Instalarea extensiei Password Manager în browsere pentru computere

Acest articol arată pas cu pas cum se poate instala extensia Bitdefender Password Manager în browserele web pentru PC-uri Windows și Mac. Spre deosebire de majoritatea aplicațiilor pentru calculatoare, care trebuie sa fie instalate și configurate, Bitdefender Password Manager este o extensie numită și "add-on" care poate fi adăugată rapid în browserul dumneavoastră. În prezent, Password Manager este compatibil cu următoarele browsere desktop: Google Chrome, Mozilla Firefox, Microsoft Edge și Safari.

Înainte de instalare, asigurați-vă că dețineți un abonament valid pentru Password Manager în contul dumneavoastră Bitdefender Central, astfel încât această extensie de browser să poată prelua valabilitatea din cont. Abonamentele active sunt listate în secțiunea "Abonamentele mele" din Central. Pentru mai multe informații referitoare la abonamente, vă invităm sa consultați articolul - Cum activez un abonament Bitdefender?

 

Instalarea extensiei Password Manager în browserele pentru Windows și Mac

1. Accesați contul dumneavoastră Bitdefender Central de pe calculatorul sau Mac-ul pe care doriți să instalați Password Manager. Dacă nu aveți deja un cont, vă rugăm să creați unul.

Bitdefender Central este o platformă centralizată pentru gestionarea tuturor produselor și serviciilor Bitdefender. Aici vă puteți activa abonamentul Bitdefender utilizând codul de activare cumpărat sau primit cadou și puteți instala Bitdefender pe orice dispozitiv. Pentru mai multe informații, vă invităm sa consultați articolul - Ce este Bitdefender Central? Ghid rapid.

 

2. Selectați Dispozitivele mele în bara laterală din stânga paginii.

 

3. În secțiunea Dispozitivele mele, faceți clic pe + ADAUGĂ DISPOZITIV.

In the My Devices section click on the + sign.

 

4. Se va deschide o nouă fereastră. Alegeți Password Manager în ecranul de selecție.

Choose Password Manager in the selection screen

 

5. În acest moment, dacă accesați Bitdefender Central de pe PC-ul sau Mac-ul pe care doriți să instalați Password Manager, alegeți Acest dispozitiv. Dacă accesați Bitdefender Central de pe un alt dispozitiv, selectați "Alte dispozitive". Puteți apoi să trimiteți prin e-mail un link de descărcare către dispozitivul dumneavoastră.

Install Password Manager on this device.

 

6. În continuare, faceți clic pe link-ul Get Extension (Obține extensia) de lângă numele browserului dvs. web.

Get the Password Manager extension

 

7. Veți fi redirecționat către magazinul de extensii al browserului curent. Urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a adăuga extensia Password Manager în browserul dumneavoastră web:

Microsoft Edge Edge

 • Faceți clic pe butonul "Get" (Obține).
 • Faceți clic pe "Add extension" (Adaugă extensia) în solicitarea care apare.

 

Google Chrome

 • Faceți clic pe butonul "Add to Chrome" (Adaugă în Chrome).
 • În caseta de confirmare, faceți clic pe "Add extension".

 

Mozilla Firefox

 • Faceți clic pe butonul "Add to Firefox" (Adaugă în Firefox).
 • Faceți clic pe butonul "Install" din colțul din dreapta sus al ecranului.

 

Safari   

 • Programul de instalare va fi descărcat pe Mac.
 • Efectuați dublu clic pe fișierul salvat apoi urmați instrucțiunile de pe ecran pentru a instala Bitdefender Password Manager.
 • La finalul instalării deschideți Safari și selectați "Preferences" (Preferințe) în bara de meniu de sus.

Preferințe Safari

 • În fereastra Preferințe faceți clic pe fila "Extensions" (Extensii).
 • Bifați caseta de lângă Bitdefender Password Manager pentru a activa această extensie.

Extensii Safari

 

8. După instalarea noii extensii Password Manager în browser, conectați-vă la contul dvs. Bitdefender Central dacă nu sunteți conectat în mod automat.

Sign in

 

9. Setați o parolă principală puternică, apoi apăsați butonul Save Master Password (Salvează parola principală) după ce parcurgeți și sunteți de acord cu termenii și condițiile. Veți avea nevoie de parola principală pentru a debloca toate parolele, informațiile cardului de credit și notele salvate în Bitdefender Password Manager.

Installing the Password Manager extension to browsers - master password

 

10. În continuare, veți primi o cheie de recuperare compusă din 24 de cifre. Notați cheia de recuperare într-un loc sigur și asigurați-vă că nu o pierdeți. Această cheie este singura modalitate de accesare a parolelor salvate în Password Manager în cazul în care uitați parola principală setată la pasul anterior.

Installing the Password Manager extension to browsers - recovery key

Apăsați Close (Închide) atunci când ați terminat.

 

Utilizarea Bitdefender Password Manager

După instalarea noii extensii Password Manager în browser puteți începe să adăugați profiluri și conturi web, pentru a nu mai fi nevoit să introduceți manual parolele atunci când vă conectați la site-urile preferate. Pentru a vă conecta la aceste conturi, vi se va cere de acum înainte doar să vă autentificați cu Bitdefender Central, apoi să introduceți parola principală. Bitdefender se va ocupa de restul.

1. După ce adăugați extensia Password Manager, faceți clic pe pictograma Password Manager extension din partea de sus a browserului.

  Notă: În browserul Google Chrome extensiile sunt ascunse în mod implicit, fiind mai dificil de observat. Pentru a accesa pictograma Password Manager, faceți mai întâi clic pe pictograma în forma unei piese de puzzle de lângă bara de adrese. Va apărea meniul "Extensions" (Extensii), care va afișa toate extensiile active. Puteți fixa add-on-ul Bitdefender Password Manager pe bara de instrumente, astfel încât să rămână mereu vizibil, apăsând piuneza din dreptul său.

Pinning the Password Manager extension to the toolbar

 

2. Bitdefender Password Manager va prezenta un ecran pentru a vă ajuta să adăugați primul cont. Apăsați butonul Add account (Adăugare cont) sau alegeți unul dintre site-urile populare precum Facebook, Ebay, Amazon, LinkedIn etc.

Bitdefender Password Manager extension - Add account button

 

3. Introduceți informațiile de conectare necesare, apoi apăsați butonul Save (Salvare).

Save button in the Bitdefender Password manager extension.

 

De asemenea, Bitdefender Password Manager va adăuga automat conturile după ce vă conectați la site-uri web. Este suficient sa apăsați butonul OK iar contul va fi salvat imediat.

Bitdefender Password Manager extension - Autosave

Dacă doriți să vă importați parolele dintr-o altă aplicație de gestionare a parolelor sau dintr-un browser, urmați pașii din acest articol - Cum import date din alte aplicații de gestionare parole sau browsere web?

 

Extensia Bitdefender Password Manager este acum instalată și configurată în browser.