Bitdefender Antifurt indică o adresă greșită

Antifurt este o funcție din Bitdefender care vă ajută să localizați, să blocați sau să ștergeți de la distanță laptopurile Windows și telefoanele inteligente sau tabletele cu Android. În acest articol, vă vom explica ce puteți face dacă Bitdefender Anti-Theft nu vă poate localiza dispozitivul sau indică o locație incorectă.


 

De ce îmi arată locația greșită?

Pe computerele Windows, comenzile Antifurt sunt dependente de internet. Locația este marcată cu o precizie de zeci de metri dacă PC-ul este conectat la Wi-Fi. Daca sistemul este conectat prin cablu locația devine neclară, deoarece furnizorul de servicii Internet (ISP) este implicat în această ecuație. Pentru unii clienți, în special pentru cei care au un IP static, ISP afișează de obicei informațiile despre locație (stradă, număr etc.). Pentru alții, rețeaua implementată de ISP va afișa o locație aproximativă, precum adresa centrului de date sau a drumului principal care ar putea fi la câțiva kilometri distanță de poziția dvs. reală pe hartă.

Pe dispozitivele Android, serviciile de localizare se bazează fie pe releuri de telefonie, fie pe GPS. Bitdefender Antifurt are nevoie de cel puțin trei elemente pentru a identifica poziția dispozitivului cu precizie. De asemenea, modulul Antifurt trebuie sa fie activat și configurat in Bitdefender Mobile Security.

Pentru ca localizarea să funcționeze, dispozitivul Windows sau Android trebuie să fie conectat la Internet și Bitdefender să fie încă instalat pe acesta. Dacă tâlharul a formatat Windows sau a restaurat telefonul Android la setările din fabrică, dispozitivul nu mai poate fi localizat.

 

Cum pot îmbunătăți precizia locației mele?

Pentru a îmbunătăți acuratețea locației este recomandat sa aplicați aceste sfaturi:

• Aveți o conexiune prin cablu? Dacă da, vă rugăm să conectați calculatorul la Wi-Fi in schimb. Acest articol explică pas cu pas cum puteți conecta Windows la o rețea Wi-Fi cu acces la Internet.

• Sunteți conectat la VPN? In acest caz, vă rugăm să vă deconectați de la VPN. Filtrele VPN ascund adresa IP reală, împiedicând Bitdefender Antifurt să găsească locația corectă a dispozitivului.

• Asigurați-vă că dispozitivul permite localizarea. Acest articol vă va ajuta să activați setările de locație în Windows. Acest articol detaliază cum puteți îmbunătăți precizia locației dvs. pe dispozitivele Android.

 

În concluzie, pentru a putea determina locația exactă Bitdefender trebuie instalat pe dispozitiv, dispozitivul conectat la Wi-Fi, modulul Antifurt activat si configurat pe Android, datele mobile și GPS pornite pe dispozitivele Android care dispun de servicii GPS.