Cum se configurează un server DNS personalizat pe Bitdefender BOX

Acest articol vă ghidează pas cu pas pentru a configura un server DNS personalizat pe Bitdefender BOX la nivel de rețea. Un DNS (Domain Name System - Sistemul de nume de domeniu) funcționează ca o agendă telefonică pentru dispozitivele cu acces la internet. Vă permite să accesați site-uri web și alte servicii online utilizând nume de domenii în loc de adrese IP. Majoritatea utilizatorilor se bazează pe serverele DNS oferite de furnizorul de servicii internet (ISP). Schimbarea DNS pe Bitdefender BOX este perfect legală, reversibilă, ajută la rezolvarea interogărilor în subrețelele locale și, cu excepția cazului în care ISP-ul dumneavoastră are anumite limitări cablate, este, de asemenea, o modalitate excelentă de a ocoli restricții geografice. 

Pentru a configura un server DNS personalizat pe Bitdefender BOX, urmați instrucțiunile de mai jos:

 

1. Deschideți aplicația Bitdefender Central instalată pe smartphone-ul dvs. și mergeți la pictograma "Devices" (Dispozitive) din partea de jos a ecranului.

Bitdefender Central

 

 

2. În continuare, selectați Bitdefender BOX în lista de dispozitive.

Setting up a custom DNS

 

 

3. Apoi, atingeți rotița dințată mică din colțul din dreapta sus pentru a deschide setările Bitdefender BOX.

Setting up a custom DNS

 

 

4. După ce ați deschis meniul Settings (Setări), apăsați pe opțiunea "DNS".

How to set up a custom DNS server on Bitdefender BOX

 

 

5. Activați opțiunea "Custom DNS Servers" (Servere DNS personalizate), apoi introduceți adresa serverului DNS preferat. Pot fi adăugate până la cinci servere DNS personalizate.

Apăsați butonul SAVE (Salvare) la final pentru a aplica modificările.

How to set up a custom DNS server on Bitdefender BOX