Contactați direct echipa noastră de asistență clienți

Cum optimizez spațiul de stocare pe hard disk folosind serviciul Curățare Disc din Bitdefender 2017

Fișierele inutile care ocupă spațiu pe hard disk ar putea cauza o încetinire a sistemului. Astfel, este recomandat să efectuați operațiuni de curățare a acestuia la intervale regulate.

Funcția Curățare Disk (Disk Cleanup) din Bitdefender vă ajută să eliberați spațiu pe hard disk, prin identificarea fișierelor de dimensiuni mari, pe care nu le mai folosiți.

Pentru a vă curăța sistemul, veți fi nevoiți să:

 

1. Click pe pictograma , situată pe partea stângă a interfeței principale Bitdefender.

2. Faceți click pe opțiunea Curățare Disc.

3. Va fi afișată o fereastră în care vi se va explica cum puteți elibera spațiu cu ajutorul funcției Curățare Disc. Click pe CONTINUĂ.

NOTĂ: Veți vedea o listă cu partițiile disponibile. Pe lângă partițiile Windows, pot fi scanate și afișate în listă și hard disk-uri externe și dispozitive USB.

4. Click pe butonul SCANARE din dreptul partiției pe care doriți să o verificați.

NOTĂ: Partiția selectată va fi analizată. Așteptați până când Bitdefender finalizează căutarea fișierelor de mari dimensiuni.

 

5. Click pe VIZUALIZARE pentru a dobândi acces la fișierele din locația respectivă.

NOTĂ: Aici puteți vedea rezultatele operațiunii. În partea stângă a ferestrei se găsește un grafic în care puteți observa cantitatea de spațiu ocupată de fiecare fișier în parte. Plasați cursorul deasupra acestuia pentru a vedea numele fișierelor și dimensiunile lor.

NOTĂ: Pentru a naviga în fițierele din partiția alesă, facți click pe acestea în partea dreaptă a ferestrei. Pentru a vedea conținutul lor, faceți click pe Arată în File Explorer (butonul este reprezentat printr-o lupă, aflată lângă dimensiunea fișierului).

 

6. Glisați fișierele pe care doriți să le ștergeți în partea inferioară a ferestrei. Dacă vreți să le analizați încă dată, puteți face click pe butonul VIZUALIZARE. Pentru a începe procesul de ștergere a acestora, click pe butonul ȘTERGE PERMANENT.

NOTĂ: Fișierele de sistem nu pot fi șterse. Nu puteți și nu este recomandat să ștergeți fișiere precum C:\Windows sau C:\Program Files. Pentru a elimina programele nedorite, accesați tab-ul Programe și Caracteristici (Programs and Features) din Panoul de Control și dezinstalați-le.

 

7. Confirmați alegerea făcută.

Nu ai gasit o soluție pentru problema ta? Trimite-ne un e-mail si vom răspunde la întrebarea ta în cel mai scurt timp posibil.

Evaluează acest articol:

Trimite