Prezentare generală a funcției Bitdefender Scam Alert pentru iOS

Funcția Scam Alert, disponibilă în versiunea cu plată a Bitdefender Mobile Security for iOS, protejează proactiv utilizatorii de iPhone și iPad împotriva escrocheriilor de tip phishing. Scam Alert pentru iOS include două niveluri de protecție care monitorizează escrocheriile livrate prin mesaje SMS/MMS și invitații din calendar:

  • Messages Filtru pentru mesaje text (SMS, MMS)
  • Calendar Scanner de linkuri pentru invitații din calendar

 

Scam Alert pentru iOS previne

Mesaje rău intenționate. Funcția Scam Alert din Bitdefender Mobile Security for iOS identifică și filtrează mesajele SMS și MMS nedorite.

Posta Română: Pachetul dvs. a ajuns la depozit, dar este retinut din cauza informatillor neclare despre adresã si nu poate fi livrat. Vă rugăm sa confirmati adresa din link in termen de 12 ore.Un SMS/MMS (Short Message Service/Multimedia Messaging Service) malițios se referă la un tip de mesaj trimis către dispozitive mobile cu intenții dăunătoare. Aceste mesaje sunt concepute pentru a exploata vulnerabilitățile, a înșela destinatarii sau a provoca daune dispozitivului, informațiilor personale sau securității țintelor. Unele caracteristici comune ale SMS/MMS rău intenționate includ:

  • Atacuri phishing: SMS-urile/MMS-urile rău intenționate pot încerca să păcălească destinatarii să dezvăluie informații sensibile, cum ar fi parolele, detaliile cărților de credit sau numerele de identificare personală (PIN). Aceste mesaje se prezintă adesea ca fiind comunicări legitime de la bănci, agenții guvernamentale sau companii de încredere.
  • Fraudă prin SMS cu tarif special: Unele mesaje malițioase îi pot păcăli pe destinatari să se aboneze, fără să știe, la servicii cu tarif special, ceea ce duce la perceperea unor taxe neașteptate pe facturile de telefonie mobilă.

 

Viruși de calendar. Funcția Scam Alert detectează, de asemenea, calendare și evenimente spam care conțin linkuri periculoase.

Calendar virusVirusul de calendar este un tip de spam care afectează aplicația Calendar de pe iPhone, care poate fi enervant și potențial periculos:

  • Primiți invitații nedorite la calendar sau notificări de evenimente atunci când acceptați din greșeală o invitație falsă de calendar trimisă pe e-mail de hackeri sau spammeri.
  • Atunci când faceți clic pe linkul din invitație, vă abonați de fapt la calendarul expeditorului, ceea ce îi permite acestuia să vă trimită mai multe evenimente spam.
  • Evenimentele spam pot conține linkuri sau atașamente care, dacă sunt deschise, pot duce la pagini de phishing sau la alte amenințări cibernetice.

 

Beneficii

  • Scam Alert vă protejează de linkurile periculoase din mesajele text, mesajele cu imagini și evenimentele din calendar care vă pot fura banii, parolele și informațiile private.
  • Filtrează automat mesajele suspecte de la expeditori necunoscuți și le mută în folderul Junk pentru mesaje text de pe iPhone. Astfel, nu veți apăsa accidental pe linkuri periculoase sau phishing.
  • Detectează evenimentele malițioase din calendar și facilitează eliminarea lor. Arată inclusiv cum vă puteți dezabona de la spam-ul nedorit din calendar.

 

Configurarea funcției Scam Alert pe iOS

Pentru a activa Scam Alert, trebuie să acordați aplicației Bitdefender Mobile Security acces la notificările din calendar și la mesajele SMS:

 

Localizare mesaje nedorite pe iPhone

Pentru a găsi mesajele nedorite de pe iPhone, urmați acești pași:

1. Deschideți aplicația Messages Messages, care se găsește de obicei pe ecranul principal.

 

2. În aplicația Messages (Mesaje), atingeți opțiunea Filtre din colțul din stânga sus.

 

3. Veți găsi toate mesajele de la expeditori necunoscuți sau suspecți pe care Bitdefender Mobile Security le-a filtrat în dosare dedicate:

Junk

  • Tranzacții
  • Promoții
  • Junk

În interiorul dosarului Junk, veți găsi mesaje care au fost identificate ca fiind potențial spam sau phishing. Aruncați o privire peste aceste mesaje pentru a vă asigura că nu pierdeți niciun conținut important. În funcție de preferințe, puteți șterge aceste mesaje sau le puteți muta înapoi în inbox, dacă au fost marcate din greșeală drept conținut nelegitim.