Bitdefender oferă suport antimalware pentru Windows 7 și Windows 8.1 până în ianuarie 2025

Microsoft a încheiat oficial suportul pentru Windows 7 pe 14 ianuarie 2020 și pentru Windows 8.1 pe 10 ianuarie 2023, două versiuni populare ale sistemului de operare Windows. Încheierea perioadei de suport înseamnă că dispozitivele care rulează aceste versiuni de Windows vor continua să funcționeze, dar nu vor mai primi actualizări de securitate sau asistență tehnică din partea Microsoft, devenind ținta anumitor tipuri de infecții care exploatează vulnerabilități de sistem. Windows 7 a fost lansat în 2009, devenind una dintre cele mai utilizate versiuni de Windows, cu o cotă de piață de aproximativ 3.33% începând cu 2023. Windows 8.1 a fost lansat în 2013 având în prezent o cotă de piață mult mai mică, de 0,61%.

Bitdefender oferă suport antimalware pentru Windows 7 & Windows 8.1

Este posibil ca multe persoane să folosească încă aceste versiuni de Windows și să nu fie la curent cu riscurile asociate folosirii unui sistem de operare nesuportat. Prin urmare, este recomandat ca utilizatorii să treacă la o versiune mai nouă de Windows precum Windows 11, pentru a se asigura că vor beneficia de actualizări de securitate și asistență tehnică din partea Microsoft. Actualizarea la o versiune mai nouă de Windows se poate face prin achiziționarea unui nou computer cu Windows 11 preinstalat sau prin achiziționarea unei licențe Windows 11 și actualizarea unui PC existent. În timp ce actualizarea poate reprezenta un mic inconvenient și un cost pentru unii, este important de reținut că riscurile folosirii unui sistem neactualizat depășesc cu mult inconvenientele. Fără actualizări de securitate, computerele sunt vulnerabile în fața amenințărilor cibernetice și nu pot beneficia de noile caracteristici și îmbunătățiri din noile versiuni de Windows.

 

Bitdefender oferă suport antimalware pentru Windows 7 și Windows 8.1 până în 2025

Bitdefender înțelege dificultățile și provocările cu caracter de securitate cu care se confruntă utilizatorii și își propune să-i ajute să rămână protejați pe parcursul schimbărilor de software. Bitdefender va continua să ofere suport antimalware pentru Windows 7 și Windows 8.1 până la 14 ianuarie 2025. Acest lucru înseamnă că soluțiile de securitate Bitdefender pot proteja în continuare Windows 7 și Windows 8.1 împotriva infecțiilor, atât timp cât vor primi actualizări și suport pentru calculatoarele care rulează aceste sisteme de operare. Vă invităm să verificați pagina Bitdefender privind politica end of life pentru actualizări cu privire la momentul în care vom înceta sa oferim asistență pentru aceste sisteme de operare Windows.

 

Suportul antimalware nu înlocuiește actualizările de securitate Microsoft

Suportul antimalware se referă la actualizările de securitate și suportul continuu oferit de companiile de tehnologie de securitate cibernetică pentru a proteja computerele care rulează Windows 7 și Windows 8.1 de software malițios. Atunci când Microsoft oprește suportul pentru o versiune de Windows, încetează și dezvoltarea și distribuirea actualizărilor de securitate pentru versiunea respectivă. Prin urmare, versiunile de Windows care nu beneficiază de suport, cum ar fi Windows 7 sau 8.1, devin mai vulnerabile. Este important să rețineți că, deși suportul antimalware Bitdefender poate ajuta la protecția împotriva amenințărilor cibernetice, acesta nu înlocuiește actualizările de securitate furnizate de Microsoft. Software-ul antimalware nu poate remedia vulnerabilitățile sistemului de operare, care ar putea fi exploatate de hackeri.

Ca atare, deși suportul antimalware poate oferi un nivel suplimentar de protecție, Bitdefender recomandă clienților Windows 7 și Windows 8.1 să migreze la cea mai recentă versiune suportată a unui sistem de operare cât mai curând posibil pentru a primi actualizări de securitate și asistență tehnică din partea Microsoft, beneficiind pe deplin de cele mai recente tehnologii de securitate.