Cum pot opri reclamele pop-up pe telefonul Android?

Reclamele pop-up de pe telefoanele și tabletele Android pot fi deranjante. Acestea perturbă adesea experiența din timpul navigării sau utilizării aplicațiilor. Acest tutorial oferă pași ușor de urmat pentru a opri reclamele pop-up și pentru a recâștiga controlul asupra dispozitivului, incluzând eliminarea aplicațiilor care cauzează reclame pop-up și ajustarea setărilor browserului.

De ce primesc reclame pop-up pe Android?

Pop-up-urile sunt cauzate, de obicei, de aplicații terțe care afișează reclame pe dispozitivul Android. Aceste aplicații pot părea legitime, dar funcționează în fundal pentru a genera venituri din reclame pentru dezvoltatorii de aplicații. În plus, unele site-uri web îi păcălesc pe utilizatori să permită notificări, ceea ce duce la reclame pop-up nedorite pe dispozitiv.

 

Metoda 1: Dezinstalare aplicații care cauzează pop-up-uri

O anumită aplicație instalată pe telefon poate fi sursa reclamelor pop-up. Dezinstalați orice aplicații necunoscute, suspecte sau neutilizate pentru a rezolva problema:

1.  Deschideți Setări ⚙︎ pe telefonul Android.

2. Apăsați pe Aplicații > Toate aplicațiile.

         

 

3. Atingeți numele aplicației (aplicațiilor) neidentificate responsabile de reclamele pop-up și apoi alegeți Dezinstalează.

         

 

Ștergerea aplicațiilor care nu se dezinstalează

Unele aplicații pot utiliza privilegii de administrator pentru a vă împiedica să le dezinstalați. Dacă opțiunea de dezinstalare nu este disponibilă, revocați privilegiile de administrator ale aplicației:

1.  Deschideți Setări ⚙︎ pe telefonul Android.

2. Derulați în jos și apăsați pe Securitate.

 

3. Accesați  Mai multe setări de securitate (Alte setări de securitate pe unele modele) > Aplicații pentru administratorul dispozitivului.

ⓘ  Puteți utiliza, de asemenea, bara de căutare din Setări Android pentru a găsi secțiunea Aplicații pentru administratorul dispozitivului.

         

 

3. Găsiți aplicația pe care doriți să o dezinstalați și utilizați comutatorul pentru a dezactiva privilegiile de administrare ale aplicației.

Pe unele dispozitive Android, este posibil să fie nevoie să atingeți numele aplicației și apoi să alegeți Dezactivează această aplicație de administrare a dispozitivului.

4. Acum, reveniți la Setări ⚙︎ > Aplicații > Toate aplicațiile > încercați din nou să dezinstalați aplicația care cauzează pop-up-uri.

 

 

Metoda 2: Dezactivare notificări push pe site-uri web

Pentru a opri notificările de pe site-urile web, ștergeți memoria cache a browserului și dezactivați notificările push în setările Google Chrome:

1.  Deschideți Setări ⚙︎ pe telefonul Android.

2. Apăsați pe Aplicații > Toate aplicațiile.

         

 

3. În lista de aplicații instalate, atingeți numele browserului pe care îl utilizați (de exemplu, Chrome, Firefox etc.).

 

4. Apăsați Oprește forțat > OK pentru a închide procesul browserului.

         

 

5. Apoi, pentru a șterge datele de navigare, apăsați Spațiul de stocare si memoria cache > Golește memoria cache.

         

 

6. Deschideți browserul Chrome pe dispozitivul dumneavoastră Android. Chrome

7. Atingeți meniul cu trei puncte   în colțul din dreapta sus, apoi selectați Setări în meniu.

 

8. Derulați în jos și apăsați pe Setări site >  Notificări.

         

 

9. Comutați Notificări în poziția dezactivat pentru a vă asigura că site-urile web nu vă pot solicita să trimiteți notificări.

 

10. În secțiunea Excepții, comutați Afișare notificări în poziția dezactivat pentru fiecare site web listat.

         

 

11. Reveniți la secțiunea Setări site din cadrul setărilor Chrome.

 

12. Apăsați pe Pop-up-uri și redirecționări > comutați opțiunea Pop-up-uri și redirecționări în poziția oprit.

         

 

 

Preveniți reclamele pop-up și programele malware

Prin implementarea pașilor descriși în acest ghid, puteți elimina reclamele pop-up de pe dispozitivul dvs. Android.

Ca soluție preventivă, luați în considerare instalarea Bitdefender Mobile Security pentru Android. Această aplicație de securitate excepțională oferă funcții avansate, precum Detecția anomaliilor la nivelul aplicațiilor și Scanare Malware, care pot ajuta la evitarea instalării aplicațiilor malițioase pe dispozitiv. Adoptând o abordare preventivă în ceea ce privește securitatea mobilă, vă puteți bucura de o experiență de navigare mai sigură, fără a fi deranjat de reclamele pop-up.