Bitdefender Firewall : Prezentare generală și caracteristici

Funcția Firewall din Bitdefender protejează calculatorul contra tentativelor de conectare interne și externe neautorizate, atât în rețele locale, cât și pe internet. Este asemănător unui paznic - ține evidența tentativelor de conectare și decide pe care le permite și pe care le blochează. Informațiile personale sunt protejate de hackeri și furturile de date.

Funcția Firewall din Bitdefender

Citiți in continuare mai multe despre modulul Firewall din Bitdefender.

 

ACCES APLICAȚIE

Puteți vizualiza cu ușurință ultimele 15 programe (procese) pentru care au fost create regulile firewall prin accesarea ferestrei de acces Aplicație. Pentru a face asta, este necesar să:

1. Accesați fereastra Protectie din interfața principală Bitdefender.

2. În panoul FIREWALL, faceți clic pe Setări.

3. Mergeți la fereastra Acces aplicație.

Aici puteți vedea cele mai recente programe care au trecut prin Firewall-ul Bitdefender și rețeaua de internet la care sunteți conectat. Pentru a vedea regulile create pentru o anumită aplicație, dați clic pe aceasta și apoi pe linkul Vezi regulile aplicației.

OBSERVAȚIE: În condiții normale, Bitdefender creează în mod automat o regulă de fiecare dată când o aplicație încearcă să acceseze internetul. De asemenea, puteți edita sau adăuga manual reguli pentru aplicații.

 

REGULI

În tab-ul REGULI, puteți să căutați diversele aplicații pentru care au fost create reguli. În același timp, poți filtra regulile în funcție de tipurile de rețea cărora li se aplică.

Pentru fiecare regulă, următoarele informații sunt aplicate:

Rețea

Acestea sunt procesele și tipurile de adaptoare de rețea cărora li se aplică regula. Regulile sunt create automat pentru a filtra accesul la rețea sau Internet prin oricare adaptor. În mod implicit, regula se aplică oricărei rețele. Poți crea reguli sau poți modifica regulile existente manual pentru a filtra accesul unei aplicații la rețea sau la internet printr-un adaptor specific (de exemplu, un adaptor de rețea wireless).

Protocol

Protocolul IP căreia i se aplică regula, În mod implicit, regula se aplică oricărui protocol.

Trafic

Selectați direcția traficului căreia i se aplică regula.

Porturi

Protocolul PORT căreia i se aplică regula, În mod implicit, regulile se aplică tuturor porturilor.

IP

Protocolul internet (IP) căruia i se aplică regula. În mod implicit, regula se aplică tuturor adreselor IP.

Acces

Alegeți dacă aplicației îi este permis sau blocat accesul la internet și rețea în condițiile specificate.

 

ADAPTOARE REȚEA

Indiferent că te conectezi la internet printr-un adaptor Wi-Fi sau printr-un adaptor Ethernet, poți configura setările care dorești să fie aplicate pentru o navigare sigură. Opțiunile disponibile sunt următoarele:

• Dinamic – tipul rețelei va fi setat automat în funcție de profilul rețelei conectate, Acasă/Birou sau Public. Atunci când se întâmplă acest lucru, se vor aplica numai regulile de Firewall valabile pentru tipul de rețea respectiv sau cele definite pentru a se aplica tuturor tipurilor de rețea.

• Acasă/Birou – tipul de rețea va fi întotdeauna Acasă/Birou, indiferent de profilul rețelei conectate. Atunci când se întâmplă acest lucru, se vor aplica numai regulile de Firewall pentru modul Acasă/Birou sau cele definite pentru a se aplica tuturor tipurilor de rețea.

• Public - tipul de rețea va fi întotdeauna Public, indiferent de profilul rețelei conectate. Atunci când se întâmplă acest lucru, se vor aplica numai regulile de Firewall pentru modul Public sau cele definite pentru a se aplica tuturor tipurilor de rețea.

 

SETĂRI

Următoarele opțiuni avansate pot fi configurate în fila Setări:

Setări - funcția firewall din Bitdefender

   • Protecție împotriva scanării porturilor - detectează și blochează încercările de a afla ce porturi sunt deschise. Scanările de porturi sunt utilizate frecvent de hackeri pentru a afla ce porturi sunt deschise pe dispozitivul dvs. Aceștia ar putea intra apoi în dispozitivul dvs. dacă găsesc un port mai puțin sigur sau vulnerabil.
   • Mod Alertă (fostul mod Paranoid) - sunt afișate alerte de fiecare dată când o aplicație încearcă să se conecteze la internet. Atunci când modul alertă este activat, funcția Profiluri este dezactivată automat. Modul Alert poate fi utilizat simultan cu Battery Mode (Modul baterie).
   • Permite accesul la rețeaua de domeniu - permiteți sau refuzați accesul la resursele și partajările definite de controlorii dvs. de domeniu. Această opțiune este vizibilă numai dacă PC-ul face parte dintr-o rețea în domeniu.
   • Mod ascuns - stabilește dacă puteți fi detectat de alte dispozitive. Faceți clic pe "Edit stealth settings" (Editare setări invizibile) pentru a alege când dispozitivul dumneavoastră trebuie sau nu să fie vizibil pentru alte calculatoare.
   • Comportament implicit al aplicației - permite firewall-ului Bitdefender să aplice setări automate aplicațiilor fără reguli definite. Faceți clic pe "Editare reguli implicite" pentru a alege dacă setările automate trebuie aplicate sau nu.
   • Folosește modul de detecție pasivă - se referă la detecția dispozitivelor prin DHCP (Dynamic Host Configuration Protocol). Când acest buton este oprit, funcția firewall din Bitdefender interceptează pachetele DHCP doar pe portul 67 UDP. Când este pornit, firewall-ul primește toate pachetele fără a interfera cu serverele DHCP care rulează local pe sistem.