Mac-ul este foarte încet de când am instalat Bitdefender, consum BDLDaemon

Dacă Mac-ul dumneavoastră este foarte încet de când ați instalat Bitdefender Antivirus for Mac sau ați observat in Activity Monitor că BDLDaemon consumă mult din CPU sau memorie, aici veți găsi sfaturi utile pentru ca macOS să funcționeze din nou la parametri normali.

Acest articol este de ajutor pentru cei care se confruntă cu o încetinire generală a sistemului. Dacă întâmpinați întârzieri numai în timpul navigării, vă invităm să consultați acest articol.

 

Ce este BDLDaemon?

BDLDaemon este un proces al aplicației Bitdefender Antivirus for Mac. Rolul său principal este de a menține în mod activ Mac-ul în siguranță împotriva amenințărilor cibernetice prin scanarea și eliminarea oricărui software dăunător care ar putea rula în fundal. De fiecare dată când un fișier este deschis sau creat, Bitdefender îl verifică pentru a detecta dacă există programe malware. Această componentă Bitdefender Antivirus for Mac asigură, de asemenea, actualizarea bazei de date cu semnături de viruși pentru a menține protecția la zi.

Uneori, în funcție de configurația sistemului și de aplicațiile active, scanarea în fundal poate afecta performanța macOS. Acest lucru se întâmplă deoarece există anumite aplicații sau procese de sistem care utilizează în mod constant resursele Mac-ului, iar Bitdefender supraveghează activitatea acestora.

BDLDaemon

 

Interpretarea corectă a consumului CPU BDLDaemon

Activity Monitor arată consumul CPU al BDLDaemon în raport cu numărul total de nuclee de procesor. Acest lucru înseamnă că, dacă utilizați un Mac cu un procesor cu 6 nuclee, consumul de CPU poate ajunge până la 600%. În mod similar, procesoarele cu 8 nuclee pot ajunge până la 800% etc.

Consumul este indicat în partea de jos a ferestrei Activity Monitor. În această imagine, în ciuda impresiei că procesul BDLDaemon consumă 99,7% din CPU, sistemul este de fapt 67,53% inactiv.

Interpretarea corectă a consumului CPU BDLDaemon

În timpul unei scanări Bitdefender la cerere sau în fundal, este normal să crească consumul CPU al BDLDaemon. Scanarea implică procese intensive care necesită resurse semnificative pentru a analiza fișierele, folderele și zonele de sistem în căutarea amenințărilor. Creșterea temporară a utilizării resurselor care apare în timpul scanării sistemului și al scanării rapide este normală. Ea nu încetinește semnificativ macOS și nu trebuie interpretată ca fiind o problemă.

 

De ce funcționează încet Mac-ul?

Dacă Mac-ul funcționează mai lent după instalarea Bitdefender Antivirus, probabil că este din cauza scanării din fundal efectuată de BDLDaemon. Pentru a verifica dacă aceasta este cauza, încercați să dezactivați Bitdefender Shield. Atunci când dezactivați funcția Shield, Bitdefender funcționează doar ca un scaner la cerere și nu mai rulează în mod constant în fundal. Pentru a dezactiva Bitdefender Shield:

  1. Deschideți interfața Bitdefender Antivirus for Mac.
  2. În meniul din partea stângă, faceți clic pe Preferințe.
  3. În fila Protecție, opriți comutatorul Bitdefender Shield.
  4. Faceți clic pe butonul OK după ce alegeți cât timp doriți să opriți scutul Antivirus for Mac.
  5.  Introduceți numele și parola de administrator Mac atunci când vi se solicită, pentru a permite acțiunea.

Bitdefender Shield = test dacă Mac-ul funcționează încet

 

Acum, verificați dacă Mac-ul funcționează în continuare lent după ce ați dezactivat Bitdefender Shield și urmați pașii corespunzători de mai jos :