Descărcarea bateriei iOS: Cauze și soluții

În acest articol sunt indicate motivele care duc la descărcarea bateriei iOS și se oferă soluții simple de extindere a autonomiei bateriei, astfel încât să nu trebuiască să încarcați prea des iPhone-ul sau iPad-ul. Descărcarea prea rapidă a bateriei este o problemă comună cu care se confruntă mulți utilizatori de iPhone și iPad. Durata de viață a bateriei dispozitivului iOS poate fi afectată de diverși factori, cum ar fi utilizarea aplicațiilor, setările de afișare, conectivitatea rețelei etc.

Descărcarea bateriei iOS: Cauze și soluții

Utilizarea aplicațiilor

Unul dintre principalele motive pentru descărcarea bateriei pe iOS este utilizarea aplicațiilor care consumă multe resurse. Aplicațiile care utilizează servicii de localizare, reîmprospătarea în fundal și alte funcții intensive pot avea un impact semnificativ asupra duratei de viață a bateriei.

Pentru a verifica utilizarea bateriei în funcție de aplicație pe iPhone sau iPad:

  1. Accesați ⚙︎ Configurări.
  2. Atingeți Baterie.
  3. Așteptați să se afișeze Utilizarea bateriei. Datele de utilizare a bateriei sunt generate pe baza ultimelor 24 de ore sau a ultimelor 7/10 zile de utilizare, în funcție de aparat și de versiunea iOS.
  4. Va apărea o listă cu toate aplicațiile și procentul de baterie utilizat de fiecare aplicație în parte.
  5. Pentru a afla mai multe detalii despre utilizarea bateriei, atingeți o aplicație din listă.

Pentru a reduce consumul de baterie cauzat de utilizarea aplicațiilor, puteți ajusta setările pentru fiecare aplicație în parte pentru a le limita accesul la anumite funcții, cum ar fi serviciile de localizare.

 

Setări de afișare

Setările de afișare de pe dispozitiv pot avea, de asemenea, un impact semnificativ asupra duratei de viață a bateriei. De exemplu, dacă mențineți luminozitatea dispozitivului la cel mai înalt nivel, acesta va consuma mai multă baterie. Pentru a reduce consumul bateriei, reglați luminozitatea ecranului la o valoare mai mică sau activați opțiunea Luminozitate automată, care va ajusta luminozitatea ecranului în funcție de condițiile de iluminare ambientală.

 

Conectivitatea rețelei

Conectivitatea de rețea, mai ales dacă este activată în mod continuu, poate consuma multă energie din baterie. Pentru a reduce consumul de baterie, dezactivați datele mobile, Bluetooth și alte servicii de rețea atunci când nu sunt utilizate.

 

Procese în fundal

Unele procese de fundal precum e-mailul și alte notificări, pot consuma bateria chiar și atunci când nu folosiți iPhone-ul sau iPad-ul. Pentru a reduce consumul de baterie, puteți dezactiva caracteristica Reîmprospătare în fundal pentru aplicațiile care nu sunt critice din ⚙︎ Configurări > General > Reîmprospătare în fundal.

În plus, puteți menține dispozitivul în modul de consum redus de energie pentru a reduce activitatea din fundal, cum ar fi descărcările sau preluarea de e-mailuri, și pentru a economisi bateria până când puteți încărca dispozitivul. Pentru a activa sau dezactiva consumul redus se accesează ⚙︎ Configurări > Baterie > Mod Consum redus.

 

Actualizări iOS

Instalarea celor mai recente actualizări iOS poate ajuta la rezolvarea unor probleme de consum al bateriei care pot fi cauzate de erori de software sau de probleme de compatibilitate.

Pentru a actualiza un iPhone sau iPad, accesați ⚙︎ Configurări > General > Software Update.

 

Efectuând aceste modificări simple la nivel de setări, autonomia bateriei dispozitivului dvs. iOS se va ameliora în mod vizibil.