Bitdefender detectează noua amenințare macOS Silver Sparrow

Începând de luni, 22 februarie 2021, Bitdefender detectează Silver Sparrow. Bitdefender previne, detectează și remediază chiar și cele mai recente amenințări cibernetice.

 

Ce este Silver Sparrow?

Silver Sparrow este un nou malware conceput special pentru a viza atât Mac-urile cu procesoare Intel, cât și M1. Acest tip de infecție conține un payload necunoscut momentan și poate rula nativ inclusiv pe noile modele Mac cu procesoare M1 Apple Silicon. Mai mult, este capabil de auto-distrugere după infiltrarea în macOS, fără a mai lăsa urme din codul original.

 

Cum verific dacă sunt protejat împotriva Silver Sparrow?

Pentru a rămâne protejați actualizați Bitdefender Antivirus pentru Mac. Dacă sunteți conectat la Internet și Bitdefender Shield este pornit, Bitdefender Antivirus pentru Mac verifică actualizările la fiecare oră. Când o actualizare devine disponibilă, aceasta este descărcată și instalată automat pe Mac. De asemenea, puteți actualiza manual produsul:

1. Faceți clic pe pictograma „B” din bara de meniu de sus și alegeți „Deschide fereastra principală” pentru a afișa interfața Bitdefender Antivirus pentru Mac.

2. Faceți clic pe „Acțiuni” în bara de meniu.

3. Apoi alegeți „Actualizare  baza de date cu informații despre amenințări”.

4. Bitdefender va verifica actualizările.

5. Dacă este disponibilă o actualizare, aceasta este descărcată și instalată automat pe Mac.