msedge.exe a încercat să stabilească o conexiune cu un certificat expirat la bzib.nelreports.net | deff.nelreports.net

Dacă ați primit notificări de la Bitdefender cu privire la bzib.nelreports.net și deff.nelreports.net în legătură cu Microsoft Edge, nu vă îngrijorați! Aceste alerte au rolul de a vă asigura siguranța online și nu indică nicio amenințare de tip malware pentru dispozitivul dvs.

 

Despre ce sunt aceste notificări?

Notificările de blocare a conexiunilor suspecte spun:

"msedge.exe a încercat să stabilească o conexiune cu un certificat expirat către bzib.nelreports.net. Am blocat conexiunea pentru a vă păstra datele în siguranță, deoarece site-urile web trebuie să își reînnoiască certificatele cu o autoritate de certificare pentru a rămâne la zi, iar certificatele de securitate depășite reprezintă un risc."

Și

"msedge.exe a încercat să stabilească o conexiune cu un certificat expirat către deff.nelreports.net. Am blocat conexiunea pentru a vă păstra datele în siguranță, deoarece site-urile web trebuie să își reînnoiască certificatele cu o autoritate de certificare pentru a rămâne la zi, iar certificatele de securitate depășite reprezintă un risc."

If you’ve been receiving notifications from Bitdefender regarding bzib.nelreports.net and deff.nelreports.net in relation to Microsoft Edge, fret not!

Modulul de prevenire a amenințărilor online al Bitdefender declanșează aceste alerte atunci când se încearcă accesarea unui site web care are certificate SSL expirate. Certificatele SSL criptează datele schimbate între browserul unui utilizator și un site web, asigurând o conexiune sigură și privată prin validarea identității site-ului web și protejarea informațiilor sensibile. Atunci când certificatele expiră, acest lucru poate reprezenta un risc potențial.

Notificările pe care le vedeți sunt o măsură proactivă a Bitdefender de a bloca conexiunile la site-urile web care nu au un certificat SSL valabil. De obicei, aceste alerte ar putea apărea atunci când vizitați site-uri web cu numeroase reclame sau anumite companii de analiză ale căror certificate au expirat.

 

Verificarea certificatului

Pentru a vă asigura de legitimitatea acestor notificări, puteți verifica starea certificatului SSL al site-urilor web prin intermediul unor platforme precum https://www.sslshopper.com/. Aceasta vă poate oferi informații suplimentare despre starea de securitate a site-urilor web menționate.

 

Asistență suplimentară

Suntem conștienți de faptul că mai mulți utilizatori și-au exprimat îngrijorarea cu privire la această problemă de certificat pe forumurile Microsoft. Este probabil ca Microsoft să lucreze deja la o soluție și anticipăm că o soluție va fi lansată în timp util. Puteți urmări discuțiile în curs de desfășurare și progresul în această problemă prin intermediul acestui link: https://answers.microsoft.com/en-us/microsoftedge/forum/all/what-is-bzibnelreportsnet-and-deffnelreportsnet-in/747c0517-f9d5-4ab6-b11f-cce0defd5f50

Între timp, dacă aveți nevoie de asistență suplimentară sau de informații specifice pentru Microsoft Edge, puteți contacta direct echipa de asistență Microsoft prin intermediul acestui link: https://support.microsoft.com/contactus/

 

Nu uitați că aceste notificări reprezintă o măsură proactivă a Bitdefender pentru a vă asigura siguranța online. Securitatea datelor dvs. este o prioritate, iar aceste alerte au ca scop prevenirea potențialelor riscuri asociate cu certificatele SSL expirate.