Cum evaluați vulnerabilitățile rețelei cu funcția Bitdefender BOX Scanare Vulnerabilități

Ce este funcția Bitdefender BOX Scanare Vulnerabilități?

Dispozitivele Internet of Things (IoT) sunt produse de bază, iar singura modalitate de a obține profit este menținerea costurilor la un nivel minim, crescând în același timp producția. Deși securitatea ar trebui să fie o prioritate de top pentru toți furnizorii, securitatea și testele de securitate sunt aspectul cel mai des neglijat. Unele dintre aceste dispozitive sunt livrate cu credențiale implicite sau la nivel de hardware. Altele adăpostesc erori în firmware care pot fi exploatate de la distanță. Cei mai mulți proprietarii nu cunosc aceste carențe de securitate până când dispozitivele lor nu sunt exploatate.

Bitdefender BOX Scanare Vulnerabilități

Bitdefender BOX încorporează o tehnologie care ajută utilizatorii să înțeleagă ce dispozitive din rețeaua lor sunt afectate și cum ar trebui să abordeze acest aspect. Vulnerability Scan este o funcție Bitdefender BOX care scanează rețeaua, identifică și vă informează cu privire la toate vulnerabilitățile găsite în dispozitivele conectate și echipamentele de rețea care pot compromite integritatea, ducând la acces neautorizat de la distanță, furt de date sau atacuri malițioase.

Din experiență, știm că hackerii nu vor pătrunde în smart TV-ul dvs. pentru a-l porni și opri sau pentru a schimba canalele, ci mai degrabă pentru a obține acces la celelalte dispozitive. Este nevoie doar de un singur dispozitiv slab pentru a permite accesul la întreaga rețea de acasă. Din fericire, funcția Bitdefender BOX Scanare Vulnerabilități vă poate ajuta să identificați aceste vulnerabilități și să le remediați în timp util.

 

Cum funcționează tehnologia Scanare Vulnerabilități?

Ori de câte ori conectați un dispozitiv în rețea, Bitdefender BOX îl detectează și îl identifică cu ajutorul mai multor tehnologii brevetate. După ce este identificat corect, se efectuează o serie de teste specifice mărcii și modelului dispozitivului, pentru a identifica configurațiile greșite și defectele.

Unele dintre aceste teste sunt legate de modul în care interacționează cu rețeaua. Acestea includ verificări ale serviciilor deschise care ar putea expune involuntar dispozitivul la lumea exterioară (SSH, Telnet) sau ale acreditărilor implicite cunoscute ca fiind livrate cu dispozitivul. De asemenea, se execută un atac de dicționar pentru a identifica parolele slabe care ar putea fi setate de către furnizor sau utilizator.

Bitdefender BOX merge mult mai adânc în sondarea defectelor decât alte dispozitive de securitate IoT. Analiștii Bitdefender Cyber-Threat Intelligence creează "carduri de dispozitiv" prin compilarea vulnerabilităților publice (CVE), precum și a problemelor descoperite intern, pentru a oferi utilizatorilor o imagine de ansamblu completă a nivelului lor de securitate. Cercetarea internă include inspectarea manuală a firmware-ului dispozitivelor, a componentelor bazate pe cloud și a aplicațiilor web pentru a pune cap la cap o imagine completă a securității dispozitivului.

Bitdefender BOX supraveghează vigilent aceste dispozitive. După scanarea automată inițială a vulnerabilităților, utilizatorii pot iniția o evaluare a vulnerabilităților la cerere pentru orice dispozitiv online, ori de câte ori au nevoie.

 

Evaluarea integrității rețelei cu funcția Scanare Vulnerabilități din Bitdefender BOX

În mod implicit, Bitdefender BOX va scana toate dispozitivele în vederea identificării vulnerabilităților atunci când acestea se conectează pentru prima dată la rețeaua protejată de BOX.

Dacă doriți, se poate efectua și o scanare la cerere a vulnerabilităților parcurgând pașii de mai jos:

1. Deschideți aplicația Bitdefender Central instalată pe smartphone-ul dvs. și mergeți la pictograma "Devices" (Dispozitive) din partea de jos a ecranului.

Bitdefender Central - devices

 

2. În lista de dispozitive, selectați dispozitivul pe care doriți să îl scanați în vederea identificării vulnerabilităților. Pentru a exemplifica, am ales un telefon Android.

Bitdefender BOX Scanare Vulnerabilități

 

3. Derulați în jos până când vedeți opțiunea Vulnerability Scan (Scanare vulnerabilități). Apăsați acolo și, o dată finalizată evaluarea, veți fi informat cu privire la rezultat în secțiunea Notificări a aplicației.

Bitdefender BOX Scanare Vulnerabilități

 

Remedierea vulnerabilităților

După ce comanda de scanare a vulnerabilităților este trimisă către un dispozitiv, asigurați-vă că dispozitivul selectat este online pentru a putea primi comanda.

De îndată ce evaluarea vulnerabilității este finalizată, se va afișa numărul total de vulnerabilități identificate. Atingând butonul Vizualizare raport din aplicația Bitdefender Central puteți revizui starea dispozitivelor și puteți remedia fiecare carență de securitate pentru a vă menține rețeaua protejată.

Bitdefender BOX Scanare Vulnerabilități - remediere