Cum instalez Bitdefender Parental Control pe macOS

În acest articol, vă vom prezenta cum se poate instala cu ușurință funcția Bitdefender Parental Control pe un dispozitiv Apple cu sistem de operare macOS.

1. Accesați Bitdefender Central și conectați-vă la contul dumneavoastră.

2. Selectați Dispozitivele mele în bara laterală.

3. În secțiunea Dispozitivele mele, faceți clic pe + Instalează produsele Bitdefender pe dispozitivele tale.

4. Va apărea o nouă fereastră. Alegeți Parental Control.

NOTĂ: Dacă nu este adăugat niciun profil de copil, sunteți invitat să creați unul. Pentru detalii, parcurgeți acest articol - Cum creez un profil de copil în Bitdefender Parental Control.

5. Accesați linkul de descărcare afișat pe ecran de pe Mac-ul copilului.

• Puteți copia linkul afișat făcând clic pe butonul situat în partea dreaptă a acestuia, apoi deschideți-l pe dispozitivul macOS al copilului.

• Sau puteți face clic pe „Trimite link-ul de descărcare”. Apoi introduceți o adresă de  e-mail care poate fi accesata de pe Mac-ul copilului și faceți clic pe „Trimite e-mail”.

6. Se va încărca o pagină web similară acesteia. Faceți clic pe DESCĂRCARE ȘI INSTALARE.

7. Salvați kitul de instalare pe Mac-ul copilului. Deschideți fișierul descărcat și instalați programul Bitdefender Parental Control urmând instrucțiunile prezentate în acest articol (puteți începe cu pasul 5).

NOTĂ: Dacă Bitdefender Antivirus for Mac este deja instalat pe sistem, săriți peste această parte și continuați cu pasul 8 de mai jos.

8. Reveniți în contul dumneavoastră Central și accesați din nou secțiunea Control Parental.

9. În fila cu numele profilului de copil, faceți clic pe ADAUGĂ DISPOZITIV. Sau accesați OPȚIUNI și alegeți Vizualizare dispozitive.

10. O listă cu toate dispozitivele din contul dumneavoastră Central este afișată. Faceți clic pe cercul de lângă dispozitivul macOS al copilului, apoi apăsați butonul ATRIBUIE.  In câteva momente, Parental Control se va instala automat pe dispozitivul cu macOS.

11. Daca instalați Parental Control pe macOS 10.13 High Sierra sau o versiune mai noua, veți fi informat că o extensie de sistem semnată Bitdefender a fost blocată. Aceasta nu este consecința unei erori, ci o setare de securitate. Dați clic pe butonul OK.

12. Va apărea o nouă fereastră, cu pașii necesari pentru a rula Bitdefender corect. Faceți clic pe linkul Securitate și confidențialitate.

13. După accesarea secțiunii Securitate și confidențialitate, apăsați lacătul situat în partea inferioară a ferestrei. Introduceți parola unui cont de administrator și alegeți Deblocare. Apoi faceți clic pe butonul Permite / Detalii.

NOTĂ: Dacă mai multe aplicații trebuie să fie permise, va fi afișată o listă. Bifați casetele Parental Control, apoi faceți clic pe OK.

14. Reporniți dispozitivul macOS.

15. Va apărea o fereastră nouă - Filter Network Content. Faceți clic pe butonul Permite.

16. Apoi, deschideți Preferințe sistem, selectați Securitate și confidențialitate și accesați fila Confidențialitate. În fila Confidențialitate, faceți clic pe lacătul din colțul din stânga jos. Introduceți parola unui cont de administrator, apoi alegeți Deblocare.

17. Bifați caseta din fața acestor două intrări Bitdefender din listă:

• ES

• Parental Control

18. Veți vedea următorul mesaj: „Parental Control” nu va avea acces complet la disc până la terminarea activității aplicației. Apăsați butonul Termină și redeschide.

Felicitări! Ați încheiat cu succes instalarea Bitdefender Parental Control pe Mac.