Ce este funcția Protecție cameră web din Bitdefender?

Acest ghid vă ajută să vă familiarizați rapid cu modulul Protecție cameră web din Bitdefender. Vom aborda principalele caracteristici ale modulului pentru a vă ajuta să înțelegeți cum funcționează și de ce este foarte bine să activați funcția de protecție a camerei web inclusă în soluțiile de securitate Bitdefender pentru Windows. În plus, vom oferi sfaturi pentru a vă ajuta să gestionați setările acestui modul.

Protecție cameră web

Ce este funcția Protecție cameră web?

Când vine vorba de protejarea camerei web, dezactivarea acesteia, acoperirea ei, sau revocarea privilegiilor unor aplicații nu sunt soluții practice. Aici apare rolul modulului Bitdefender Protecție cameră web. Pentru a preveni tentativele de șantaj cu ajutorul informațiilor confidențiale, funcția de protecție cameră web monitorizează în permanență aplicațiile care încearcă să vă acceseze camera și le blochează pe cele necunoscute.

 

Cum funcționează?

Aplicațiilor sigure și cele de încredere le este permis în mod automat accesul la camera web. O aplicație este considerată sigură de Bitdefender și i se permite în mod implicit accesul la camera dumneavoastră dacă are o anumită răspândire pe piață și dacă majoritatea utilizatorilor au ales să-i permită accesul.

Comportamentul este același, indiferent dacă PC-ul are sau nu o cameră integrată. În mod implicit, este activată opțiunea "Set application permissions based on community choice" (Stabilirea permisiunilor aplicațiilor pe baza alegerii comunității), ceea ce înseamnă că, atunci când o aplicație încearcă să vă acceseze camera, Bitdefender caută în Cloud o aplicație similară pe baza unui hash, iar dacă este găsită, se aplică regula de autorizare/blocare selectată de majoritatea utilizatorilor.

Ca măsură de siguranță, veți primi o notificare de fiecare dată când o aplicație necunoscută încearcă să dobândească accesul la cameră și veți avea posibilitatea de a o bloca sau de a-i permite accesul.

 

Administrarea setărilor

Pentru a activa protecția Camerei web, urmați pașii de mai jos:

1. Efectuați clic pe pictograma Confidențialitate din partea stângă a interfeței principale Bitdefender.

2. În panoul Protecție video și audio apăsați butonul Setări.

3. În secțiunea PROTECȚIE CAMERĂ WEB, efectuează clic pe butonul PORNIT/OPRIT.

4. Accesați apoi fila Setări.

5. Utilizați comutatorul pentru a activa sau dezactiva funcția de protecție a camerei web.

Administrarea setărilor protecție cameră web

Pentru a configura protecția camerei web, deschideți fila Setări din panoul Protecție video și audio. Aici, veți putea activa sau dezactiva următoarele opțiuni:

 

Blochează orice acces la camera web

Nicio aplicația nu va mai avea putea dobândi accesul la webcam.

 

• Blochează accesul browserelor la camera web

Niciun web browser, cu excepția Microsoft Edge sau Internet Explorer, nu va putea accesa camera web.

ⓘ Notă

Datorită procedurii de funcționare într-un singur proces a aplicațiilor Windows Store, Internet Explorer și Microsoft Edge nu pot fi detectate de către Bitdefender drept browsere web și, prin urmare, sunt excluse din această setare.

 

• Setează accesul la camera web pentru aplicații în funcție de preferințele utilizatorului Bitdefender

Dacă majoritatea utilizatorilor Bitdefender consideră o aplicație populară inofensivă, atunci accesul acesteia i se va permite în mod automat accesul la camera web. Dacă o aplicație folosită în mod frecvent este considerată ca fiind periculoasă de mulți utilizatori, atunci accesul acesteia va fi setat automat pe Blocat.

Veți fi informat de fiecare dată când una dintre aplicațiile instalate de tine se va regăsi pe lista aplicațiilor blocate de majoritatea utilizatorilor Bitdefender.

 

• Optează să primești notificări atunci când aplicațiile permise se conectează la camera web

Veți primi o notificare atunci când o aplicație de încredere va accesa camera web.

 

Cum pot să-mi protejez camera web de hackeri?

Din păcate, în ceea ce privește camerele web, securitatea este de multe ori ignorată de către unii producători, care preferă să se concentreze, în schimb, asupra aspectelor economice. Asemenea lucruri pot duce la situații extrem de periculoase, în care utilizatorii devin ținte ușoare pentru hackerii care vor să le acceseze dispozitivele. Pentru a vă proteja camera web de hackeri:

  • Nu utilizați niciodată setările implicite. Asigurați-vă că ați schimbat parolele și alte setări după ce instalați asemenea dispozitive.
  • Întotdeauna actualizați firmware-ul camerei.
  • Folosiți o soluție de securitate adecvată, capabilă de a proteja camere web.