului de înregistrare, Bitdefender Password Manager oferă o cheie de recuperare care poate fi utilizată pentru a redobândi accesul la cont fără a vă pierde datele. Este un cod de 24 de cifre. Acesta trebuie păstrat la îndemâna într-un loc sigur pe care îl puteți ține minte cu ușurință.

Dacă uitați sau rătăciți atât parola principală, cât și cheia de recuperare, ca ultimă soluție, puteți contacta un reprezentant Bitdefender pentru a reseta contul.

Important: Resetarea contului va șterge toate datele și parolele salvate în Bitdefender Password Manager.

 

Pot mai mulți utilizatori să folosească in paralel acelasi abonament Bitdefender Password Manager?

Deocamdată, posibilitatea de a avea mai mulți utilizatori pe același abonament Bitdefender Password Manager nu este disponibilă, dar lucrăm la activarea acestei funcții în viitorul apropiat.

 

Cum pot șterge o intrare din Bitdefender Password Manager?

Pentru a șterge parolele salvate în Bitdefender Password Manager apăsați mai întâi pictograma de editare de lângă intrarea pe care doriți să o eliminați. Derulați în jos, apoi alegeți Șterge. Când sunteți întrebat dacă sunteți sigur că doriți să eliminați contul, selectați butonul Elimină.

 

Cum dezinstalez Bitdefender Password Manager?

Pentru a dezinstala Bitdefender Password Manager:

    • Pe PC și Mac: eliminați extensia Password Manager din browserul dvs. web. Faceți clic dreapta pe pictograma Bitdefender și selectați "Șterge".
    • Pe Android: atingeți și țineți apăsată aplicația Password Manager, apoi trageți-o în partea de sus a ecranului, unde scrie "Dezinstalare".
    • Pe iPhone și iPad: țineți apăsată aplicația Password Manager până când toate aplicațiile de pe ecran încep să se miște, apoi atingeți "X" în stânga sus a pictogramei Bitdefender.

 

Întrebări de securitate despre Bitdefender Password Manager

 

Cât de sigur este Bitdefender Password Manager? Ce algoritm de criptare folosește?

Cea mai înaltă securitate a datelor este asigurată prin intermediul celor mai noi algoritmi criptografici, standard militar - AES-256-CCM, SHA512, BCRYPT, HTTPS și protocoale WSS pentru transmiterea datelor.

Password Manager folosește un sistem de criptare end-to-end, ceea ce înseamnă că toate datele sunt criptate și decriptate doar local pe dispozitivul dumneavoastră. Acest lucru garantează că nimeni, cu excepția titularului de cont care cunoaște parola principală, nu are acces la parole.

Password Manager nu stochează și nu transmite niciodată parola principală, ceea ce înseamnă că nimeni altcineva nu poate accesa seiful dvs. în cazul puțin probabil al unei încălcări a datelor.

Bitdefender Password Manager este conform cu ISO 27001 și GDPR.

 

Ar putea angajații Bitdefender să-mi vadă parolele?

Categoric nu. Confidențialitatea dvs. este prioritatea noastră principală. Acesta este motivul pentru care nu stocăm parola dvs. principală pe serverele noastre de date: pentru ca nimeni să nu aibă acces la contul dvs., nici măcar angajații companiei. Fiecare parolă și cont sunt criptate la nivel înalt cu cel mai puternic algoritm de securitate a datelor, iar codul pe care îl vedem arată ca un șir aleatoriu de numere și litere amestecate.

 

Ce s-ar întâmpla dacă serverele Password Manager ar fi piratate?

Fiecare parolă este criptată local pe dispozitivul dvs. înainte de a ajunge în apropierea serverelor noastre, astfel încât dacă hackerii ar reuși sa pătrundă în sistemul nostru, ar obține doar pagini de litere și numere aleatorii fără cheia dvs. pentru a le putea decripta. Acest lucru înseamnă că dvs. și detaliile contului dvs. sunteți mereu în siguranță.

 

Ce este funcția Note?

Notele securizate acționează ca un jurnal secret în care puteți stoca date sensibile, le puteți sorta și folosi culori pentru a le vizualiza mai bine. Folosiți funcția "Note securizate" pentru a nota chei de activare software, parole Wi-Fi, setări ale routerului, informații despre pașaport, adrese, secrete sau orice altceva doriți. Password Manager le păstrează ordonate în siguranță.

 

Ce este funcția Secure Me?

Activați funcția "Secure Me" pentru a vă deconecta de la distanță de la Bitdefender Password Manager de pe computer, telefon sau tabletă. De asemenea, puteți să vă deconectați de la distanță de pe toate site-urile web la care sunteți conectat sau să vă ștergeți istoricul browserului cu doar câteva clicuri. Este la îndemână dacă vă lăsați calculatorul deschis la serviciu, la școală sau nu sunteți singura persoana care folosește dispozitivul respectiv.

 

Cum se configurează autentificarea in doi factori?

Autentificarea in doi factori (2FA) adaugă un nivel suplimentar de securitate contului și îngreunează accesul atacatorilor, solicitând un al doilea pas de verificare atunci când vă conectați. Pe lângă parolă, veți avea nevoie și de un cod. Pentru a activa 2FA în Bitdefender Password Manager, deschideți meniul Settings (Setări) → My account (Contul meu) → Two-factor authentication (Autentificare in doi factori) → introduceți parola principală → instalați pe telefonul mobil aplicația de autentificare → scanați codul QR → introduceți codul din aplicația de autentificare.

 

Cum pot accesa raportul de securitate?

Faceți clic pe scutul din partea de sus a aplicației/extensiei Bitdefender Password Manager sau mergeți în meniul din stânga sus ≡ și accesați "Raport de securitate" pentru a vizualiza raportul de securitate. Rezumatul acestuia vă arată dintr-o privire toate parolele slabe și vă oferă sfaturi pentru îmbunătățirea securității parolelor dumneavoastră.

 

Related Articles

Popular tutorial videos icon

Videoclipuri populare "Cum să"