Widget-ul de securitate Bitdefender: Instrument pentru monitorizarea securității computerului

Widget-ul de securitate BitdefenderAcest articol vă ajută să vă familiarizați cu widget-ul de securitate Bitdefender. Având în vedere creșterea numărului de atacuri și amenințări cibernetice, este mai important ca niciodată să vă asigurați că PC-ul dumneavoastră este protejat. O modalitate de a face acest lucru este utilizarea unui software de securitate precum Bitdefender, care oferă o varietate de funcții pentru a menține sistemul în siguranță. Pentru a facilita utilizarea, Bitdefender oferă, de asemenea, un Widget de securitate, o mică pictogramă care oferă o legătură rapidă către interfața principală, precum și alerte de securitate. După instalarea soluției de securitate Bitdefender pe Windows, este posibil să observați o nouă pictogramă în colțul din dreapta jos al ecranului: un cerc verde cu un laptop în mijloc. Laptopul are o bifă verde în partea dreaptă. Când treceți cursorul mouse-ului peste cerc, întreaga pictogramă devine albastră, iar în centru se afișează un "B". Această pictogramă se numește "Widget de securitate" și face parte din programul Bitdefender. Vă oferă o privire de ansamblu asupra produsului Bitdefender fără a mai deschide interfața.

 

Dacă plasați cursorul pe marginea cercului și țineți apăsată partea stângă a mouse-ului, puteți trage widget-ul Bitdefender oriunde doriți pe ecran, așa cum se arată în animația de mai jos. Widget-ul nu poate fi redimensionat, de exemplu, să-l faceți mai mic, dar îl puteți ascunde oricând atunci când doriți să nu-l mai vedeți.

repozitionare Widget

 

Ascundere / afișare Widget

Widget-ul de securitate Bitdefender este dezactivat în mod implicit. Dacă doriți să aveți acces rapid la setările Bitdefender, adăugați widgetul de securitate pe desktop folosind una dintre următoarele metode:

 

Din bara de sistem

  1. Faceți clic dreapta pe pictograma Bitdefender din bara de sistem.
  2. Faceți clic pe "Afișare widget de securitate" din meniul care apare.

Afisare

 

Din interfața Bitdefender

  1. Faceți clic pe Setări în meniul din partea stângă a interfeței Bitdefender.
  2. În fila General, comutați "Widget de securitate" în poziția pornit (albastru).

Setari Widget de securitate Bitdefender

 

De asemenea widget-ul poate fi ascuns făcând clic pe X-ul alb care apare atunci când puneți cursorul pe el, făcând clic dreapta pe pictograma din tava de sistem și selectând "Ascunde widget de securitate" sau dezactivându-l în setările Bitdefender. Acesta poate fi apoi reactivat prin efectuarea pașilor de mai sus.

Widget-ul de securitate Bitdefender

 

Monitorizarea Bitdefender prin Widget-ul de securitate

Adăugând acest widget pe desktop veți putea afla dintr-o privire informații importante referitoare la starea de securitate a produsului și aveți acces rapid la interfața principală sau la notificările produsului.

 

Deschideți fereastra principală Bitdefender

Făcând clic în interiorul cercului verde al widget-ului, acesta va deveni albastru și apoi va încărca tabloul de bord Bitdefender.

Bitdefender Security Widget

 

Monitorizați scanarea în timp real

Atunci când o sarcină de scanare la cerere (Scanare rapidă, Scanare de sistem, Scanare contextuală, Scanare programată) este în curs de desfășurare, widget-ul va deveni albastru deschis și va afișa un laptop deschis cu o bară de scanare care se mișcă în sus și în jos.

Scanare in Widget-ul de securitate Bitdefender

 

Trageți fișiere și foldere în widget pentru a fi scanate

Puteți scana rapid unul sau mai multe fișiere și foldere prin tragerea și plasarea acestora peste widget. La finalul scanării, rezultatele sunt afișate într-o nouă fereastră.

scanare

 

Vedeți când o actualizare este în curs

Animația cu norul și cercul apare atunci când Bitdefender verifică dacă există actualizări sau execută o actualizare, deoarece descarcă actualizarea de pe server. Exemplul de mai jos este de la o actualizare manuală, care aduce ecranul de actualizare. În caz contrar, actualizările automate Bitdefender vor fi afișate doar în widget, în timp ce actualizarea are loc în plan secund.

Actualizare in Widget-ul de securitate Bitdefender

 

Vedeți Notificările

În partea de jos a widget-ului este afișat contorul de notificări necitite. Dacă aveți un număr în partea de jos a widget-ului, aveți o notificare Bitdefender necitită. Făcând clic pe acea mică zonă circulară, se va afișa panoul Notificări unde puteți afla mai multe informații.

Notificari pe Widget-ul de securitate Bitdefender

 

Verificați nivelul de securitate

Widget-ul folosește același sistem de codare a culorilor ca și interfața principală Bitdefender, pentru a indica starea de securitate a computerului dumneavoastră.

 

Widget-ul rosu

Dacă ați avea o problemă mai critică, widget-ul ar deveni roșu pentru a vă atrage atenția. Deschideți interfața Bitdefender pentru a afla ce probleme afectează sistemul. Deoarece problemele detectate pot împiedica Bitdefender să vă protejeze împotriva amenințărilor sau reprezintă un risc major de securitate, vă recomandăm să le acordați atenție și să le remediați cât mai curând posibil. Pentru a remedia o problemă, faceți clic pe butonul de lângă problema detectată.

 

Widget-ul verde

Widget-ul rămâne verde atunci când nicio problemă nu vă afectează dispozitivul. Continuați să monitorizați starea de securitate a sistemului și rezolvați orice problemă în așteptare pentru a vă asigura că widget-ul de securitate Bitdefender rămâne verde și calculatorul este protejat.