Mac-ul meu este foarte încet de când am instalat Bitdefender Antivirus for Mac (încetinire generală) / Utilizare intensă a procesorului BDLDaemon

OBSERVAȚIEAcest articol este de ajutor pentru cei care se confruntă cu o încetinire generală. Dacă întâmpini întârzieri numai în timpul navigării, citește acest articol.

Bitdefender Antivirus for Mac oferă protecție în timp real (Autopilot). Acest lucru înseamnă actualizarea automată a bazei de date de semnături de viruși (la fiecare oră) și monitorizarea automată a proceselor active (în fundal). De fiecare dată când utilizatorul sau o aplicație accesează un fișier sau creează unul nou, Bitdefender va monitoriza procesul pentru a bloca executarea codurilor malițioase.

Uneori, în funcție de configurarea sistemului și de aplicațiile active, scanarea în fundal poate afecta performanțele sistemului. Configurarea sistemului și aplicațiile diferă de la un calculator la altul, cu toate acestea mecanismul este același: există aplicații sau procese de sistem care accesează în mod continuu resursele, iar Bitdefender monitorizează această activitate. Iată câteva lucruri pe care poți încerca să le faci pentru a rezolva această situație:

OBSERVAȚIETestează dacă întârzierile persistă după ce ai oprit funcția Autopilot. Când oprești funcția Autopilot, Bitdefender funcționează numai ca scanner la cerere. Nu mai efectuează scanările în fundal.

Dacă întârzierile persistă, nu Bitdefender este cauza. Altfel, urmează pașii de mai jos:

1. Repornește Mac-ul în modul Safe Boot.

Astfel se va verifica automat discul de pornire și se vor repara orice erori potențiale. Pentru a face acest lucru, poți urma instrucțiunile detaliate aici.

2. Execută procedura de prim ajutor First Aid pe discul de pornire (Macintosh HD) utilizând Disk Utility din meniul Applications > Utilities.

OBSERVAȚIE: Pentru Yosemite 10.10.5 și Mavericks 10.9.5, poți de asemenea executa funcția Repair Permissions pe discul de pornire.

1824 1

3. Repornește în modul normal (fără a apăsa nicio tastă) și reconstruiește indicele Spotlight.

Pașii necesari pentru a face acest lucru sunt explicați în acest articol.

4. Execută o Scanare Completă.

Operațiunea de Scanare Completă va crea o bază de date cache a tuturor fișierelor care au fost scanate. Următoarea scanare va verifica baza de date cache. Dacă fișierul a fost modificat sau dacă nu există în baza de date cache, acesta va fi scanat. Altfel, dacă fișierul este marcat ca fiind sigur și dacă nu există schimbări, acesta va fi sărit. Majoritatea fișierelor sunt modificate rar, astfel performanța se va îmbunătăți prin scanarea unui număr considerabil mai mic de fișiere.

OBSERVAȚIE: Opțiunile Scanează numai fișierele noi și pe cele modificate și Nu scana conținutul fișierelor de backup din secțiunea Preferințe > Protecție trebuie să fie active.

mac nou foarte încet

5. Verifică aplicația Activity Monitor (o poți deschide din Applications > Utilities) pentru a verifica aplicațiile care consumă prea multe resurse.

Aplicațiile care se sincronizează cu serverele din cloud își modifică de regulă fișierele sau descarcă fișiere noi pe discul local provocând o scanare intensă în fundal. Renunță la aplicații una câte una (aplicații e-mail, aplicații de backup pe cloud, aplicații de stocare pe cloud) și verifică dacă există vreo îmbunătățire.

6. Exclude orice alte unități de disc de backup dacă utilizezi aplicații ale terților

7. Exclude orice unități de disc / partiții NTFS externe sau locale, inclusiv Boot Camp.

• Deschide fereastra principală Bitdefender.

• Selectează Protecție și accesează fila Antivirus.

• În fila Excepții, selectează Deschidere.

• Utilizează butonul “+” pentru a adăuga o unitate de disc / un element sau pur și simplu trage și lasă unitatea de disc.

Excepții mac nou

1824 4

8. Dezactivează partajarea de fișiere pentru Parallels:

• Deschide Parallels

• Accesează Opțiuni

• Accesează Partajare

• Dezactivează Scurtăturo către discurile virtuale de pe desktop-ul Mac

Dacă întârzierile persistă, deschide un tichet sau răspunde la cel pe care l-ai deschis deja și trimite-ne / spune-ne următoarele:

• Capturi de ecran care afișează procesele în Monitorul de Activități (selectează secțiuni procesor, disc și memorie). Poți realiza o captură de ecran urmând instrucțiunile furnizate aici.

• Jurnal BDProfiler. Generează un jurnal BDProfiler utilizând instrucțiunile furnizate aici.

• Un jurnal cu Informații de sistem. Află cum să trimiți jurnalul Informații sistem aici.