Cum pot verifica dacă Mac-ul meu este protejat de Bitdefender Antivirus for Mac?

Bitdefender Antivirus for Mac oferă protecție completă împotriva amenințărilor legate de Mac. Dacă nu sunteți sigur dacă Mac-ul dumneavoastră este în prezent protejat de Bitdefender Antivirus for Mac, puteți verifica cu ușurință urmând pașii de mai jos.

 

1. Aflați dacă Bitdefender este instalat

Începeți prin a verifica dacă Bitdefender Antivirus for Mac este instalat pe Mac-ul dumneavoastră. Numele software-ului ar trebui să fie vizibil în dosarul Applications (Aplicații), iar pictograma "B" ar trebui să apară în bara de meniu din partea de sus a ecranului.

  • Faceți clic pe pictograma B din bara de meniu din dreapta sus a ecranului.
  • Selectați opțiunea Open Antivirus interface (Deschidere interfață antivirus).
  • Bitdefender Antivirus for Mac ar trebui să apară pe ecran.

B

De asemenea, puteți urma acești pași pentru a afla dacă Bitdefender este instalat pe Mac:

  • Faceți clic pe "Finder" Finder din extrema stângă a Dock-ului. Finder este pictograma care arată ca un pătrat albastru cu o față zâmbitoare.

Finder

  • Faceți clic pe "Applications" (Aplicații) în bara laterală a ferestrei care se va deschide.

Is my Mac protected? Applications

  • În folderul Applications (Aplicații), veți găsi toate aplicațiile pe care le-ați instalat vreodată pe Mac. Faceți dublu clic pe Bitdefender în lista de aplicații instalate.

Is my Mac protected by Bitdefender?

  • În dosarul Bitdefender, faceți dublu clic pe "Antivirus for Mac". Bitdefender Antivirus for Mac ar trebui să apară pe ecran.

Is my Mac protected by Antivirus for Mac?

Dacă Bitdefender lipsește din lista de aplicații instalate, aflați cum să instalați Bitdefender Antivirus pentru Mac.

 

 

2. Verificați tabloul de bord

Odată ce interfața Bitdefender Antivirus for Mac este deschisă, căutați un scut verde sau un mesaj care să indice că sunteți în siguranță. Aceste informații apar pe tabloul de bord principal.

Your Mac is protected

Dacă scutul este roșu și tabloul de bord indică faptul că dispozitivul dvs. este în pericol, urmați recomandarea din partea de sus a ferestrei pentru a remedia problema.

 

 

3. Efectuați testul EICAR

Institutul European de Cercetare Antivirus pentru Calculatoare (EICAR) a dezvoltat un fișier de test pentru a ajuta la testarea programelor antivirus. Fișierul de test EICAR nu este de fapt malițios, dar, în urma unui acord la nivel de industrie, este detectat ca fiind malițios de către principalele produse cu funcționalitate antivirus, astfel încât oamenii să poată verifica dacă soluțiile lor de securitate sunt configurate corect. Atunci când Bitdefender funcționează corect, ar trebui să detecteze testul EICAR ca și cum ar fi o amenințare cibernetică.

Pentru a simula o infecție și pentru a verifica cum ar reacționa Bitdefender Antivirus for Mac la aceasta:

  1. Vizitați pagina https://www.eicar.org/download/eicar_com-zip/
  2. Faceți clic pe butonul "Download" (Descărcare).

Dacă Bitdefender detectează și blochează fișierul de test EICAR la salvare, confirmă că Mac-ul dumneavoastră este protejat și că antivirusul funcționează corect. Nu este necesară nicio altă acțiune.

 

Pe de altă parte, dacă reușiți să descărcați fișierul EICAR fără a primi nicio alertă de la Bitdefender, aceasta indică faptul că Mac-ul dumneavoastră nu este protejat corespunzător. Vă recomandăm:

  • Verificați Web Protection: Pentru a vă asigura securitatea browserului, asigurați-vă că protecția web este activată în browserul dvs. de internet. Puteți găsi Protecția Web în meniul Protecție > fila Protecție Web. Această extensie de browser blochează site-urile web periculoase în Safari, Chrome și Firefox. Învățați să instalați Bitdefender TrafficLight pe macOS.
  • Verificați protecția în timp real: Bitdefender Antivirus pentru Mac oferă protecție în timp real împotriva amenințărilor cibernetice. Asigurați-vă că protecția în timp real este activată. Puteți găsi această opțiune în meniul Setări > fila Protecție > Bitdefender Shield. Învățați să activați Bitdefender Shield în Antivirus pentru Mac. Acest lucru va ajuta la detectarea oricăror amenințări potențiale care ar fi putut eluda protecția web.

 

Urmând acești pași, puteți verifica dacă Mac-ul dvs. este protejat în mod adecvat de Bitdefender Antivirus pentru Mac. Nu uitați că securitatea cibernetică este un proces continuu, așa că este important să rămâneți vigilent și proactiv în apărarea Mac-ului dvs. împotriva amenințărilor în evoluție.