Întrebări frecvente

Ce este Bitdefender BOX?

Bitdefender BOX este hub-ul de securitate inovator pentru locuințele conectate. Acesta protejează toate dispozitivele conectate la internet din viața ta digitală, când ești acasă sau pe drum. Cu Bitdefender BOX, obții o securitate cibernetică multi-nivel completă pentru calculatoare, smartphone-uri, tablete, monitoare pentru bebeluși, console de jocuri, televizoare Smart și orice este conectat în casa ta. Bitdefender BOX îți permite să-ți controlezi toate dispozitivele conectate dintr-o singură aplicație. Acesta folosește algoritmi de învățare automată și sisteme de prevenire a intruziunilor pentru a detecta noile amenințări și comportamentul nesigur, păstrându-ți în siguranță casa inteligentă.

Este Bitdefender BOX disponibil în țara mea?

În prezent, Bitdefender BOX este disponibil în Statele Unite, Canada, Japonia și anumite piețe din Europa (Franța, Germania, Marea Britanie, România, Austria, Olanda, Belgia, Luxemburg).

Cât costă Bitdefender BOX?

Bitdefender BOX 2 is a subscription-based product and the first purchase includes one year of subscription. After the first year, the subscription costs $99/year.

Mai este necesar să cumpăr o soluție antivirus pentru dispozitivele mele?

Abonamentul Bitdefender BOX include Bitdefender Total Security și îți permite să instalezi software-ul de securitate pe dispozitive Windows, Mac OS, Android și iOS. Bitdefender Total Security este recomandat pentru dispozitivele care pot părăsi rețeaua ta de acasă și este important să rămână protejate și în timpul deplasărilor tale. De asemenea, îți protejează computerele care se pot infecta prin stick-uri USB sau alte dispozitive de stocare.

Cum administrez Bitdefender BOX?

Bitdefender BOX poate fi administrat din aplicația pentru mobil Bitdefender Central instalată pe smartphone-ul tău având fie iOS 9 sau mai recent, fie Android 4.4 sau mai recent.

Ce se întâmplă dacă am un alt produs Bitdefender instalat?

Bitdefender BOX 2 poate funcționa în paralel cu orice produs software Bitdefender (Bitdefender Total Security, Bitdefender Internet Security, Bitdefender Mobile Security & Bitdefender Antivirus for Mac) și poți utiliza contul tău Bitdefender existent.

Bitdefender BOX necesită actualizări?

Bitdefender BOX oferă actualizări permanente pentru îmbunătățirea performanțelor și a caracteristicilor sale. Pe lângă actualizările de firmware, aplicația Bitdefender Central este și ea actualizată periodic. Toate aceste actualizări sunt incluse în abonamentul BOX. Rețineți că actualizările de firmware necesită repornirea Bitdefender BOX pentru instalarea celei mai recente versiuni și dispozitivele vor fi deconectate pentru câteva momente pe parcursul acestui proces.

Cum îmi protejează Bitdefender BOX dispozitivele?

Bitdefender BOX scanează întregul trafic din rețea pentru a identifica activitatea periculoasă și folosește mai multe straturi de securitate, precum prevenirea exploit-urilor, protecția împotriva atacurilor prin forță brută și detectarea anomaliilor. De asemenea, se va putea instala protecție locală pe dispozitivele tale Windows, Android, Mac OS și iOS pentru a-ți asigura securitatea atât acasă, cât și atunci când te afli în deplasare.

Bitdefender BOX poate să-mi protejeze toate dispozitivele, indiferent de sistemul de operare al acestora?

Da, Bitdefender BOX scanează întregul trafic din rețea și, prin mutarea protecției la nivel de rețea, acesta îți poate proteja toate dispozitivele care sunt conectate la rețeaua ta de acasă. De asemenea, se va putea instala protecție locală pe dispozitivele tale Windows, Android, macOS și iOS pentru a-ți asigura securitatea atât acasă, cât și atunci când te afli în deplasare.

Cum îmi protejează Bitdefender BOX dispozitivele IoT?

Bitdefender BOX folosește algoritmi de învățare automată și sisteme de prevenire a intruziunilor pentru a detecta amenințările noi și comportamentul nesigur, păstrându-ți casa inteligentă în siguranță. Acesta va scana în mod constant traficul dispozitivelor tale IoT și va învăța comportamentul normal al acestora. În momentul în care Bitdefender BOX observă un trafic anormal prin intermediul motorului său de detectare a anomaliilor, acesta îl va bloca.

Bitdefender BOX are funcționalități de control parental?

Bitdefender BOX asigură instrumente eficiente și intuitive pentru administrarea intervalului zilnic de conectare la internet, setarea de filtre de conținut în funcție de categoriile de vârstă sau suspendarea accesului la internet pentru a obține timp prețios petrecut în familie. Acesta oferă posibilitatea de a crea profile separate pentru fiecare membru al familiei și, dacă dorești să controlezi timpul petrecut online de către copilul tău, poți face acest lucru cu ușurință din aplicația Bitdefender Central.

Ce este Bitdefender VPN?

Bitdefender VPN îți securizează activitatea online astfel încât să rămâi protejat atunci când te conectezi la rețele wireless nesecurizate în aeroporturi, mall-uri, cafenele sau hoteluri. În acest fel, pot fi evitate situațiile nefericite cum ar fi furtul de date personale sau tentativele de a face IP-ul tău accesibil de către hackeri. De asemenea, poate fi accesat conținutul restricționat indiferent de țara care practică cenzurarea conținutului online. Detalii

Am nevoie de aplicația Bitdefender Parental Control dacă am Bitdefender BOX?

Nu este necesar ca aplicația Bitdefender Parental Control să fie instalată pe dispozitive pentru a putea beneficia de toate funcțiile disponibile pentru sistemul de operare (Windows, Android, Mac și iOS) specific al dispozitivelor respective.

Bitdefender BOX va putea bloca accesul la Internet pentru dispozitivele copilului tău înregistrate în profilul său din aplicația de control parental, după ce au fost setate regulile referitoare la restricțiile de timp. Această opțiune disponibilă numai în Bitdefender BOX vizează dispozitivele conectate la Internet pe care nu poți instala modulul de Control parental.

Cum instalez aplicația Bitdefender Parental Control pe:

Android și iOS

Pentru a instala aplicația Bitdefender Parental Control pe Android, accesează Google Play și/sau App Store, caută Bitdefender Parental Control și descarcă aplicația.

Odată ce aplicația a fost instalată, o poți deschide și te poți conecta la contul tău Bitdefender Central astfel încât dispozitivul să poată fi înregistrat în profilul copilului tău.

Mac și Windows

Pentru a instala caracteristica de Control parental Bitdefender pe Mac și/sau Windows, instalează Bitdefender Total Security pe dispozitivul vizat, accesează contul tău Bitdefender Central, selectează secțiunea Control parental din panoul din partea stângă, creează profilul copilului tău și selectează dispozitivul din listă.

După ce ai selectat dispozitivul, se va transmite o comandă de instalare silențioasă și funcția de Control parental va fi vizibilă în fila Confidențialitate Bitdefender.

Ce dispozitive sunt compatibile cu funcția de Control parental?

Poți instala aplicația Bitdefender Parental Control pe Android, Windows, Mac și iOS.

Dacă utilizezi Bitdefender BOX, opțiunea „Timp petrecut în fața ecranului” este disponibilă pentru toate dispozitivele care se conectează la internet fără ajutorul aplicațiilor locale. Cu toate acestea, dispozitivele trebuie să fie înregistrate în profilul copilului din Bitdefender Central.

De reținut că, pe iOS și Android, este necesară instalarea aplicației dedicate din magazinele de aplicații. Pe Mac și Windows, este necesar să instalezi soluția Bitdefender Total Security.

Care este rolul funcției „Detectarea agresorilor online”?

Funcția „detectarea agresorilor online” va analiza conversațiile copilului și va notifica părintele cu privire la orice activitate suspectă. Această caracteristică va scana integral conversația după 2 ore de la trimiterea ultimului mesaj astfel încât aplicația Parental Control să poată vedea contextul conversației.

Cum conectez conturile de rețele sociale ale copilului meu la modulul de Control parental?

Întrucât aplicația de Control parental funcționează la nivel local, nu este nevoie de conectarea la conturile de rețele sociale. Tot ce trebuie făcut este să acorzi aplicației de Control parental permisiunile necesare pentru aplicațiile de mesagerie.

Îmi va încetini Bitdefender BOX conexiunea la internet?

Cu procesorul său puternic dual-core și tehnologia Wi-Fi MU-MIMO, Bitdefender BOX îți permite să faci streaming de video 4K, să joci jocuri online și să descarci conținut cu impact minim asupra vitezei. Acesta suportă viteze de conexiune la internet de 1 Gigabit și are algoritmi de optimizare a traficului pentru dispozitivele de gaming.

Dacă constați încetiniri ale traficului în rețeaua ta, acestea pot fi cauzate de o configurare greșită din rețeaua ta sau pe unul dintre dispozitivele tale. În acest caz, contactează echipa de asistență BOX la [email protected], astfel încât să te putem ajuta cu remedierea problemelor.

Este Bitdefender BOX compatibil cu rețeaua mea?

Bitdefender BOX poate fi instalat în combinație cu orice router disponibil pe piață, indiferent dacă este unul pus la dispoziție de furnizorul de servicii internet sau dacă este routerul tău propriu. S-au constatat unele incompatibilități la utilizarea anumitor routere sau dispozitive inteligente, cum ar fi:

  • - Google Wi-Fi
  • - Peplink
  • - Ubiquity Edgerouter
  • - UniFi Security Gateway
  • - Linksys WRT32X

Bitdefender BOX este compatibil cu Google Wi-Fi?

Pentru a-ți proteja rețeaua, Bitdefender BOX trebuie să gestioneze atribuirea adreselor IP. Aceasta înseamnă că routerul tău trebuie să fie setat în modul Bridge pe parcursul procesului de configurare. Un singur serviciu Google Wi-Fi poate fi utilizat în modul Bridge, astfel încât acesta să funcționeze corespunzător cu Bitdefender BOX.

Atunci când se utilizează mai multe dispozitive Google Wi-Fi, opțiunea „Mod Bridge” nu mai este disponibilă. Cu toate acestea, poți conecta în continuare BOX în fața Google Wi-Fi și acesta va oferi același nivel de protecție, dar va trebui să-ți gestionezi dispozitivele din Google Wi-Fi în loc să folosești aplicația Bitdefender Central. Orice dispozitiv care se conectează la Google Wi-Fi va fi protejat de Bitdefender BOX.

Bitdefender BOX este compatibil cu televizorul meu IPTV?

Dacă televizorul tău IPTV are două cabluri, pe lângă cel de alimentare, nu ar trebui să existe nicio problemă legată de funcționarea acestuia în rețeaua Bitdefender BOX. Cu toate acestea, dacă se utilizează un singur cablu atât pentru semnalul TV, cât și pentru accesul la Internet, este necesar să conectezi televizorul IPTV în afara rețelei BOX.

De ce primesc mereu o notificare de „conflict DHCP”?

Pentru a oferi protecție dispozitivelor tale, Bitdefender BOX se gestionează atribuirea adreselor IP din rețeaua ta. Dacă, în orice moment, se constată că un dispozitiv secundar atribuie adrese IP, vei primi o notificare în legătură cu această modificare. Este necesar să dezactivezi opțiunea DHCP de pe dispozitivul care face obiectul raportării deoarece, prin ocolirea Bitdefender BOX, ar putea afecta securitatea dispozitivelor tale conectate.

Cum trebuie să procedez dacă primesc o notificare de „pagină blocată”?

Bitdefender BOX scanează tot traficul pentru a identifica elementele periculoase. Uneori, o pagină despre care știi că este inofensivă poate declanșa notificarea că o pagină a fost blocată. Acest lucru se datorează faptului că unele componente externe încărcate în pagina respectivă sunt asociate cu programe malware, tentative de tip phishing sau alte amenințări. Dacă ai încredere în securitatea paginii respective, o poți adăuga în lista de excepții din aplicația Central.