Prezentare generală a funcției Bitdefender Cryptomining Protection

Ce este protecția Cryptomining Protection?

Funcția Bitdefender Cryptomining Protection protejează computerele Windows de activități neautorizate de cripto-minare, o practică malițioasă care exploatează resursele și electricitatea unui utilizator pentru a genera venituri atacatorilor. Această caracteristică este integrată în soluțiile de securitate Bitdefender pentru Windows, accesibile prin intermediul planurilor de abonament:

 

Condiții prealabile

Funcția Cryptomining Protection se bazează pe:

  • Protecție Bitdefender (Protecție > Antivirus > Avansat > Protecție Bitdefender)
  • Prevenirea atacurilor web (Protecție > Online Threat Prevention > Prevenirea atacurilor web)

Utilizatorii sunt avertizați dacă una dintre aceste funcții Bitdefender este dezactivată, asigurând o protecție completă.

 

Activarea Cryptomining Protection

Situată în cadrul secțiunii Protecție, funcția Cryptomining Protection este dezactivată în mod implicit, utilizatorii având astfel control asupra activării acesteia prin intermediul comutatorului dedicat.

Cryptomining Protection

 

Moduri de funcționare

Odată activată, funcția Cryptomining Protection funcționează în 2 stări distincte, fiecare fiind adaptată la preferințele utilizatorului:

1. Blochează toate activitățile de crypto-mining

  • Ideal pentru utilizatorii care nu au nicio intenție de a se implica în activități de crypto-mining.
  • Bitdefender blochează automat orice activități de crypto-mining și ia măsurile necesare pentru a preveni alte încercări neautorizate.
  • Utilizatorii pot personaliza setările de notificare, alegând între a primi notificări pentru fiecare detecție sau optând pentru un rezumat al detecțiilor.

2. Detectează activitățile de crypto-mining

  • Potrivită pentru utilizatorii implicați activ în propriile activități de cripto-minare, dar care doresc să monitorizeze și să controleze orice tentative neautorizate.
  • Bitdefender generează alerte de fiecare dată când este detectată o activitate de cripto-minare și necesită intervenția utilizatorului pentru a lua acțiunea corespunzătoare.

Cryptomining Protection

 

Excepții

Se pot crea excepții Cryptomining Protection prin fila dedicată din zona Excepții. Aceste excepții pot fi specificate pentru aplicații, cu posibilitatea suplimentară de a defini linii de comandă specifice. Excepțiile pot fi, de asemenea, stabilite fără a fi necesară furnizarea unor parametri atât de detaliați, oferind un echilibru între personalizare și simplitate.

Pentru a adăuga o excepție:

1. Faceți clic pe meniul Protecție din partea stângă a interfeței Bitdefender.

2. În panoul Cryptomining Protection, faceți clic pe Setări.

Cryptomining Protection Settings

3. Faceți clic pe opțiunea Administrare excepții.

Manage exceptions

4. Apoi, faceți clic pe butonul Adaugă o excepție.

Add an exception

5. Se va deschide o nouă fereastră în care puteți exclude manual aplicații, URL-uri și adrese IP.

Sfaturi privind excepțiile de tip Linie de comandă:

CMD • Opțiunea "Adaugă linia de comandă a procesului" devine disponibilă după selectarea sau tastarea căii unei aplicații.

• Se pot adăuga mai multe linii de comandă pentru același proces.

• Opțiunea "Adaugă o nouă linie de comandă" devine activă numai atunci când există text în câmpul de introducere de mai sus.

• La excluderea mai multor linii cmd pentru același proces (fie în cadrul aceleiași sesiuni de excepții, fie în sesiuni separate), liniile de comandă vor fi grupate sub aceeași excepție în lista de excepții.

6. La final faceți clic pe butonul Salvează. Noua regulă este adăugată la lista de excepții Cryptomining Protection.

 

Dacă doriți sa eliminați o excludere din listă, apăsați pictograma in forma de coș de gunoi din dreptul acesteia.