Ce este funcția de Remediere Ransomware din Bitdefender și cum funcționează?

Funcția Remediere Ransomware din Bitdefender blochează atacurile ransomware și recuperează automat conținutul fișierelor criptate fără să mai fie necesară plata solicitată de hackeri. Ransomware este o forma de malware care urmărește să cripteze fișiere și să le rețină pentru răscumpărare. Utilizatorii trebuie să plătească hackerilor pentru a redobândi accesul la fișiere precum fotografii, videoclipuri sau documente importante. Acesta este motivul pentru care Bitdefender include un nou strat de protecție împotriva acestui tip de programe periculoase: Remedierea Ransomware.

 

Ce este funcția de Remediere Ransomware din Bitdefender?

Ransomware Remediation de la Bitdefender face o copie de siguranță a fișierelor tale, cum ar fi documente, imagini, videoclipuri sau muzică, pentru a se asigura că acestea sunt protejate împotriva deteriorării sau pierderii în cazul criptării ransomware.

De fiecare dată când este detectat un atac de ransomware, Bitdefender va bloca toate procesele implicate în atac și va începe procesul de remediere, notificând totodată utilizatorul. În acest fel, se poate recupera cu ușurință conținutul tuturor fișierelor fără a plăti răscumpărarea cerută. 

 

Activarea sau dezactivarea funcției Remediere Ransomware

Modulul Remediere Ransomware este localizat în ecranul de Protecție. Este recomandat ca această funcție sa rămână ACTIVĂ, dar dacă dorești să o dezactivezi, pur și simplu apasă butonul din modulul Remediere Ransomware.

Modulul Remediere Ransomware din Bitdefender

Pentru a dezactiva restaurarea automată, apasă butonul Administrează situat în modulul Remediere Ransomware, apoi accesează fila Setări și oprește butonul Restabilire automată.

 

Vizualizarea fișierelor restabilite automat

Atunci când opțiunea Restabilire automată este activată, Bitdefender va restabili automat fișierele criptate de ransomware. Astfel, te poți bucura de o experiență fără griji de utilizare a dispozitivului știind că fișierele tale sunt în siguranță. Pentru a vizualiza fișierele care au fost restabilite automat:

1. Efectuează clic pe Notificări din meniul de navigare al interfeței Bitdefender.

2. În fila Toate, selectează notificarea privind cel mai recent comportament ransomware remediat, apoi apasă pe Fișiere restabilite. Este afișată lista fișierelor restabilite. Tot aici poți vedea și locația în care au fost restabilite fișierele tale.

 

Restabilirea manuală a fișierelor criptate

În cazul în care trebuie să restabilești manual fișierele criptate de ransomware, urmează acești pași:

1. Efectuează clic pe Notificări din meniul de navigare al interfeței Bitdefender.

2. În fila Toate, selectează notificarea privind cel mai recent comportament ransomware detectat, apoi apasă pe Fișiere criptate.

3. Este afișată lista fișierelor criptate. Selectează Recuperare fișiere pentru a continua.

4. În cazul în care procesul de restabilire eșuează, fie complet, fie parțial, trebuie să selectezi locația în care să fie salvate fișierele decriptate. Selectează Restabilire locație și apoi alege o locație din PC-ul tău.

5. Va apărea o fereastră de confirmare. Selectează Finalizare pentru a finaliza procesul de restabilire.

Se pot exclude aplicațiile de încredere, astfel încât acestea să nu fie blocate în cazul în care efectuează acțiuni suspecte, urmând pașii din articolul - Cum adaug o excepție în modulul Remediere ransomware din Bitdefender?