Ce trebuie să faceți dacă nu funcționează Zoom, Skype sau alte aplicații de videoconferințe

În acest articol, vă vom arăta cum puteți evita blocarea camerei in Zoom, Skype și alte aplicații de videoconferință de către modulul Bitdefender Protecție cameră web (Webcam Protection).

Tot mai multe amenințări sunt concepute pentru a accesa camerele web și microfoanele calculatoarelor. Pentru a preveni accesul neautorizat la camera web, Bitdefender Webcam Protection monitorizează permanent aplicațiile care încearcă să obțină acces la camera dvs. și le blochează pe cele care nu sunt listate ca fiind de încredere. Ca măsură de siguranță, veți fi notificat de fiecare dată când o aplicație de încredere încearcă să aibă acces la camera web.

 

Camera web nu funcționează în Zoom, Skype și alte apeluri video

Dacă nu puteți conecta camera PC-ului la o întâlnire Zoom, un apel video Skype sau Discord sau alte aplicații de conferințe video, aveți în vedere faptul că problema ar putea fi cauzată de funcția Protecție cameră web din Bitdefender.

In anumite cazuri, deși aplicațiile sunt permise în modulul Webcam Protection, camera nu funcționează.

Situația a fost remediată prin actualizare automată pe 26.04.2021. Actualizarea corectivă va ajunge la toate versiunile Bitdefender în câteva zile. Consultați acest articol pentru a afla cum puteți actualiza Bitdefender la cea mai recentă versiune care include această soluție.

Mulțumim tuturor clienților Bitdefender pentru răbdare si înțelegere.

 

Două metode simple care permit participarea la videoconferințe

Între timp, vă recomandăm să utilizați versiunile web ale aplicațiilor afectate. Mai jos, regăsiți o serie de linkuri către unele dintre cele mai populare aplicații de videoconferință, pe care le puteți accesa direct dintr-un browser web:

Alternativ, dacă apelul video nu poate fi realizat din browser, dezactivarea temporară a funcției Webcam Protection poate restabili funcționalitatea camerei web:

1. Deschideți Bitdefender accesând pictograma de pe desktop.

2. Faceți clic pe „Confidențialitate” din meniul de pe interfața Bitdefender.

3. În panoul „Protecție video și audio”, faceți clic pe „Setări”.

4. Faceți clic pe fila „Setări”.

5. Dezactivați „Protecție camera web”.

Ce trebuie să faceți dacă nu funcționează camera web