Home » Consumer Support » Cum poți scana sistemul pentru identificarea vulnerabilităților

Cum poți scana sistemul pentru identificarea vulnerabilităților

Un pas important în protejarea dispozitivului tău împotriva acțiunilor și aplicațiilor periculoase este de a menține actualizat sistemul de operare și aplicațiile pe care le utilizezi în mod regulat. Mai mult, pentru a împiedica accesul fizic neautorizat la dispozitivul tău, este necesară configurarea de parole puternice (parole ce nu pot fi ghicite cu ușurință) pentru fiecare cont de utilizator Windows, precum și pentru rețelele Wi-Fi la care te conectezi. Ar trebui să verifici și să remediezi vulnerabilitățile sistemului săptămânal sau o dată la două săptămâni. 

Pentru a detecta vulnerabilitățile sistemului, Bitdefender necesită o conexiune activă la internet.

Pentru a-ți scana sistemul în vederea identificării vulnerabilităților:

1. Efectuează clic pe Securitate din meniul de navigare al interfeței Bitdefender.

2. În panoul VULNERABILITĂȚI, selectează Deschide.

3. În fila Scanare vulnerabilități selectează Începe scanarea, apoi așteaptă ca Bitdefender să verifice sistemul tău pentru a identifica vulnerabilitățile. Vulnerabilitățile detectate sunt grupate în trei categorii:

SISTEM DE OPERARE

Securitatea sistemului de operare

Setările modificate ale sistemului care îți pot compromite dispozitivul și datele, cum ar fi avertismentele afișate când fișierele executate efectuează modificări asupra sistemului fără permisiunea ta sau când dispozitivele MTP, cum ar fi telefoanele sau camerele, se conectează și execută diferite operațiuni fără știrea ta.

Actualizări Windows importante

Se afișează o listă de actualizări Windows importante care nu sunt instalate pe computerul tău. Ar putea fi necesară repornirea sistemului pentru a permite finalizarea instalării de către Bitdefender. Reține că instalarea actualizărilor poate dura câteva minute.

Conturi Windows vulnerabile

Poți vedea lista conturilor de utilizator Windows configurate pe dispozitivul tău și nivelul de protecție asigurat de parola acestora. Poți să soliciți utilizatorului să schimbe parola la următoarea autentificare sau poți schimba ta parola imediat. Pentru a seta o nouă parolă pentru sistemul tău, selectează Schimbă parola acum. Pentru a crea o parolă puternică, îți recomandăm să utilizezi o combinație de litere mari și mici, numere și caractere speciale (cum ar fi #, $ sau @).

 

APLICAȚII

Securitate browser

Modificări ale setărilor dispozitivului tău care permit executarea fișierelor și programelor descărcate prin Internet Explorer fără o validare a integrității, ceea ce ar putea conduce la compromiterea dispozitivului tău.

Actualizări aplicații
Pentru a vedea informațiile despre aplicația care urmează a fi actualizată, clic pe numele acesteia din listă. Dacă o aplicație nu este la zi, accesează Descărcare versiune nouă pentru a descărca versiunea ce mai recentă.

 

NETWORK

Rețea și date de autentificare

Setările modificate ale sistemului cum ar fi conectarea automată la rețele hotspot nesecurizate fără știrea ta sau neefectuarea criptării asupra traficului de ieșire prin canalul securizat.

Rețele Wi-Fi și routere

Pentru a afla mai multe despre rețeaua wireless și routerul la care ești conectat, clic pe numele acesteia din listă. Dacă se recomandă să setezi o parolă mai puternică pentru rețeaua ta de acasă, asigură-te că urmezi instrucțiunile noastre, astfel încât să poți rămâne conectat fără să-ți faci griji cu privire la confidențialitatea datelor tale.

Atunci când sunt disponibile și alte recomandări, urmează instrucțiunile pentru a te asigura că rețeaua ta de acasă este protejată de ochii iscoditori ai hackerilor.

A fost util acest articol?
Rating: 1.0/1. From 2 votes.
Please wait...

    Sorry about that

    How can we improve it?

    For any issues with Bitdefender you can always contact us using this form

    Popular tutorial videos icon

    Videoclipuri populare "Cum să"